BEŞİKTAŞ VAR

Burhan AKDAĞ 03 Ara 2018

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Beşiktaş uzun bir seyahatten sonra İstanbul'a yorgun ama mutlu olarak döndü.

Adeta ayağının tozu ile Galatasaray derbisine çıktı. Biri Avrupa kupası, diğeri ise Süper Ligde iki deplasman maçını kazanan Beşiktaş’ta moraller çok yüksek, ancak kadrosu sıkıntılı. Galatasaray’da moraller sıkıntılı, sakat ve cezalı futbolcular çok, bu yüzden camia keyifsiz. Maçın kadroları görünce Galatasaray’ın kadrosu Beşiktaş’a karşı daha ağır basıyordu. Ne var ki Beşiktaş’ın kulübesi de Galatasaray’a ağır basıyordu…

Şenol Güneş iki genç futbolcusu Dorukhan ve Güven’i kadroya alarak hızlı bir oyun oynamayı tercih ettiğini gösterdi. Maç öncesinde düşüncem bu gece kalecilere çok işi düşeceğini, az hata yapan kaleci maçın galibi olabilir. Anlamadığım bir konuda Şenol Güneş neden Atiba ile başlamadı. Eğer bir derbi maçı oynanıyorsa Atiba bu kadroda olmalıydı, Üstelik perşembe günü Avrupa liginde oynamamış dinlenen birkaç oyuncudan birisiydi. Başakşehir’in haftalar sonra kendi evinde üç puan kaybetmesi bu maçın önemini arttırdı.

Beşiktaş oyuna çok hızlı başladı, Galatasaray’a rakip sahada press yaparak oyuna girmesini engelledi. Beşiktaş ilk yarı alıştığımız oyunun dışında seri ve hızlı bir oyun sergiledi.

18. dakikada VAR’a takılan bir pozisyon sonrasında penaltı ile golünü attı.

Beşiktaş ikinci yarıya Atiba’yı alarak başladı. Genç oyuncu Güven ilk yarı heyecandan olsa gerek aldığı tüm topları sürekli ezdi. İkinci yarının genelinde Galatasaray daha baskılı bir oyun sergiledi. Hatta buna da çok yaklaştığı Hakem Cüneyt Çakır Galatasaray lehine verdiği penaltıyı VAR sistemine bakarak iptal etti. Şenol Güneş sahaya sürdüğü kadro ile bana göre büyük bir kumar oynadı. Ankaragücü karşısında sahaya sürdüğü kadrodan bir tek Atiba yoktu. Bu yüzden maçta katile ve estetik hiç yoktu. Sinir katsayı çok yüksek bir maç oldu.

Şenol Güneş’i kulübede yanında tuttuğu futbolculardan belki ikinci bir 11 sahayla sürmüş olsaydı daha kaliteli bir futbol izleme şansımız olurdu. Türkiye’nin en iyi sağbek Gökhan gönül yedek kulübesinde, sol bek Adriano sağ bek oynadı. Takımda santrafor yok, stoper yok çok önemli bir maçı almasını bildiler. Yatsın kalksın VAR sitemine dua etsinler.

Bugün Cüneyt Çakır iki kez var sisteminde monitöre baktı, verdiği iki kararı değiştirmek zorunda kaldı. Beşiktaş’ın kullandığı frikik atışı sonrasında devam dedi, itirazlar sonrasında VAR sistemine baktı. Penaltı noktasını gösterdi…

Galatasaraylı Onyekuru’nun düşürülmesine Penaltı noktasını gösterdi, yine itirazlar sonrasında VAR sitemine baktı, penaltıyı iptal etti...

Beşiktaş,  Galatasaray derbisini VAR sistemi ile kazandı desek yanlış olmaz sanırım. Beşiktaş’ın bu galibiyeti Süper Lig’de dengeleri tekrar değiştirmiş oldu. Trabzonspor’dan sonra yarın galip geldiği taktirde Fenerbahçe’de bu yarışta bende varım diyebilir.

Ligde oynadığı sıkıntı maçlar yüzünden ne zaman havlu atacak diye beklediğimiz Beşiktaş, Galatasaray derbisini belki de en zayıf kadrosu ile kazanmasını bildi. Ama son yılların en zevksiz en keyifsiz derbisini izledik.

Karius sonunda gol yemeden bir maç bitirebildi.