Vakıf Katılım web

DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK!

Fehmi KETENCİ 21 Oca 2022

Fehmi KETENCİ
Tüm Yazıları
Trabzonspor son iki karşılaşmasını da berabere tamamlayarak cepten dört puan harcamasına rağmen hala zirvede, kendinden emin yoluna devam edecek gibi görünüyor.

      Geçtiğimiz hafta yazdığım “Ligin Vizyondaki Yeni filmi TRABZONSPOR VE DİĞERLERİ” başlıklı yazımın ligi özet olarak anlatan bölümünde şöyle demiştim;

      “İki yıldır üzerimize çöreklenen Covid-19, Omicron varyantının korku salmaya devam ettiği bu ortamda, zirveyi teslim alıp arkadakileri peşine takmış hızla yolalan ve ligin en ayrıcalıklısı olarak gösterilen şampiyonluk adayı Trabzonspr’un keyfi gıcır. Abdullah Avcı her ne kadar durumu abartmadan hissettirmeye çalışıyor olsa da spor basını başta olmak üzere bazılarınca oldukça abartılı süslü tanıtımın yapıldığı bir ortamda, en yakın rakibinın on puan önünde, belki de hakettiği gibi yoluna devam ediyor.

      Trabzonspor son iki karşılaşmasını da berabere tamamlayarak cepten dört puan harcamasına rağmen hala zirvede, kendinden emin yoluna devam edecek gibi görünüyor.

      Bu arada, Süperlig’in 22. hafta karşılaşmalarına devam edildi. Sözünü ettiğim Omicron Varyantı’nın Süper Lig üzerinde yarattığı yayılma endişesinin ortadan kaldırılması konusunda henüz rahatlatıcı hiçbir adım atılmadı. Değişen tek şey; Süper Lig’e, geçtiğimiz günlerde trafik kazasında hayatını kaybeden Milli futbolcu “Ahmet Çalık Sezonu” isminin verilmesi oldu.

      Geçtiğimiz haftaki yazımda, şampiyonluğun en kuvvetli adaylarından üç büyüklerle ilgili söylediklerim de vardı. Fenerbahçe ve Beşiktaş son hafta karşılaşmalarını zor da olsa kazandılar ve son iki haftasında aldığı iki beraberlikle dört puan kaybeden fiyakalı Lider Trabzonspor’a az da olsa biraz daha yaklaştılar. Galatasaray ise yazıyı yazdığımda

22. hafta karşılaşmasını oynamamıştı. Bir maç eksiğiyle topladığı 27 puanla ligin 13. sırasında liderin 24 puan gerisinde sıralamada kendine yer aramakla uğraşıyor.

      Oldukça zor durumda ve iç sorunlarıyla uğraşan, iyice motivasyonunu kaybetmiş formsuz Fenerbahçe ise en azından şimdilik teknik sorumlu eksiğini İsmail Kartal ile tamamlamıştı. İsmail Kartal ile ilk karşılaşmasını kaybeden Fenerbahçe, hafta arası oynadığı 22. hafta karşılaşmasında kendi sahasında Altay ile karşılaştı. Uzun zamandır galibiyet yüzü göremeyen lig sonuncusu Altay karşısında erken yediği golle oldukça zor anlar yaşadı. Dağınık, isteksiz karşılaşma Fenerbahçe’de işlerin hiç de iyi gitmediğinin göstergesiydi.

      İsmail Kartal, Mesut Ozil’siz kadroyla sahadaydı. Haftalardır formsuzluğuyla taraftarın tepkisini çeken (!) İrfan Can Kahveci karşılaşmada biraz daha etkili olsa da, sahada endişeli gözlerle izlenen bir Fenerbahçe vardı. Özellikle orta saha neredeyse yok gibiydi. Altay’lı forvetler, yol geçen hanına döndürdüğü Fenerbahçe orta sahasını rahatça geçti ve gol pozisyonları yarattı. İkinci devre yapılan değişikliklerle, İlk yarıda orta sahayı geçemeyen Fenerbahçe ikinci yarıda hücum etkisini arttırdı ve rakip sahada daha etkili olmaya başladı Özellikle İrfan Can Kahveci artık oynaması gerektiğini hatıradı ve attığı gollle beraberliği sağladı. Bu golle toparlanan Fenerbahçe Serdar Dursun’un golüyle galibiyete ulaştı, “ecel terleri” döktüğü karşılaşmadan üç puan alabildi.

     Geçen hafta söylemiştim. Bu süreçte kötü tercihdi. Moralsiz, işi idare eden bazı futbolcuarın etkisinde, isteksiz bir takımı toparlayacak teknik sorumlunun İsmail Kartal’ın olamayacağını geçen haftaki yazımda yazmıştım. Dökülen orta sahada Sosa’nın sadece idare ettiğini, yaptığı pas hataları, top kayıplarını göremeyen, Süper Lig’in en iyi orta sahalarından Mert Hakan Yandaş’ı yok sayan takımı bir kişi eksik oynatan, Mesut Özil’i uzun süre yedek kulübesinde tutan, sol kanada yerleştirdiği Slazai’den medet uman İsmail Kartal’a takımı teslim etmek çaresizlik değil. Işi ciddiye almamak, soruna çözüm bulmak istememektir.

      Bir sözüm de İrfan Can Kahveci’ye; “Senin işin sahaya çıkınca senden beklenen futbolunu oynamak. Kameralar karşısına geçip, birilerine laf yetiştirmek değil. Sana onca para, en az bu karşılaşmada oynadığın kadar futbol oynaman için verildi.”

      Fenerbahçe’yi ne hale getirdiniz. Ligin 22. haftası da bitti. Lider Trabzon’un on beş puan gerisinde olduğunuzun farkında değilsiniz anlaşılan.

      Hadi işiniz rast gitsin..