BU MUDUR ŞİMDİ DERBİ?

Mustafa YAŞAR 29 Eyl 2019

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Maç öncesi futboldan daha çok dışındaki etkenlerin öne çıktığı bir derbiden doğrusu bu ya futbol adına çok şey beklemiyordum.

Yanılmadım.

Geride kalan 5 haftaya baktığımızda Galatasaray’ın hücum hattı, Fenerbahçe’nin de savunması güven vermezken iki ekibin de bu süreçte kanatları iyi kullanamadığını söyleyebiliriz.

Sezon başından beri beklentilerin altında kalan Galatasaray’ın genel olarak tempo sorunu yaşadığına, toplu oyunda ağır kaldığına ve dikine gitmek için gerekli setleri kuramadığına da şahit olmuştuk.

Dün Fenerbahçe karşısında tüm bu olumsuzluklarını sürdürdüler.

Geçen hafta Yeni Malatyaspor ile oynanan karşılaşmada rotasyona giden ve bu yüzden eleştirilen Fatih Terim o maçta ilk 11'de görev verdiği Florin Andone ile Jean Michael Seri’ye derbi maçın kadrosunda yer vermezken, bu oyuncuların yerine Radamel Falcao ile Mario Lemina  görev yaptı.

Lemina görevini yapmaya çalışırken, herkesin gözünün üstünde olduğu Falcao bekleneni veremedi.

Terim’in Yeni Malatyaspor maçında sahaya ilk 11’de sürdüğü diğer oyuncular Şener Özbayraklı, Adem Büyük ve Ömer Bayram’ı ise Fenerbahçe karşısında bu kez yedek soyundurduğunu bu üç oyuncunun yerine ise Sofiane Feghouli, Younes Belhanda ve Mariano Filho’ya şans verdiğini gördük.

Maskeyle oynamak zorunda kalan ve Terim ile taraftarların çok şey beklediği Faslı orta saha Belhanda beklentilerin aksine vasattı.

Buna karşılık Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal ise son oynadıkları Ankaragücü maçına göre derbide 3 değişiklik yaptı.

Garry Rodrigues sakatlığı nedeniyle kadroda yer almazken, Adil Rami ve Deniz Türüç’ü de yedek kulübesine çeken Yanal bu oyuncuların yerine Emre Belözoğlu Mauricio Isla ve Jailson'u oynattı ki; o Jailson maçın bütününde en yüksek pas isabeti sağlayan oyuncu oldu.

İki takımında çok fazla top kaybı yaptığı, daha ziyade orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk yarı futbol seyri açısından da zerre zevk vermeden golsüz geçilirken, ikinci yarı da çok değişen bir şey olmadı ve mücadele başladığı gibi golsüz eşitlikle sona erdi.

Özetle. Sonucu her zaman merakla beklenen ancak çoğu zaman beklenen keyfi vermeyen derbilerden birini daha izledik dün akşam.

Galatasaray’ın Fenerbahçe’ye karşı kazanamama sendromu devam ederken, özellikle medyası tarafından olduğundan fazla abartılan sarı-lacivertlilerin de hiç de iyi olmadığını gördük.

Maçın hakemi Cüneyt Çakır ise sonuca etki edecek hata yapmadı diyebiliriz.