Vakıf Katılım web

CUMHURİYETİMİZİN 96.YILINDA BEKA TEHLİKEMİZ

Güngör YAVUZASLAN
Tüm Yazıları
2023 yılının 29 Ekim tarihinde 100 yıllık bir devlet olacak Türkiye. Asırlık gururumuza 4 yıl kaldı.

Suriye’de var olan PKK-DEAŞ  terör örgütlerinin varlığı ve ABD ile Rusya'nın sınırlarımızda varlıklarını artırması milli güvenliğimizi zamanın akışına teslim etmemesi ve risklere karşı bizatihi harekete geçmesi gerektiğini göstermektedir.

Türk devlet aklı 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının ardından 2016 yılı Ağustos ayında Fırat Kalkanı, 2018 Ocak ayında Zeytin Dalı ve 2019 Ekim ayında ise Barış Pınarı harekatlarını gerçekleştirdi. Türkiye güney sınırında hangi adla anılırsa anılsın başta terör örgütleri olmak üzere devlet dışı aktörlerin varlığını istemiyor. Türkiye iki güney komşusu Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü kendi askeri gücüyle garanti altına almaya çalışıyor. Aslında bizler tarihin şahitleriyiz. Hayatımız boyunca kitaplarda okuduğumuz olayların benzerlerini şimdi yaşıyoruz.

Osmanlı sonrası yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti yeni bir başarı hedefi ortaya koydu. Doğunun değerlerini kaybetmeden Batı ile yaşayabilme yeteneğini geliştirmeye çalıştı. Kurucu irade Atatürk önderliğinde yepyeni bir devleti dünyanın hiçbir jeopolitiğinde olmayan bu topraklarda kanla irfanla kurdular. Elbette dünya ne 1920'lerin dünyası ne de 2000'lerin hızla değişen bir zamanda yaşıyoruz. Darbeler, savaşlar, krizler yaşayan Türkiye yine de coğrafyanın gözyaşlarının umudu oldu. Gelinen noktada Batı baskısı altındaki doğunun direnç noktası Türkiye.

Bizde her şeyi iktidar yandaşları ya da karşıtlığına göre konumlandıran çevreler yaşanan gerçekliklerden çok uzak durumdalar. Mesele ülke yönetiminde bulunan parti ya da isim değil mesele BEKA, mesele Kudüs, mesele Halep, mesele Kerkük. Adın Türkiye ise Bosna'yı unutamazsın ecdat yadigarıdır vebali vardır. Adın Türkiye ise Kırım eline ses vermek zorundasındır Giray Hanların ülkesidir. Adın Türkiye ise Karabağ senin de davandır. Tebriz senden ses bekler ve dahi taa uzaklarda Kaşgarya. Bizler Yemen ile dertleniriz. Somali bizim derdimizdir. Afrika'nın güzel insanlarına bilinen en ırkçı kelime olan zenci yahtası vurulurken Türkiye o siyahi yürekleri kucaklar. Bugün Avrupa kıtası başta olmak üzere milyonlarca gurbetçi insanı olan bir ülkedir Türkiye. İşin özünde kendi sınırları içinde 82 milyon vatandaşı olsa da 500 milyonluk koca bir devdir bu vatan.

Her şey gerçekliğe nereden baktığın ile alakalı aslında. Bir yanımızda sürekli sorun üreten acımasız bir kitle ve bir yanda bizimde içinde olduğumuz çözümler üreten idealist insanlar. Ve başımızda dalgalanan şanlı bayrağımız.