BİLEĞİNİZİN HAKKINI VERİN

Yonca ORTAN 01 Tem 2018

Yonca ORTAN
Tüm Yazıları
Erkeklerin en çok kullandıkları takı şüphesiz ki saatlerdir. Bazılarında bir tutku haline gelen saatlerinde kendilerine göre bir moda çizgisi vardır. 2018 yılında saatlerde göze çarpan en büyük özellik sadeleşiyor olması.

Bu yıl lüks saatlerde en dikkat çeken özellik nostaljik kasalı saatlere olan benzerlik. Bir çok lüks saat firmasının 2018 koleksiyonunda nostaljik kare kasa modeller yerini aldı. Diğer taraftan markalar arasında en ince saati üretme yarışı başladı. Bu yarışta en öne kimin geçeceği henüz belli olmazken, beylerin kollarında ince yapılı ama mekanizma parçası artmış olan saatler yerini almaya başladı.

Lüks saat markaları da bu sene teknolojiden payını aldı. Bir çok saat firması akıllı saat üretimine geçti. Klasik tarzıyla gönüllere taht kurmuş markalar bile çağa ayak uydurmak için yeni tasarımlı akıllı saat yarışına girdi. Bu çok işlevli akıllı saatlerse teknoloji tutkunlarının yeni oyuncağı halini aldı. 2018 Mart da yeni çıkacak modellerle birlikte bu saatlere olan ilginin nasıl olacağı daha da netleşecek.

2018 yılında marka iş birlikli ortak tasarım saatleri de sık sık kollarda görüyor olacağız. Limitli sayıda üretilen bu modeller saat tutkunları arasında da ilgiyle karşılanacak.

Bu yıl kasada sayısı artan tourbillonlu saatler de dikkat çekiyor olacak. Bu saatler gizli kasalar içinde saati daha da zarifleştirecek bir görünüm sağlayacak.

Deri kordonlu saatler bu yıl en çok tercih edilen saatler olacak. Modası her daim devam eden deri kordon dokusu, kullanım rahatlığı ve bileği kavrayışıyla saat tutkunlarının vazgeçilmezi olacak. Deri kordona uygulanan ince işçilikse bu saatleri daha da dikkat çekici kılacak.

Lüks saat markaları klasik modellerini çıkarmayı sürdürecek. Ancak yeni tarzda kasalar da bu yıl koleksiyonlarda yer bulacak. Böylece farklılık seven saat tutkunları da yakalanacak. Yeni saat tasarımlarıysa kapalı kadran şeklinde olacak. Bazı markalar farklı ve dikkat çeken tasarımlarıyla görücüye çıkacak.

Farklı renkteki saatler bu yıl yine vitrinlerde olacak. Ancak en çok mavi-gri ve sarı-yeşil tonları ilgi görecek. Markaların özel günler için hazırladıkları koleksiyonlarda renk farklılığı daha çok öne çıkacak.

EN POPÜLER LÜKS MARKALAR

Lange&Söhne

Almanya’nın en iyi saat markası olarak karşımıza gelen A. Lange&Söhne, 1845 yılından bu yana harikalar yaratmaya devam ediyor. Ferdinand Adolph Lange tarafından kurulan bu marka, geçtiğimiz günlerde dünyanın en klas saatlerinden biri olan A. Lange Söhne Lange 1 Time Zone Honey Gold gibi eşsiz bir şaheseri bizlerle buluşturmuştu. Modelde kuvars mekanizmaların aksine mekanik mekanizmalar kullanılmıştı. Alman saat markası, sarı, beyaz ve rose altın gibi pahalı materyallerin yanı sıra platinum gibi dayanıklı malzemeleri de şık kasalarının üretiminde kullanıyor.

Breitling

Kökleri 1884 yılına kadar uzanan dünyaca ünlü bir saat markası ile listemize devam ediyoruz. İsviçreli lüks saat markası Breitling, yaratmış olduğu hassas bir işleyişe sahip, ultra dayanıklı modelleriyle farkını ortaya çıkarıyor. Ayrıca havacılık sektöründen ilham alarak tasarlamış olduğu saat modelleriyle de tanınan Breitling, geçtiğimiz günlerde ise otomotiv devi Bentley için tasarlamış olduğu Breitling Bentley Supersports B55 saati ile de hayranlık uyandırmıştı.  

