Vakıf Katılım web

ÇALIŞAN HAK EDEN KAZANDI!

Fehmi KETENCİ 24 May 2018

Fehmi KETENCİ
Tüm Yazıları
"Spor Toto Süper Ligi, İlhan Cavcav Sezonu'nda, yıllardan beri yaşanmayan bir futbol kapışması, zor ama, çalışanın, hak edenin kazanacağı bir finish ile sona erdi.

      Evet, Galatasaray, başındaki kurt, tecrübeli, Türk futboluna yıllardır başarıları ile damgasını vuran Fatih Terim’in, iyi, sakin ve sadece işini yapan anlayışıyla 2017-2018 Süper Ligi’ni şampiyon olarak kapattı ve hak ettiğini aldı.

      Birileri işlerini yapmak yerine başkalarıyla laf yarıştırırken, Fatih Terim, tüm bu atışma ortamının dışında kalmaya özen göstererek, sadece işine konsantre oldu, oyuncularını o söylentiler ortamının dışında tuttu ve son haftalara girerken üç puanlık avantajını kaybetmeden şampiyonluğa ulaştı.

      Bitime bir kaç hafta kala bu köşede, şampiyon adaylarının neler yapacağıyla ilgili genel değerlendirme analizlerinde kısaca şunu dile getirmiştim. “Zirvede amansız bir mücadele var. Her an herşey olabilir ama, Fatih Terim gibi, bu konuda çok deneyimli bir hoca, elindeki avantajı kolay kolay kaybetmez. Galatasaray Şampiyonluğun favorisidir” demiştim. Görünen köy klavuz istemiyordu. Fenerbahçe ile Beşiktaş teknik sorumluları, bir olayı abartarak, birbirleriyle laf yarıştırma ile meşgul olurken, futbol takımı oyuncularının kaybolan, bozulan konsantrasyonlarının farkına bile varamadılar. Sonunda olan oldu ve son haftalara gelinirken yapılan tüm hesaplar hiç tutmadı. Ve Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray Futbol Takımı, kongre ve sonrası çalkantılarına rağmen tüm bu yaşananların dışında kalıp, sadece yapması gerekeni yaptı ve hak ettiği şampiyonluğa ulaştı. Bu arada, sonuna kadar elindeki imkanları kullanan Başakşehir de iyi mücadele etti ama ilk olmanın tecrübesizliği ile sonunu getiremedi.

      Fenerbahçe son karşılaşmalarında oldukça iyi performans gösterip evindeki,  deplasmandaki tüm maçlarını kazanıp zirve yarışını sürdürdü ve üç puan farkla zirvede olan Galatasaray’ın puan kaybını bekledi ama beklediği olmadı ve ikinci sırada kalarak Şampiyonlar Ligi’ne katılacak ikinci takım oldu. Fenerbahçe kazanması gereken bazı karşılaşmalarını kaybetmemiş veya bu karşılaşmalarda puan bırakmamış olsaydı bu iyi mücadelesinin sonucunu alabilirdi ama maalesef ki; Fenerbahçe’nin teknik sorumlusu bazı olayların çok etkisinde kalarak olması gereken konsantrasyondan uzaklaştı. Bu durum takımı da etkiledi ve sonuç ikincilik olabildi.      

      Bir diğer takım ise; son iki yılın Şampiyonu Beşiktaş’tı. Orada da aynı şeyler yaşandı. Fenerbahçe ile yaşanan ve sonrasında gelişen olaylar, Şenol Güneş’in de bu gereksiz diyaloglar içinde olması ve bunun takımı etkilemesi sonrasında Beşiktaşlı futbolcuların sahadaki oyunları etkilendi, bozulan konsantrasyonlarıyla puan kayıpları yaşadılar ve zirveden uzaklaştılar, sıralamada üçüncülüğe düştüler.

      Evet. Spor Toto Süper Ligi İlhan Cavcav Futbol Sezonu Galatasaray’ın Şampiyonluğu ile sona erdi. Serinkanlı, gelişen olayların etkisinde kalmadan, sadece yapması gerekeni yapan Fatih Terim, yönetimindeki Galatasaray dönemi şampiyonlukla sonlandırdı. Fazlasıyla hak etti. Hemen herkes, Galatasaray’ı kutlamalı. Fenerbahçe ise, başarılı gibi görünmesine ragmen bu sonucun Fenerbahçe taraftarını pek memnun etmediğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

      Beşiktaş ise son iki yılın şampiyonu olması nedeniyle bu yıl şampiyonluktan uzak kalmasına rağmen, kredi kullandı diyebiliriz. Şampiyonlar Ligi’nden uzak kaldı ve Avrupa Ligi ile yetinecek. Bu durumu taraftarı hoşgörüyle karşılayacaktır.

      Çok iyi bir teknik adam yönetimindeki Başakşehir, gerek oynadığı kaliteli futboluyla, gerekse gösterdiği performansla taraflı tarafsız tüm futbolseverlerin gönlünde taht kurdu. Şampiyon olabilir miydi, olabilirdi de. Görünen o ki bu konudaki tecrubesi yeterli olmadı, ama gelecek için deneyim kazandı.

      Herşeye rağmen iyi bir futbol sezonunu geride bıraktığımızı söyleyebiliriz. Yaşadığı tüm olumsuzluklara ragmen süreci, iyi yöneten Fatih Terim Galatasaray’ı Şampiyonluğa taşıdı.

      Bitti artık, darısı yeni dönemlerin başına.