Vakıf Katılım web

DOĞAL AFETTE YARDIM BİLİNCİ

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Hala birçok bölgede devam eden yangınlar içimizi paramparça etse de bu süreçte canla başla çalışan insanların hakkını nasıl ödeyeceğiz bilmiyorum.

Ülkemizin birçok bölgesinde günlerce devam eden yangın doğal afetine çevre illerden birçok yardım ve bağış kampanyası elden ele büyüdü. Türk halkı her zaman olduğu gibi yine birbirine destek olabilmek için kolları sıvadı ve de başarı ile bununda altından kalktı diyebiliriz. Yardım sever bir toplumuz evet, ama doğal afet bölgesine yardım ederken de birazcık düşünmek gerekiyor. Köyde evi yanmış, bağ- bahçe hayatı yaşayan insanlara topuklu ayakkabı, parlak disko taytı, dantel gecelikler, hatta ve hatta yazarken ben utanıyorum kirli iç çamaşırı da göndermek ayıptır be kardeşim. Bunun normal olduğunu düşünen var mı bilmiyorum ama düşüncesiz, hastalıklı bir ruh hali ile yapıldığı çok aşikar.

Hala birçok bölgede devam eden yangınlar içimizi paramparça etse de bu süreçte canla başla çalışan insanların hakkını nasıl ödeyeceğiz bilmiyorum. Özelliklede an ve an canlı yayınlarla bölgeden paylaşım yaparak yardım isteyen Şahan Gökbakar! Aslında biz onu Recep İvedik olarak tanıdık. Dürüst olmam gerekirse, asla bana hitap etmeyen hiç izlemediğim, hatta televizyonda falan denk geldiğimde hoşlanmayarak kanal değiştirdiğim bir projeydi. Bizde bir şeyi beğenmeyince kişilere ön yargı da oluşuyor ya hemen, hiç tanımadığım halde sevemedim de Şahan Gökbakar’ı. Ama bugün gördüm ki aslan gibi bir yüreği, onurlu bir duruşu, asla vazgeçmeyen bir inadı varmış. Ülkemin en güzel köşeleri cayır cayır yanarken, Marmaris’ten sesini duyurabilmek için günlerdir elinden geleni yaptı. Gücünü, enerjisini bir yana bırakıyorum sağlığını kaybetme pahasına bile göz yumarak vaz geçmeden duyurdu sesini. Hatta kısılan sesine rağmen yine de duyurmaya çalışmaktan vazgeçmedi! Ciğerlerimiz yanıyor, göz göre göre yanıyor ve biz hiçbir şey yapamıyoruz. Bu süreçte bize en doğru, en güvenilir bilgileri aktarıp, durumun ne kadar vahim olduğunu öğrenmemizi sağlayan Şahan’a şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki varsın! Recep İvedik 100’ü bile çeksen, söz veriyorum en önden izleyeceğim.