BİZ ÇILGIN TÜRKLER

Güngör YAVUZASLAN
Tüm Yazıları
Nobelli Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar, Srebrenitsa soykırımına destek veren yazar Peter Handke'ye Nobel Edebiyat Ödülü verilmesine tepki göstermesi tartışmaları ABD medyasına taşıdı.

Türkiye’mizin tarihin derin sayfalarında bir etki alanı var. Değişen dengeler ile bize toplum mühendisliği ve algı operasyonları dayatılmaya çalışanların ötesinde bir cihan değerinde Türkiye var.

İngiltere Premier Lig'de Arsenal forması Türk futbolcu Mesut Özil'in sosyal medya hesabında Çin'in Doğu Türkistan’da uyguladığı baskıyı eleştirmesine ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'dan tutunda Çin’in maç yasaklamasına kadar geniş bir etki alanı yarattı.

Nobelli Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar, Srebrenitsa soykırımına destek veren yazar Peter Handke’ye Nobel Edebiyat Ödülü verilmesine tepki göstermesi tartışmaları ABD medyasına taşıdı.

Birazda zaman tünelinden örnekler verelim;

- TBMM temsilcilerin olmadığı bir oturumda Azerbaycan Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyesi Azerbaycan Türkü Ganire Paşayeva, Avrupa Parlamentosu’nun sözde Ermeni soykırımı iddialarına destek verenlere karşı söz alarak “Burada Türkiye’nin parlamenterleri olmayabilir. Ama biz varız” diyerek susturmuştur.

-Türkiye Barış Pınarı Harekatına başladığından Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Başkanı Ziyatdin Kassonov Bakü’de buluştuğu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Ahıska Türkleri göreve hazırdır diyerek net duruş sergilemiştir.

-15 Temmuz hainliğinin yaşadığı gecede Sosyal Medya hesaplarından yayın yaparak tehditler savuran PKK-FETÖ’cülere karşı Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkanı ve Kerkük milletvekili Erşat Salihi “Anavatan yalnız değildir. Irak Türkmenleri canlarını vermeye hazırdır” diyerek resmi mektubu Ankara’ya yollamıştır.

-Türkiye’de yaşayan Türk Soyluların en büyük çatı federasyonu olan Avrasya Türk Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Cengiz 15 Temmuz’un ilk saatlerinde tüm dernek üyelerini sokağa çağırarak “Son kale düşmeyecek, Çanakkale asla geçilmeyecek” diyerek en önde yer almıştır.

-Kendi ülkelerinde asrın en acımasız savaşı yaşanırken Suriye Türkmenleri 15 Temmuz’un en karanlık saatlerinde İstanbul’da “bu anavatan düşmeyecek, Türkiye’mizin Suriye olmasına izin vermeyeceğiz” diye tankların önüne atılmışlardır.

-İran’ın baskıcı idaresi altında yaşayan Güney Azerbaycan Türkleri Barış Pınarı Harekatı boyunca Tebriz takımı olan Traktör maçlarında “Selam Türkiye’ye, selam Mehmetçiğe” diyerek asker selam göndermişlerdir.

-ABD’ de bir sokak eyleminde Türkiye bayrağını yakmaya çalışan Ermeni göstericilerin elinden polise rağmen al bayrağı alan ve öperek koynunda saklayan Azerbaycan Türkü Karabağlı bir gençtir.

Liste uzun son olarak hatırlatmak lazım dünyasının sessiz kaldığı Filistin işgaline karşı zamanın şahitliğinde “one minite” diyen ve zulmü yüzlerine vuran isim Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır.

Evet tarih bizi iyi bilir “Çılgın Türkleriz”.