Piaget

Aynı Cartier gibi pahalı mücevherler ve saatler üreten Piaget, 1874 yılında La Côte aux Fées köyünde kuruldu. Adını kurucusu Georges Piaget’ten alan bu lüks marka, dünyanın en eski şehirlerinden Semerkant’ın işlendiği özel kol saati, Piaget Emperador Tourbillon XI Miniature Enamel ile geçtiğimiz yıllara damgasını vurmayı başarmıştı. Köklü tarihi boyunca genellikle, eşsiz materyallerden oluşmuş, ince saatler üreten Piaget SA, Altiplano 900P gibi dünyanın en ince el ile kurmalı mekanik saatini bizlerle buluşturmuştu.

Panerai

Listemizde yer alan tek İtalyan saat markası olan Panerai’nin temelleri 1860 yılında atıldı. Milano’da kurulan bu firma, cüretkar tarzı, dokunaklı kadran tasarımları ve yenilikçi mekanizmalarıyla ön plana çıkıyor. Panerai imzası taşıyan 3D yazıcıyla oluşturulan ilk saat ise İtalyan markanın kalitesini ve yenilikçi tasarım anlayışını tamamıyla gözler önüne seriyor.

Audemars Piguet

Ultra lüks bir İsviçre saat markası olan Audemars Piguet, Royal Oak gibi piyasadaki en eşsiz saat modellerinin bazılarına imzasını atmıştır. 1875 yılında Jules-Louis Audemars ve Edward-Auguste Piguet tarafından kurulan bu marka, yaklaşık olarak yılda 36.000 adet saat üretmektedir. Genellikle Tiffany & Co. ve Bulgari gibi firmaların mekanizmasını kullanan Audemars Piguet, dünyanın en iyi saat markaları arasında yer almayı sonuna kadar hak ediyor.

Ulysse Nardin

Kişisel olarak en beğendiğim saat markalarından bir tanesi olan Ulysse Nardin, genellikle denizcilik ve yatçılık sektöründen ilham aldığı saat modelleriyle hayranlık uyandırmaya devam ediyor. 1846 yılında İsviçre’nin Le Locle bölgesinde kurulan Ulysse Nardin, ayrıca lüks kalem modelleriyle de şaşkınlık yaratıyor.

Rolex

Dünyanın en lüks saat markası Rolex, 1905 yılında Hans Wilsdorf ve Alfred Davis tarafından Londra’da kurulmuş olsa da daha sonraları saatçiliğin ana vatanı İsviçre’ye taşındı. Rolex saatleri ayrıca zamansız tasarımları ve fonksiyonel özellikleriyle de popüler kültürün en gözde markalarından biri haline geldi. Uluslararası alanda oldukça tanınmış bir saat markası olan Rolex, Forbes’in hazırlamış olduğu dünyanın en güçlü saat markaları arasında yer aldı.

IWC

1868 yılı, International Watch Company (IWC) gibi dünyanın en iyi lüks saat markalarından birinin doğuşuna şahitlik etti. İsviçre’nin Schaffhausen kentinde, Amerikalı saat üreticisi Florentine Ariosto Jones tarafından kurulan bu marka, hassas mekanizmaları özel tasarımlarla ve birinci sınıf materyallerle birleştirerek birbirinden etkileyici saat modellerini dünyaya tanıttı. Şimdilerde ise günümüzün çevresel sorunlarına değinen önemli projelere vermiş olduğu destekle biliniyor.

Vacheron Constantin

Dünyanın en eski saat markalarından bir diğeri ile zirveye doğru yaklaşıyoruz. Jean-Marc Vacheron adındaki bir saat üreticisinin 17 Eylül 1755 tarihinde Cenevre’de kurmuş olduğu bu firma, günümüzün en iyi saat markaları arasında bulunuyor. Tamamıyla mirasını yansıtan saat modelleri ile karşımıza gelen Vacheron Constantin, İsviçre saatlerinin “kutsal üçlüsünün” bir üyesidir. Geleneksel tarz ve şekillerin yanı sıra ince detaylarla hazırlamış olduğu saat modelleriyle köklü tarihini onurlandıran Vacheron Constantin, geçtiğimiz yıllarda adına yakışır bir koleksiyon saati ile de bizleri mest etmeyi başarmıştı.  

Patek Philippe

Adrien Philippe ve Antoni Patek tarafından 1 Mayıs 1839 tarihinde Cenevre’de kuruldu. Patek Philippe’nin karmaşık mekanik özelliklerle ve geleneksel tasarım tarzlarıyla üretmiş olduğu saat modelleri, tarih boyunca asil, varlıklı bireyler tarafından kullanıldı. En pahalı Patek Philippe saatleri arasında yer alan modeller ise markanın kaliteli ve lüks tasarım anlayışını cüretkar bir şekilde gözler önüne seriyor.

Kaynak: nonleandroyal.com, paratic.com