​DUYURU: ŞAMPİYON FENER'E BAŞROL OYUNCUSU ARANIYOR

Bertan ERMAN 27 Eyl 2017

Bertan ERMAN
Tüm Yazıları
Fenerbahçe Doğuş'un geçen sezon kazandığı Euroleague şampiyonluğunun ardından hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı belliydi.

Fenerbahçe Doğuş’un geçen sezon kazandığı Euroleague şampiyonluğunun ardından hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı belliydi. Her ne kadar hazırlık sürecinde Zadar Cup’ı kazansalar da, takımda birkaç eksiklik mevcut. Coach Zeljko Obradovic de bunun farkında… Oynanan hazırlık maçlarında kendini en çok belli eden eksiklik ise, bir başrol oyuncusunun olmaması… Tüm oyuncular değerlidir tabii ki. Ancak her zaman ön plana çıkan bir veya iki isim olur. 

Mesela, başrol oyuncusu olmayan bir dizi veya film yoktur. Keza basketbolda da herhangi bir takımın başrol oyuncusu olur. Bu yüzden NBA’de Kyrie Irving Cleveland Cavaliers’tan ayrılmak istedi ve Boston Celtics’e takas oldu. Neyse; biz konumuza geri dönelim. Geçen sezon Fenerbahçe Doğuş’un hem Euroleague’de hem de Türkiye Ligi’nde mutlu sona ulaşan takımların başrol oyuncuları Ekpe Udoh ile Bogdan Bogdanovic idi. Fakat ikisi de NBA’in yolunu tuttu. Yerlerine yeni oyuncular geldi. Şimdi, sarı lacivertlilerin yeni sezonda başrol oyuncusu olabilecek isimlere bakalım:

 Bobby Dixon (Ali Muhammed)

Bobby Dixon artık bizden biri gibi. Kendisi daha önce Pınar Karşıyaka’nın başrol oyuncusuydu. Yeşil kırmızılılara ilk geldiğinde hamdı. Ufuk Sarıca yönetimindeki Pınar Karşıyaka’da çok önemli işlere imza attı. 3 yıl boyunca İzmir Körfezi’nin kuzeyinde pişti. Kaf Kaf’ın ilk Türkiye Kupası zaferi ve 28 yıl sonra kazanılan lig şampiyonluğunda başrol oyuncusuydu. Akabinde Fenerbahçe Doğuş’a transfer oldu ve sarı lacivertlilerin üst üste gelen büyük başarılarında pay sahibi oldu. Obradovic’in yanında da yandı ve attığı üçlüklerle daha da alevleniyor. Şu an kendisinin bir sakatlık sorunu var. İyileştiğinde çok önemli işlere imza atacaktır.

 Jason Thompson

Fenerbahçe Doğuş, Euroleague MVP’si Ekpe Udoh’un Utah’a gitmesiyle pota altında önemli bir kayıp yaşadı. Udoh’un ikamesi olacak oyuncular araştırıldı ve sonunda Jason Thompson kadroya dahil oldu. İkame diyorum; çünkü Ekpe Udoh’un Fenerbahçe Doğuş’a verdiği aura bir başkaydı. Thompson da, Sacramento Kings’te oynadığı zamanlar önemli bir dominasyona sahipti. Fakat daha sonra ciddi bir düşüşe geçti. Thompson da Udoh gibi Fenerbahçe Doğuş’ta çıkışa geçmek isteyen bir boyalı alan canavarı. Ancak meziyetleri farklı…

 Brad Wanamaker

Geçen sezon Darüşşafaka’nın THY Euroleague’de çeyrek finale çıkmasında önemli katkılar veren oyuncular vardı. Bunların arasında ön plana çıkan isim Brad Wanamaker’dı. Daha önce Almanya’da tarih yazan Brose Bamberg’in, geçen sezon önemli işlere imza atan Daçka’nın başrol oyuncusu Brad, oyun görüşüyle ve kritik yerlerde sahneye çıkmasıyla farkını ortaya koyuyor. Ancak Wanamaker’ın kısa sürede Obradovic’in sistemine alışması gerekiyor.

 Kostas Sloukas

Vassilis Spanoulis’in Olympiacos’ta gölgesinde kalmak istemeyip, İstanbul’un Anadolu Yakası’na gelen Sloukas, 2 sezon önce Fenerbahçe Doğuş’ta kendine yeni bir sayfa açtı. Gerek asistleriyle, gerekse kritik yerlerde attığı 3 sayılık basketlerle oynadığı zamanlarda etkili oldu. Son olarak, Eurobasket 2017’de çalkantılı bir başlangıç yapan Yunanistan’ı krizden çıkaran, son maçta ikinci tura kaldıktan sonra, turnuvanın iddialı ekiplerinden Litvanya’yı eleyip çeyrek finale kalma başarısını gösteren komşuyu bu noktaya taşıyan başrol oyuncusu Kostas Sloukas olmuştu. Yunan guard da Fenerbahçe Doğuş’un başrol oyuncusu olmaya aday.