BEŞİKTAŞ VAR MI?

Burhan AKDAĞ 12 Kas 2018

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Futbol için ideal bir akşam, rakiplerin hepsi kazanmış, bu yüzden puan kaybetmek gibi bir lüksümüz yok.

Sivasspor’un sıkıntılı olduğu bir gerçek. Kağıt üzerinde baktığın zaman bu maçı Beşiktaş’ın farklı kazanması içten bile değil. Maçın başlarında Şenol Güneş’in bugünkü sürpriz oyuncularından Güven güzel bir kafa vuruşu ile Beşiktaş’ı öne geçirdi. Bu mutluluk birkaç dakika sürdü. Bu sene Beşiktaş’ın duran ve yan top zaafı yine kendini gösterdi. Bir köşe vuruşunda yenilen gol evlere şenlikti. Neredeyse out çizgisinden David Braz kafa vurdu Oğuzhan kendi kalesine adeta bıraktı. Bu takım bu sene hemen hemen her maçta yan toplardan gol yedi. Anlaşılan o ki yemeye de devam edecek.

Türkiye’nin en etkili orta saha oyuncusu olarak lanse edilen Oğuzhan bu sene yaptığı hatalar ve başarısız futbolu ile anılmaya başladı. Göztepe karşısında penaltı kaçırdı, mağlup olduk. Bugün öyle bir hatalar yaptı ki Sivasspor’un attığı iki golü de adeta hediye etti. Birkaç dakika sonra Şenol Güneş, Oğuzhan’ı ıslıklar eşliğinde oyundan aldı.

Yine bir yan top, yine bir gol, bu kez golü atan Robinho, Allah’tan VAR var kritik ofsaytı tespit etti. Aynı VAR birkaç dakika sonra penaltı atmaya hazırlanan Babel’in hevesini kursağında bıraktı, bir pozisyon öncesi Quaresma ofsaytmış.

Futbola baktığım zaman, Beşiktaş topa sahip ve çok hızlı oynuyor gibi görünüyor, tabii görünen bu. Pozisyonla baktığın zaman, hiç de öyle değil. İnanılmaz top kayıpları, yanlış paslar takımı panik havasına soktu. Vodafone Park’ta berabere kalıp puan alan takımlar büyük sevinç yaşarken, artık Beşiktaş’ı yenerek sahadan çıkıyorlar. Antalyaspor’dan sonra Sivasspor’da Beşiktaş Vodafone Park’ta yenmeyi başardı..

Başta Fikret Orman ve yönetimini ve sonrasında Şenol Güneş ve teknik ekibi böyle bir takım oluşturdukları için kutluyorum. Görünen şu, bu sene şampiyonluk sadece hayal…