DÜŞENLER, ÇIKANLAR VE ÇIKIYORMUŞ GİBİ YAPANLAR

Serkan KARA 30 Eki 2017

Serkan KARA
Tüm Yazıları

Kimilerinin iniş, kimilerinin çıkış yaşadığı bir hafta sonu kuşağı izledik. Beşiktaş ise çıkış yaşadığını düşünmemizi sağladı.

Beşiktaş’ın bu hafta yer yer iyi oynadığını söylemek, siyah beyazlı taraftarları umutlandırmaktan başka bir işe yaramaz. Maçın bazı dönemlerinde oynanan güzel oyunun en büyük sebeplerinden bir tanesi Aytemiz Alanyalı futbolcuların saha içinde adeta buz kesmeleriydi. Özellikle ilk golün asistini yapan Oğuzhan Özyakup ve golü atan Cenk Tosun en ufak bir ikili mücadeleye bile girmeden Beşiktaş’ı öne geçirdiler. Bu golle bir futbol maçında olduklarını ve koşup, mücadele etmeleri gerektiğini anlayan Aytemiz Alanyalı futbolcular baskıyı arttırdı ve Welinton Silva’nın harika golüyle dengeyi sağladı.  İlk yarının sonuna kadar bu baskısını devam ettiren ev sahibi ekip, ikinci yarıda hem Beşiktaş’ın maçı daha çok istemesiyle, hem de fiziksel olarak düşüş yaşadığı için geriye yaslanmaya başladı. Üst üste gelen hücumlarda ise zorda olsa Alvaro Negredo ligdeki ilk golünü attı ve Beşiktaş’ın kazanmasını sağladı.

Kara Kartal’ın ligde bu kadar zorlanmasının en büyük etkisi orta sahadaki eski ritmini kaybetmiş olması. Top hem ayağındayken, hem de rakipteyken Beşiktaş çok daha hızlıydı. Özellikle atılan ilk golde Oğuzhan’ın ayağında topu uzun süre tutarak golü attırması bireysel çabaların gerekli olduğunun büyük bir göstergesi.

Son olarak Şenol Güneş’in, Medel ve Lens’e verdiği tepkinin oldukça yerinde olduğunu düşünüyorum. Ancak bu durum fazlasıyla riskli, futbolcular gruplaşmaya oldukça meyillidir ve bu durum çok hızlı sonuçlar doğurabilir. Beşiktaş yönetimi en yakın zamanda Şenol Güneş’in arkasında olduğunu hissettirmeli ve futbolcularına bu kadar başarılı bir teknik direktörünü harcatmamalıdır.