BÖYLE ZAMANDA ZOR İŞ POLİTİKA YAZMAK

Alican DEĞER 03 May 2018

Alican DEĞER
Tüm Yazıları
Böyle zamanlarda bir gazetede siyaset içerikli herhangi bir yazı yazmak çok zor iş. Çünkü yazdığınız yazı ertesi gün okurun eline ulaşıyor. Ama siyasette her şey bir anda değişiveriyor. Ne deseniz yanlış çıkma ihtimali var anlayacağınız. Üstelik gazete televizyon gibi de değil. Söz uçuyor, yazı kalıyor. Biri hatırlatıverir, mahcup olursunuz.

Milletvekilleri bir anda parti değiştiriyor, bir önceki Cumhurbaşkanı bir bakmışsın aday gibi, bir bakmışsın olmuyor. İttifaklar bir anda kuruluyor. Hadi gel de bu ortamda yazı yaz. Üstelik yorumda bulun ve doğru çıksın. İşte o yüzden farkındaysanız herkes lafı ağzında dolandırıyor.

Neyseki artık bir bilinmeyen anladığım kadarıyla CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı kaldı. Onun hakkında da o kadar çok konuşuldu, o kadar çok tarif yapıldı ki, kim açıklanırsa açıklansın bir kesim hayal kırıklığına uğrayacak gibi. İşin bu kadar uzatması yüzünden CHP, Cumhur İttifakı’ndan çok kendi içindekiler yıpranıyor. Şimdi biri olsa, adı geçen diğer aday arıza çıkartacak. Zor iş dediğim gibi.

Gazeteciler ise kimin olacağından çok tarifler üzerinden gidip kimin olmayacağını söylüyor. En doğru siyasi yazı istiyorsanız: “Ben aday olmayacağım” derim ve kesinlikle doğru çıkar bu mantıkla.

Neyse Allah’tan zaman geçiyor ve bu işin tarihleri var. Adaylar belirlendikten sonra bu kez milletvekili listelerini konuşacağız. Kim aday olmuş, kim olmamış. Bir adım sonrası ise kim seçilebilecek yerden aday, kim değil.

Bizde laf çok. Ama derli toplu konuşmak gerektiği için sıkıntıdayız anlayacağınız. Bunu dert etmesek görün siz bizi.