Vakıf Katılım web

BU KEZ İYİ

Aytekin AKAY 19 May 2019

Aytekin AKAY
Tüm Yazıları
Yeni sezon öncesinde Trabzonspor 50-55 puan bandında kalır, ligi ilk 5'de bitiremez dediğim için yanıldığımı görüyorum. Sağlık olsun, Trabzonspor iyi yerde bitirsin. Belki son hafta ligi 3.bitirecek ki Ünal Karaman ve yönetim için başarılı bir sezon. 

Beşiktaş, sezon sonuna gelmiş, bir şekilde veteranlar takımı gibi bir kadroyla maça başladı. Atiba, Güven, Adem Lajic gibi ortayı tutan 3 oyuncusuna karşı Trabzonspor Sosa, iki Abdülkadir ve Yusuf ile oyunu domine etti. Özellikle, Yusuf, Parmak ve Ömür her seferde iki oyuncuyu peşine takarak oynadı. Rakibi o kadar yordular ki, kendileri de bir süre sonra dinlenerek oynamaya başladı. Abdülkadir ve Yusuf’un en önemli artısı, geniş alanda hemen karşı kaleye inmek. Bu özelliklere sahip oyuncularınız varsa, en azından oyunda kalırsınız. Oyunu da yönlendirdiler. Sosa’nın da bu yönlendirmede paylarını hesap etmek lazım.

İlk golde Abdülkadir’in direnişi ve Novak’ın karşı kaleye koşması, iyi takım özelliklerinden.

Beşiktaş zaman zaman etkili olsa da, dediğimiz gibi veteran takımı gibiydi. Şenol hoca da 8 gün sonra artık orada değil, Milli Takım’da. Kazanmaya rağmen , eksikleri görebilmek lazım. Bu sezon için değil, artık yeni sezonda bu takıma 4-5 direkt oyuncu ve bir kaleciyle yeni sezonun hazırlıklarına ve Avrupa’ya hazırlanmalıdır.

Trabzonspor savunma futbolunu sevmeyen ve de takım halinde savunmayı bilmeyen bir takım. Böyle olunca 2 fark da öne geçse fark etmiyor, mutlak gol ve goller yiyor.