BİLİYORLAR!

Aslı SERTDEMİR 15 Oca 2022

Aslı SERTDEMİR
Şu kadınların nedir çektiği. Minicik, el kadarken çileleri başlıyor.

Şu kadınların nedir çektiği. Minicik, el kadarken çileleri başlıyor. Ayıbı, günahı, yapma etmeyi daha üç yaşında öğrenmeye başlıyor. Babası, ağabeyi, kocası, patronu bitse mahalle baskısı başlıyor. Bu dayatmalara, büyük şehirde bir avuç kadın başkaldırmış direniyor. Onların çoğu da; tenha sokakta yürürken, adamın biri sesini yükselttiğinde, mini eteğini giyerken hala ürküyor. Ama direniyorlar! Eee kolay değil, yılların ezikliği bu… Öyle iki üniversite okudun, biraz para kazandın diye üstünden kolay kolay atamıyorsun. Hande Yener, Gülşen, Hadise o kıyafetleri giyerken, başlarına ne geleceğini düşünmüyorlar mı sanıyorsunuz? Onlar da biliyor; bir dolu insanın saldıracağını, çarmıha gerip, yaftalayacağını. Kendi ayıbını görmeyen hadsizlerin, hiç utanmadan pişkin pişkin laf edeceğini. Ama her şeye rağmen, direniyorlar. Çünkü biliyorlar, vereceği ödünün sonu yok. Bugün eteğinin boyunu yere kadar uzatsa, yarın başka bir ayıp bulacaklarını biliyorlar.

Şemsiye krizi

Hafta içi sosyal medyada bir fotoğraf paylaşıldı. Bülent Ersoy Anıtkabir ziyaretinde tekerlekli sandalyede, yağmur yağıyor ve bir subay da ona şemsiye tutuyor. İşte bu fotoğraf sonrası kızılca kıyamet koptu. Sosyal medya bilirkişileri ayağa kalktı. Asker ve askeriye hakarete uğramış ilan edildi. “Bülent Ersoy’un Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağı paranın saygı gösterisi!” yorumları yazıldı. Ve sonunda duyduk ki olay hakkında Milli Savunma Bakanlığı inceleme başlatmış. İşin aslı astarı; Bülent Ersoy konseri için Ankara’daymış. Konser sonrası da Anıtkabir’i ziyaret etmiş. Siyah şaşalı kıyafeti, devasa şapkası ve yardımcılarıyla beraber bayağı debdebeli bir ziyaret. Eee Bülent Ersoy bu... Neyi sıradan vatandaş gibi yapmış ki? Kadın kokoreç yemeye bile kortej eşliğinde gidiyor. Ayrıca Anıtkabir’e gitme niyetinde olanlar için bir bilgi paylaşayım. Tüm yaşlı ve yürümekte sorun yaşayan insanlara tekerlekli sandalye hizmeti veriliyor. Bunun için kapıda durumunuzu söylemeniz yeterli. Ama ekstra şemsiye hizmeti var mı? İşte bunu hala araştırıyorum.

Sahiplen!

Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasilerio American Staffordshire Terrier ve American Bully cinsi köpeklerin kısırlaştırılıp, mikroçip taktırılması zorunluluğu için dün son gündü. Kurala uymayanlara 11 bin, sokağa terk edenlere ise 30 bin lira para cezası kesilecek. Ayrıca belirtilen ırk ve melezlerini üreten, ticaretini yapanlara da 14 bin 982 lira para cezası getirildi. Maalesef bu cinsler artık belgesiz, ağızlıksız ve tasmasız dolaştırılamayacak. Yasaya aykırı hareket edenlerin köpeklerine el konularak, belediyelere ait bakımevlerine götürülecek. İster kızın, ister küsün ama bir hayvan sever olarak, çıkan yasayı doğru buluyorum. Köpeğine gözü gibi bakanlar, zaten çipini taktırır, kısırlaştırır. Bilginiz olsun! Bazı belediye ve hayvan hastaneleri işlemleri ücretsiz yapıyor. Lütfen! Her elinde tasma, köpekle gezeni hayvan sever sanmayın. Barbar ruhlarını tatmin etmek için dövüştüren, o canları satıp ticaretini yapan çok insan var. Bu yasa onların kökünü kazımasa da işlerini zorlaştıracak gibi. Şimdi esas sorun, sokakta olan yasaklı cinsler. Vakit, onlara çözüm bulma vakti!