BENİM İSLAM İKTİSADI ÖDÜLLERİM

Yusuf DİNÇ 22 Eyl 2020

Yusuf DİNÇ
Tüm Yazıları
İslam iktisadı uygulama ödülü mesela ticareti kapitalist kar amacıyla açıklamayanlar adına Semerci Urhan Amca'nın… Kadim mesleğin kalenderlerinden…

İslam iktisat düşüncesine dair düşündüklerimizi, umduklarımızı, dilediklerimizi, uygulamadan korkup kaçtıklarımızı; düşünenler, yazanlar, çalışanlar ve tecrübe edenler elbette var. Pirinci atıp taşı tutan kapitalizmin iyileri ayıklamasından ürkerken, kenarda köşede saklanan, yüreğini karartan insanlara rağmen onlar sorumluluk almaktan kaçınmadılar. Onları tanıyoruz, yahut tanımıyoruz ama varlar. İyi ki varlar. Birçokları adına ödül almayı hak ediyorlar.

İşte, bu vesileyle benim İslam iktisadı 2020 ödüllerim ve gerekçeleri şöyle;

İslam iktisadı uygulama ödülü mesela ticareti kapitalist kar amacıyla açıklamayanlar adına Semerci Urhan Amca’nın… Kadim mesleğin kalenderlerinden… Kanaatin kalesi… Sohbeti, samimiyet özleyenlere, esnafa hasret kalanlara birebir. Ticaretindeki “ekosistem”i ve ekosistem içinde kendi yerini dupduru açıklıyor. Analitik kabiliyetini kendi ticaret halkasının istifadesine sunuyor. Özlediğimiz yaklaşımın uygulaması için kendisini tebrik ediyoruz.

İslam iktisadı araştırma ödülü, gayretini esirgemeyenler adına proje ekibiyle geceli gündüzlü çalışan Doç. Dr. Abdurrahman Yazıcı ve arkadaşlarının… İslami finansta danışma kurullarının rolü konusunda bugüne kadar yapılmış en kapsamlı çalışmayı gerçekleştirdiler. Rehber oldular. Pandemi döneminde böylesi kapsamlı bir araştırmayı gerçekleştirdikleri için kendilerini tebrik ediyoruz.

İslam iktisadı emek ödülü, kurumunun toplum adına kurduğu vizyona katkı vermek için özveriyle çalışan herkes adına Burhan Taşdelen’in. Uzun yıllardır AlbarakTürk’te çalışıyor. Sorumluluğunu hiç aksatmıyor. Özenle emeğini sunuyor. Çalışma arkadaşlarını üzmüyor, kırmıyor, çizgiyi geçmiyor, seviyor, seviliyor… Kendisini ve kurumunu tebrik ediyoruz. Fedakarca katkı yapan sağlık çalışanlarımızı unutmadığımızı da belirtmek isteriz.

İslam iktisadına katkı ödülü, insanlık için sorumluluk alanlar kurumlar adına İSEDAK’ın. Devlete yaraşır bir vakarla katkısını sunuyor. Çalışmalarından dünyanın her yerindeki araştırmacılar yararlanıyor. Türkiye’nin aldığı bir sorumluluk olarak İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelere katma değer sağlıyor. Işık tutuyor. İSEDAK’ı tebrik ediyoruz.

İslam iktisadı onur ödülü, ilmiyle ve ameliyle bir ömür adayanlar adına merhum Arif Ersoy hocamızın. Vakfettiği ömürle gönülleri imar gayreti onu müstesna kılıyor. Rahmet diliyoruz.

İslam iktisadı vefa ödülü, İKAM ile İTÜCÜ Sosyal Bilimler Dergisine Sabri Orman belgeseli ve Sabri Orman özel sayısı için ve Burhan Tunç ile Cevdet Kaya’ya Arif Ersoy’un anısını yaşatma gayretleri için. Kendilerini ve ödül alanları tekrar tebrik ediyoruz.