Vakıf Katılım web

BÖYLE GİTMEZ!

Mustafa YAŞAR 24 Ara 2020

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Alanyaspor bir önceki yazımda da dikkat çektiğim gibi ligi domine ediyor.

Oynadığı son 3 deplasman maçını kaybeden ve liderlik koltuğundaki puan farklı avantajını kaybeden Aytemiz Alanyaspor için geçtiğimiz hafta Denizlispor deplasmanında aldığı yenilgiyi S.O.S veriyor diye yorumlamıştım.

Evinde yenilgisiz Akdeniz ekibi çıkıştaki Yeni Malatyaspor karşısına bir gün önce takipçisi Galatasaray’ın galip gelmesi sonrası mutlak kazanmak için çıktı.

Alanya’da yurdun genelinde hakim olan kış şartlarının uzağında oldukça iyi bir havada (+20 derece) oynanan mücadeleye ideal kadrosuyla başlayan turuncu-yeşilliler, Fenerbahçe ve Kasımpaşa galibiyetleriyle oldukça morallenen rakibi karşısında ilk yarıda istediği oyunu sahaya yansıtamazken; 33.dakikada Efecan Karaca’nın akıl dolu asisti ve Babacar’ın iş bitirici vuruşuyla öne geçmeyi bildi.

İkinci 45 dakikaya önde ve atak başlayan ev sahibi bu devrede farkı arttırmayınca çok önemli 2 puan daha kaybetmesi kaçınılmaz olurken; Yeni Malatyaspor’un 79.dakikada Teteh ile kullanamadığı gol pozisyonu da maçın kırılma anıydı.

Alanyaspor bir önceki yazımda da dikkat çektiğim gibi ligi domine ediyor.

Akdeniz ekibinin hedefi şampiyonluksa bir an önce deplasman zafiyetine ve istikrarsız sonuçlara son vermesi gerekiyor.

Sadece sahasında kazanarak ve dün olduğu gibi puan kayıpları yaşayarak zirvede kalmaları, hedeflerine ulaşmaları puan farkının kapandığı bu süreçte oldukça güç.

Bunu başarabilirler mi? Zaman içinde göreceğiz.

Ancak şu var ki gözle görülür bir düşüş yaşıyorlar ve bu gidişat iyi değil.