CİLDİNİZ YAZ MEVSİMİNE BAHARDA HAZIRLANSIN

Op. Dr. Gülay BOZTOSUN
Tüm Yazıları
Mevsimsel geçişler cildimizi yıpratır, bizi mutsuz eder.

Çok genç yaşlarda dahi hemen herkesin gördüğü göz altı çizgilenmeleri, dudak çevresinde mimikle oluşan çizgilenmeler, cildinizin mevsimsel geçişe adapte olamadığını gösterir. Kırışıklıkların erken önlemini almak önemlidir.

Cilt bakımları kişiye özel cilt tipine göre olmalıdır. Beraberinde kullanılan ürünler cilt bakımının devamlılığını sağlamalıdır.
Cilt bakımı hafife alınacak bir uygulama ya da işlem değildir. Evde zaman zaman destek amaçlı yapılabilecek ama aynı anda uzmanından yardım almaya devam edilmesi gereken ciddi bir uygulamadır; zira mevsimsel ve hormonal değişikliklerin olduğu zamanlarda ise uygulamalar aynı kişilerde dahi değişir.
Bu konuda dünyada yapılan birçok otör organizasyonlarda geliştirilen cilt bakım ürünleri, cihazlar, leke, sivilce gibi sorunlara yönelik tedaviler önemli bir bölüm oluşturmaktadır.
Cilt tipine göre yapılan Medikal cilt bakımları da daima kişiye özeldir, ayrıca cildinizin verdiği cevap çok önemlidir. ilk bakımdan 2 ya da 3 hafta sonra bakımı tekrar etmek gerekir.
Cildin tipine ve yıpranma durumuna göre kullanılacak ürünün ve programın seçildiği medikal bakım, ayda birkaç defa yapıldığında sonuçları hızlı ve kalıcıdır.
Cildin temel ihtiyacı olan okjiseni sağlar, parlaklık, tazelik, canlılık verir.
Medikal bakımdan sonra cilt üzerine koruyucu bir tabaka yerleştirilir. Böylece kırışık oluşumu geciktirilir, cilt genç ve sıkı kalmış olur. Uygulama sırasında gözeneklerin ve siyah noktaların temizlenmesi çok önemlidir.
Yine leke problemleri olan ciltlerin tedavileri, leke tipi ve lekenin ciltte bulunma süresi ile ilintili olup uzun soluklu ve aşamalıdır.
Cilt bakımı işlemi, yapılacak bakımın özelliklerine göre 45 - 90 dakika sürmektedir.

El ve boyun gençleştirme

Eller ve boyuna yapılan uygulamalarda cilt tipi benzerliliğinden dolayı aynı ürünler tercih edilir. Ama sonuçta her zaman olduğu gibi kişiye özeldir. Son yıllarda uygulanan yöntemlerle bi̇li̇neni̇n aksi̇ne 10 yaştan fazla küçük gösteren i̇nsanlar çoğaldı. ama yaşlı gösteren boyun ve el için bir tedavi yoktu. Artık var;

*PRP ve Dolgu bi̇rli̇kte i̇nanılmaz muci̇zeler yaratmaktadır.

*Ayrıca ek olarak Peeli̇ng ve Yağ enjeksi̇yonları hem ci̇ldi̇ nemlendi̇rmekte hem de i̇nanılmaz genç bi̇r boyun sağlamaktadır.
Bu yöntemleri̇n kombi̇nasyonları i̇le genç boyun ve ellere sahip olmak mümkün ve kombinasyon işlemlerde düzelmeler kısa sürede sonuçlanmaktadır.

Dolgu olarak pek çok alternati̇f mevcut;

**Hyaluroni̇k asi̇t dolgular; deri̇mi̇zi̇n yapısında yer alan bu madde tüp i̇çeri̇si̇nde kullanıma hazırdır. özelli̇kle görünür haldeki̇ damarların üzeri̇ni̇ örtmek gereki̇r.

**Yağ enjeksi̇yonları; ki̇şi̇ni̇n kendi̇ yağ dokusu alınarak uygulanır.

**Doku kokteyli uygulamaları; bu da vücudumuzda bulunan dokularda oluşturulan kokteylin deri altına yerleştirilmesidir.

**PRP uygulamaları; boyunda deri̇deki̇ lekeler i̇çi̇n ve deri̇ altına uygulanabi̇lmektedi̇r. 4-5 seans uygulamak gereki̇r.

**Peeling; boyun ve el üzeri̇ndeki̇ lekelere uygulandığında derideki yıpranmayı da azaltır. Aynı zamanda derinin iyileşme için verdiği immün cevap sayesinde derimiz kendi kendine iyileşirken kalınlaşır da.. Peeling beraberi̇nde PRP ve dolgu maddeleri̇ de kombi̇ne edi̇ldi̇ği̇nde her yaşta çok güzel sonuçlar alınmaktadır.