BEŞİKTAŞ'IN 34 YAŞINDAKİ PEPE HAMLESİ BÜTÜN DOĞRULARININ YANLIŞA DÖNÜŞÜDÜR

Süleyman KORKMAZ
Tüm Yazıları
Sakın yanlış anlaşılmasın…

Sakın yanlış anlaşılmasın… Futbolcunun kalitelisinin yaşına değil işine bakanlardanız. Ancak Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’ten iki yıl hep olağanüstü güzellikler ve doğrular gördük. Sayın Başkan Fikret Orman’ın hep yerinde ve isabetli kararlar aldığına tanık olduk. Bunları değerlendirince Real Madrid’ten bağlarını koparan Pepe’nin 34 yaşına 5 milyon Euro yıllık ücret talebine olumlu yaklaşamıyorum. Bırakınız Paris Saint Germain, ona bu parayı versin ve transfer edecekse etsin. Şampiyonumuz ve doğrularını hep alkışladığımız Beşiktaş Pepe ile ilgilenmesin. Talisca’nın transferinin kısa sürede bitmesi ve Beşiktaş’a kazandırılmasını hatırlatanlar Pepe’nin de aynı şekilde alınabileceğine vurgu yapıyorlar. Biz Beşiktaş Pepe’yi alamaz demiyoruz ki! Elbette hem de daha da kolay alabilir ama biz Beşiktaş’ımız Pepe’yi almasın istiyoruz.

Beşiktaş’ın geçen yıl formasını giyen Vincent Aboubakar’ı kadrosunda tutup tutmaması ile ilgili gelişmeleri yönetimin tercihine bırakıyorum. Ayrıca Aboubakar olmazsa onun yerine Palmerias’ın Kolombiyalı golcüsü Miguel Borja ‘nın transferine soğuk bakmam. Hatta 24 yaşında ve 1.83 metre boyundaki Borja’nın Beşiktaş forveti için büyük bir silah olacağına da dikkatinizi çekmek isterim. Geçen sezon devre arasında da Beşiktaş’ın gündeminde olan Kolombiyalı Borja’nın bu defa alınıp alınmaması konusunda yönetimin ve teknik patron Şenol Güneş’in neleri düşündüğünü bekleyecek ve kısmetse de önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Şampiyonumuz siyah-beyazımız ve Beşiktaş’ımız yarın saat 19.00’da Nevzat Demir tesislerinde yeni sezon hazırlıklarına start verecek.

Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor ve Beşiktaş’ın transfer hamlelerini merakla beklediğimizi de hatırlatmaktan geri kalamıyoruz.

Görelim bakalım ne olacak?

Gomis, Belhanda ve Maicon da gelse

Aslan’ın silahları Eren, Yasin ve Sinan

Galatasaray’ın sayın Başkanı Dursun Özbek’i tebrik ediyorum. Doğrusu çok uzun bir süredir sarı-kırmızılı takımın özellikle transfer döneminde bu kadar iyi yönetildiğini görmemiştim. Sanki transfer için yasaklamalar ve bağlayıcılıklar başka takımlar için düşünülmüş gibi Galatasaray istediği adamı alıyor istemediğini ya da artık kadroda fazla gördüğünü gönderiyor.

Bana göre geçen yılın en büyük hücum gücü olan Podolski ile ipler koptu. Wesley Sneijder’in Amerika’ya gitme ihtimali yüksek görünüyor. Bu oyuncuların yerine Gomis ve Belhanda gibi yeni yıldızlar monte edilecek. Galatasaray’ı yeni sezonda yine yerli yıldızları taşıyacak. Eren Derdiyok, Yasin Öztekin ve Sinan Gümüş isimlerini yeni sezonda daha etkili ve verimli olarak göreceğimizi dair içimde bir his var. Elbette yeniler ve gelenlerin verimleri taraftarlar için önemlidir ama kalanların da neler yapabileceklerine dikkat etmekte yarar var. Orta sahada Selçuk, ilerde Eren, Yasin ve Sinan, kalede Muslera, defansta Semih yeni isimlerle kaynaştıklarında daha iyi işler yapabileceklerdir.

Böylesine büyük ve karışık yapıya teknik patron Igor Tudor’un bulacağı çözümü de merak etmiyor değiliz… Ancak bir farkla biz teknik adamlara güvenenlerdeniz…

Ekici ile sevinmek varken Fenerliler

Emre Mor golünü bile bile yediler!

Fenerbahçe’nin 4 yıllık aradan sonra yeniden Aykut Kocaman ile çalışmaya başlaması bana göre en büyük transferidir. Bu hayat tecrübesini de artılarına ekleyen Kocaman hocamızın Fenerbahçe’ye kazançları çok büyük olacaktır. Ayrıca Mehmet Ekici transferi de oldukça önemli ve yerinde… Her ne kadar “Şu kadar zaman oynamıyor” yorumları yapılsa da Mehmet Ekici bu dönemi çok yararlı geçirdiğini ifade etmiştir. Diyelim ki bizi yanılttı o zaman da şu gerçeği hatırlayalım. Fenerbahçe yeni sezon hazırlıklarına Ekici’li kadrosuyla başlayacak ve kondisyon çalışmaları ile ne kadar eksiği varsa kapatılacaktır. Daha ne olsun… Sezon başı antrenmanlarına katılan hangi futbolcuya çalışmamış denilebilir ki?

Ancak Fenerbahçeli taraftarlar kısa süreli de olsa yedikleri gol ile yanıltıldılar. Menajeri Muzzi Özcan’ın minibüsüyle Fenerbahçe tesislerine gelmesi hemen nedense akla Emre Mor Fenerbahçe’ye transfer olacağı haberlerini yoğunlaştırdı. Bu da Fenerbahçelileri yok yere heyecanlandırdı. Oysa menajer Muzzi, Emre Mor için gelmemişti. Bu gerçek taraftarların moralini bozmuş olmalı. Hem de Ekici gibi bir yıldız transfer edilmişken…

Başkan Metin Şahin’i ayakta alkışlamalı

Tekvando Federasyonu Başkanı Doçent Doktor Metin Şahin’in planlı ve doğru yönetimi meyvelerini her geçen gün veriyor. Kore’de yapılan dünya şampiyonasında önce Nur Tatar Askari kızımızın dünya şampiyonu olmasının sevincini doyasıya yaşamak isterken bu defa da 19 yaşındaki Zeliha Ağrıs da  altın madalya kazandı. Peş peşe iki hanım sporcumuzdan dünya şampiyonluğu gelmesi elbette doğrudan Federasyon Başkanımız sayın Metin Şahin’in başarısıdır. Onu ve yönetim kurulu üyeleri ile bu şampiyon sporcuların çalıştırıcıları ve yetiştirenleri gönülden kutluyorum. İki ayrı dünya şampiyonluğu sıradan bir başarı değil. Bu sıra dışı ve çok hem de çok büyük başarı…

Federasyon Başkanımızı ayakta alkışlamayı bir görev olarak kabul ediyor. Saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz. Bravo Başkanım. Sizinle iftihar ediyoruz.

Erkek sporcularımızdan da böyle başarılar bekliyoruz.