Colin Firth, İtalyan vatandaşı oldu

Gizem ŞENYURT 25 Eyl 2017

Gizem ŞENYURT
Tüm Yazıları
Bridget Jones filminin yıldızı, Oscar ödüllü İngiliz oyuncu Colin Firth (56), İtalyan vatandaşlığı aldı. 1997 yılında İtalyan Livia Giuggioli ile evlenen Firth'ün bu evlilikten iki çocuğu var.

Bridget Jones filminin yıldızı, Oscar ödüllü İngiliz oyuncu Colin Firth (56), İtalyan vatandaşlığı aldı. 1997 yılında İtalyan Livia Giuggioli ile evlenen Firth'ün bu evlilikten iki çocuğu var. Firth, her ne kadar her zaman İngiliz vatandaşı olmaya devam edecekse de eşi ve oğulları gibi çifte vatandaşlık almayı tercih ettiğini belirtti. "İngiltere her zaman bizim evimiz ve burada olmaktan çok mutluyuz. Fakat bir İtalyan’la evli olan herkes size sadece bir kişi ile evlenmediğinizi, kocaman bir aileyle hatta ülkenin kendisiyle evlendiğinizi söyler. İtalya'ya büyük bir sevgi besliyorum ve çifte vatandaşlık hakkı ile eşim ve çocuklarıma katılmaktan mutluluk duyuyorum." dedi. 

firth

Firth, 2011 yılında İngiltere Kralı George'u canlandırdığı The King's Speech filmi ile En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar ödülü kazandı. Son olarak dünya çapında büyük başarı yakalayan Kingsman filminin devamı ile beyaz perdede yer alıyor. 

Kebap bulaşmış parasını almayan taksiciyi tecavüzle suçladı, hapse girdi

Adli Bilimler öğrencisi Sophie Pointon (22), bir gece kulübünden çıkışta bindiği taksinin sürücüsünü kendisine cinsel saldırıda bulunmakla suçladı. Olay İngiltere'nin Leeds şehrinde geçen 22 Nisan'da yaşandı. Pointon sabah erken saatlerde polisi arayarak taksiciden şikayetçi oldu. Ardından karakola giderek yazılı ifade de verdi. Leeds polisi, Pointon'ın şikayeti üzerine beş çocuk babası taksi sürücüsünü gözaltına aldı. 6 saat nezarette tutulan sürücü, suçlamalar yüzünden 4 hafta çalışamadı.

 tecavuz

Savcı Kate Bisset, taksicinin olayla ilgili sorgusu sırasında Pointon'ın gece kulübü çıkışında oldukça sarhoş bir halde elinde kebapla aracına bindiğini belirtti. Hyde Park bölgesine geldiklerinde Pointon ödeme için sürücüye kebap yağına bulaşmış, kirli bir 10 pound banknot uzattı. Sürücü, yağlı parayı kabul etmeyince genç kadın yalan beyanda bulunarak taksiciyi cinsel tacizle suçladı. Pointon'ın yalan söylediğinin ortaya çıkması üzerine genç kadın geçen hafta hapis cezasına çarptırıldı. 

Dünyanın en yaşlı kedisi 32 yaşında vefat etti

Dünyanın en yaşlı kedisi Nutmeg, 32 yaşında vefat etti. Kedi yılıyla bu yaş insanlarda 144 yaşına denk geliyor. Nutmeg, böylece dünyanın en uzun yaşayan kedisi oldu. Kediler normalde ortalama 15 yıl yaşarken Nutmeg, beklentilerin yüzde 100 üstüne çıkmış oldu. 27 yıldır emekli fırıncı Ian Finlay ve terzi Liz Finlay'le yaşayan Nutmeg'in sağlığı 29 Ağustos'ta kötüye gitmeye başladı, 15 Eylül'de de kalp yetmezliğine bağlı olarak hayata veda etti. 

kedi

Nutmeg doğduğunda İngiltere'de Başbakan Margaret Thatcher'dı ve Kraliçe sadece 30 yıldır tahttaydı. Ian ve Liz Finlay, Nutmeg'le 1990 yılında tanıştıklarını söyledi. O zamanki kedileri Spice, 1990 yılında dışarı çıktıktan sonra eve zaman zaman yanında Nutmeg ile gelmeye başlamış. Bir süre sonra Nutmeg'in sahipsiz sokak kedisi olduğunu keşfeden Finlay'ler hayvanı veterinere götürmüş. Veteriner burada hayvanın 5 yaşında olduğunu tespit etmiş. Finlay'lerle birlikte yaşadığı 27 yıl da üzerine eklenince Nutmeg'in öldüğü zaman 32 yaşında olduğu ortaya çıkıyor. 

Nutmeg'den önceki en yaşlı kedi Teksas'ta yaşayan Scooter'dı. Scooter geçen mayıs ayında vefat ettiğinde 30 yaşındaydı. 

Finlay çifti Nutmeg'in uzun ömrünü onu bol bol şımartmalarına bağlıyor. Nutmeg'in ölümünün ardından aynı acıyı tekrar yaşamamak için başka kedi edinmemeye karar verdiklerini açıkladılar.