CLEOPATRA INK İSTANBUL'DA

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Türkiye'de ve dünyada birçok şubesi bulunan ve dünya çapında ödüller alan dövme firması Cleopatra Ink Bağdat Caddesi şubesini geçtiğimiz günlerde açtı.

Kimine göre sanat, kimine göre asi bir başkaldırışın simgesidir dövme sanatı. Bedenlere farklı çizgiler ve resimler ile yeni anlamlar yükleyen dövme sanatının kökeni tarihin tozlu derinliğinde gizlidir. Bir deyişle eski inançlara dayalı kutsal kitap misali yazısı vücutta olan sözsüz iletişim tekniği de diyebiliriz. Dövme bedenlere uyumlu bir boya maddesinin ömür boyunca çıkmayacak şekilde derinin altına işlenmesi ile gerçekleşir. Eskiden farklı birçok teknik ile can acıtan bir işlem olarak uygulansa da artık günümüz teknolojisi ile en az acı ile uygulanan makinalar ile dövme yaptırmak kolaylaşmıştır.

Cleopatra Ink’in kurucusu İbrahim Karadere Avrupa’nın birçok şehrinde bulunan şubelerinin yanı sıra İstanbul’da ki ilk şubelerine kaliteli dövme sahibi olmak isteyen herkesi davet ediyor. Cleopatra Ink Bağdat Caddesi şubesinin açılışı aralarında Cihangir Ceyhan, Ece Erken, Aydilge, Tarık Mengüç, Anıl Durmuş gibi ünlü isimlerin katılımlarıyla gerçekleşti. Son zamanlarda Çukur dizisinde Azer karakteri ile sıkça adını duyuran yakışıklı oyuncu Cihangir Ceyhan, vücudumuzda bir ömür taşıyacağımız bir şeyi emin olarak ve doğru insanlara emanet ederek yaptırmak lazım diyor ve babamın portresini yaptıracağım diye ekliyor.

Ben de dövme sanatını seven ve sürekli dövme sanatçılarının sanat eserlerini yakından takip eden biri olarak yakın zamanda bedenime yeni bir dövme ekletmek için Cleopatra Ink’in kapısını çalacağım...

Sevgi ve müzikle kalın.