Vakıf Katılım web

ÇEVRİMİÇİ BAYRAMLAR...

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Çevrimiçine geçiş ilk başta sanat camiasını çok etkileyecekmiş gibi görünse de bu durumdan en zorlu etkilenen müzisyenler oldu diye düşünüyorum.

Hep duyardık ‘nerede o eski bayramlar’ diye, işte bu sene gerçek oldu o cümle. Nerede o eski bayramlar? Eski yaşantımız, eski dostlarımız, eski planlarımız hepsi nerede? Eskiden bayramda kim nerede sahne alıyor, kimi dinlemeliyiz, Kıbrıs mı, Bodrum mu, Çeşme mi bunları yazar konuşurduk. Artık sadece çevrimiçi paylaşımlarımızı konuşuyoruz. İlk defa herkesin evinde olduğu, olmak zorunda olduğu buruk bir bayram yaşayacağız belki de. Yeni düzende belki de artık el öpmeler, bayramlaşmalar, misafircilikler olmayacak. Bir yandan uzak olup, bir yandan uzakları yakınlaştırmak parmaklarımızın ucunda olacak.

Çevrimiçine geçiş ilk başta sanat camiasını çok etkileyecekmiş gibi görünse de bu durumdan en zorlu etkilenen müzisyenler oldu diye düşünüyorum. Şarkıcılar evlerinden aldıkları reklamlar ile canlı yayın konserlerine tam sürat devam ediyorlar. Hatta sadece şarkıcılarda değil bir konu hakkında konuşabilen herkes canlı yayınlarda. Eskiden televizyonda dizi izlediğimiz saatler tamamen Youtube ve İnstagram canlı yayın saatlerine döndü ve artık herkes bir yayında...  Müzisyenler demişken ahh bir de gözümüzde tüten müzik festivalleri var... Eğer biz festivale gidemiyorsak, birbirimizden ayrı olsak da, müziğin birleştirici ve iyileştirici gücü ile bayramda özlemini duyduğumuz festival evimize geliyor. POPSAV Ramazan Bayramı’nda 70 sanatçının katılımı ile çevrimiçi konser düzenliyor. Bu konserlerden elde edilecek gelir de yukarıda bahsettiğim bu süreçte sahne alamayan, çalışamayan müzik emekçilerine aktarılacak. Birbirinden değerli isimlerin şarkılarıyla evimize konuk olacağı bu anlamlı festival 24-25-26 Mayıs tarihleri saat 20:00-22:00 arasında YouTube Türkiye #EvdeKal ve Youtube netd müzik kanallarını takipte kalın.

Bayramda Tv8’de ciddi bir reyting rekoru kırmaya hazırlanıyor, sadece kanal da değil Acun Ilıcalı Survivor 2020 yarışmacıları ile Instagram canlı yayınında 2 milyon izleyici rekoru kırmayı deneyecek. Kıracak mı acaba diye sakın düşünmeyin tabiki de dünya tarihinin en çok izlenen yayını olacağına iddiaya bile girerim.

Hepinizin bayramını en içten dileklerimle kutlar, tuttuğumuz oruçların kabul olmasını dilerim. Bu zorlu süreç çok yakında bitecek ve bizler yine sarılacağız, büyüklerimizin ellerini öleceğiz ve sevdiklerimizle özlediğimiz bütün konserlere gideceğiz...

Sevgi ve müzikle kalın…