BU NASIL BİR OYUN?

Serkan KARA 03 Kas 2018

Serkan KARA
Tüm Yazıları

Öncelikle maç esnasında hayatını kaybeden Koray Şener’in ailesine ve Fenerbahçe camiasına başsağlığı dilerim. Armaya hayatını adamış hayatlara ve ailelerine umarım kulüplerimiz yeterli desteği sağlar.

Fenerbahçe’nin oldukça çalkantılı başladığı sezon ve Galatasaray’ın sakatlıklardan ve bazı bölgelerdeki eksiklerinden dolayı her iki takımda da belirgin zayıflıklar vardı. Genel olarak maç bir çok taraftarın beklediği gibi oynandı. 

İki takım içinde apayrı iki yarı vardı maç içerisinde. Özellikle Fenerbahçe ilk yarıda özellikle kanat beklerinin hiç ileri çıkmamasıyla takım ilerde çoğalamadı ve hücumlar kısa süreli oldu. İkinci yarıda ise hem orta saha hemde bek oyuncularının hücum oyuncularına katkısıyla Fenerbahçe maça dahil olabildi. Galatasaray açısından bakmak gerekirse,  ilk yarıda özellikle, ikinci ve üçüncü bölgede oynamak da bir sıkıntı yoktu, top kaptırıldığında takım halinde hızlı bir şekilde yine aynı bölgelerde baskı yapıp topu geri kazanıyorlardı. Ancak ikinci yarı itibariyle Fenerbahçe’nin biraz daha agresif futbolu ve önde baskısıyla sarı-kırmızılılar Fernando’nun yokluğunu hissetti. Özellikle yedikleri ilk golden sonra uzun bir süre topu ikinci bölgeye dahi taşıyamadılar.

Maç henüz daha başlamadan Eren Derdiyok’un sakatlanmasını bir çok futbolseverin sıkıntı olarak değerlendirdiğini zannetmiyorum ancak özellikle ilk yarıda o kadar çok yan top kullanıldı ki Eren oynayabilseydi skora katkısı olabilirdi.

Maalesef bu noktadan sonra da futbolla ilgili yazılacak daha fazla bir şey yok. Maçtan hemen sonrasında çıkan olaylara verilen kart cezaları da oldukça komik açıkcası. İlerleyen günlerde her iki takıma da daha ağır cezaların gelmesi gerektiğini ve kulüplerinde bu tarz durumlara giren oyunculara tepki vermesi gerektiğini düşünüyorum. Yıllardır hemen hemen her derbide bu tarz durumları görüyoruz ve bir kaç oyuncuya kırmızı vermek ya da tribün kapatmak bunlara bir çözüm getirmiyor. Bunu artık anlamış olmamız gerekirdi. Futbolcular bunun bir oyun olduğunun farkındalar ancak gösterilerini yanlış bir alanda yapıyorlar. Daha huzurlu, keyifli ve sadece futbolun taktiklerini ve nasıl oynandığını değerlendireceğimiz zamanlar dileği ile…