​BEŞİKTAŞ GALATASARAY'I 3'LEDİ..

Burhan AKDAĞ 03 Ara 2017

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Dile kolay 93 yıllık rekabete Vodafone Park'ta bir yenisi daha eklendi.

Dile kolay 93 yıllık rekabete Vodafone Park’ta bir yenisi daha eklendi. Hafta boyunca futbol camiasında herkes bu maçın üzerine yorum yaptı durdu. Beşiktaş’ın kadrosu bir veya iki kişi dışında genelde belli. Şenol Güneş’in kafasındaki 11, sakatlık ve cezalı olmadığı takdirde, Oğuzhan yada Tolgay’ı keserek takımı oluşturur. Galatasaray maçında ise son haftaların formsuz oyuncusu Talisca’yı keserek başladı.

Galatasaray’ın hocası Tudor’un nasıl bir kadro yapacağı ise hep konuşuldu. Galatasaray’ın nasıl sürpriz ile sahaya çıkacağı merak edildi. Aslında çok önemli bir sürpriz yoktu. Bir gerçek vardı Galatasaray derbiye 10 yabancı, Beşiktaş ise 7 yabancı ile başladı..

Beşiktaş’ın bu maçı mutlaka kazanması lazımdı, eğer kaybederse şampiyonluğun zora gireceği bir gerçekti. Bir anda şampiyonluk için üç takımla birden mücadele etmek zorunda kalacaktı. O yüzden birisini yakalasa diğer ikisi kaçacaktı. Kısacası Beşiktaş bu maçı kazanmaya mecburdu. Yoksa işler çok fena karışacaktı.

Beşiktaş Şampiyonlar ligi havasında oynadığı taktirde bu maçı rahatlıkla alacağını biliyordu. Şenol Güneş adeta şampiyonlar ligi kadrosunu sahaya sürdü. Beşiktaş maça adeta gol pozisyonu ile başladı. Maçın 30. saniyesinde Cenk bir anda Muslera ile karşı karşıya kaldı. Biraz daha dikkatli vursa Beşiktaş maça önde başlamıştı.

İlk yarı Beşiktaş şampiyonlar ligi maçı havasındaydı. 21 orta, 5 korner ve kaleye çekilen şutlar yağmur gibi geliyordu. İlk olarak Tolgay herkesi korkuttu, Gomis ile girdiği iki pozisyonda kafasına aldığı darbeler ile yerde kaldı. İlk yarı Tudor’un istediği gibi golsüz bitti.

İlk yarı 30. saniyede golü kaçıran Cenk, ikinci yarı kaçırmadı. İkinci yarı başlar başlamaz Cenk topu fileler ile buluşturdu. Golden sonra adeta Beşiktaş fırtınası başladı, arka arkaya kaçan goller saç baş yoldurmaya başlamıştı. Muslera’nın şansı, Beşiktaş forvetinin şansızlığı bir türlü ikinci golü bulamadılar. Beşiktaş forveti kaçırınca bu sefer defans oyuncusu Tosic ortaya çıktı. Beşiktaş’ın ikinci golünü çok şık bir vuruşla Galatasaray ağlarına gönderdi. Suskun golcü Negredo maça girer girmez, golünü attı ve skoru 3-0’a taşıdı.

Beşiktaş ikinci yarı Galatasaray’a top göstermedi desek yeridir. Sezonun en etkili futbolunu oynadı. En çok gol kaçırdığı bu maçta 3 gol buldu. Öyleki bu maç 5 hatta 6 rahatlıkla olabilirdi. Maçın ilk yarısı Tudor’un istediği gibi bitti, ancak ikinci yarı ise Şenol Güneş’in istediği gibi bitti..