BEN BÖYLE PROMOSYON GÖRMEDİM

Micheal KUYUCU 19 Kas 2022

Micheal KUYUCU
AB ülkelerinde yaşanan enerji krizi her defasında ilginç bir olayla karşımıza çıkıyor.

AB ülkelerinde yaşanan enerji krizi her defasında ilginç bir olayla karşımıza çıkıyor. Rusya’ya ucunun nereye varacağını hesaplamadan ABD’nin gazıyla atıp sallayıp gürleyen AB şimdi harıl harıl “enerji krizi olursa ne yapacağız” diye düşünmeye başladı.

Bu enerji krizi öylesine ilginç bir gündem maddesi oldu ki geçtiğimiz günlerde bana “pes” dedirten bir olay yaşamama neden oldu. Yunanistan’ın en popüler ana akım TV kanalı Mega Channel’da cumartesi günleri yayınlanan “Spiti Meto Mega” adlı  programda izleyicilere bedava elektrik promosyonu veriyor. Yunan TV kanalları müziğe bizimkilerden daha fazla önem veriyor, çok kaliteli müzik programları var. Bunları fırsat buldukça kıskanarak izliyorum. Biz müzik programcıları Türkiye’de bu programların yanından bile geçemiyoruz, bırakın öyle iyi müzik programı hazırlayabilmek Türkiye’de müzik programı bile hazırlayamıyoruz. Neden? Göya  izleyici istemiyormuş. Neyse bu başka mesele. Dönelim Mega TV’ye.

3.000 KW kazanmak ister misiniz?

Mega TV Yunanistan’da yayınlanan programda bir anons duydum. Anons programın Instagram kanalına girenlerin bir yarışma göreceklerini  ve bu yarışmaya katılmaları durumunda bedava elektrik kazanacaklarını söylüyordu. Önce anlamadım, herhalde ben anlamadım dedim. Anons tekrarlanınca duyduğuma inanamadım. Kanalda yayınlanan program her hafta bir izleyiciye yıllık 3.000 KW elektrik ödülü veriyor. Yani o kişi bir yılda toplam 3.000 KW elektriğe bedava kullanacak. Bu promosyon bana hem çok ilginç geldi hem de çok akıllıca geldi. Demek ki enerji krizi öylesine bir noktaya gelmiş ki kanal bunu bir promosyon olarak sunmaya karar vermiş. Baktım kanal yarışmayı Zenith adlı şirketle beraber yapıyormuş. Zenith firması ülkenin en önemli elektrik ve doğalgaz enerji sağlayıcısı. Bir hesap yaptım 3.000 KW elektriğin Türkiye’deki fatura tutarı yaklaşık 6 bin TL. Hiç de fena değil. Güzel düşünmüşler, bu promosyonun hem ironik bir özelliği var  hem de topluma faydası. 

Dünya kupasında bir ilk: FAKE taraftar

2022 Dünya kupasına ev sahipliği yapacak olan Katar futbol tarihine geçecek bir uygulamaya imza atacakmış. Uygulamanın adı: Kiralık Taraftar, ya da bir başka deyişler fake taraftar.

Statların maçlarda boş kalmaması için Katar federasyonu günlüğü 10 dolardan daha çok Pakistan’dan gelecek fake taraftarlar kiraladı.

Katar devleti bu kiralık taraftarlara bedava konaklama hizmeti verecekmiş ayrıca günde beş öğün yemek de verecek. Bitmedi buna ek olarak kiralanan taraftarlara ülkelerin formaları ve bayrakları da verecek.

Günlük 10 dolar alacak olan bu kiralık taraftarın işi ise dünya kupası maçlarına gidip boş koltuklarda oturmak. Beleşe dünya kupası maçlarını izleyecekler ve o maçta diledikleri ülke takımı içinde tezahürat yapabilecekler. Bunu n da karşılığında günlük 10 dolar alacaklar.

Vallahi iyi para hem tatil yap hem ye iç gez hem de beleşe maça git. On gün çalışsalar 100 dolar kazanacaklar İyi de para bugün Türkiye’de 100 doları yani 1.860 lirayı on günde kazanmak, hele bu devirde kadar kolay değil. 

Bu Katarlılarda iyi para var bizi de çağırsalar giderdik. Hep beraber kiralık taraftar olur, gezer tozar, yer içer paramızı da alırız. Vallahi güzel iş. Ne dersiniz?

Bach ile Itri aynı sahnede 

Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Salı Resitalleri’ kapsamında 22 Kasım akşamı Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi özel bir konsere ev sahipliği yapacak. Doğu ve Batı müziğinin iki güçlü temsilcisi; Bach ve Itri’nin yaşamları ve eserleri müzikseverlerle buluşacak.

Konserde müzisyenler Hakan Dedeler (tanbur), Eyüpcan Açıkpazu ( ney), Ayşenur Ayyıldız Haksoy (soprano), Gülşah Erol (viyolonsel), Hande Önder (piyano), Serhan Bali (anlatıcı, bariton), dinleyicileri Bach ve Itri'nin dünyalarına götürecekler.

Sertab Erener’in otobiyografisi dijitalde 

Sertab Erener’in sanat hayatının 15.yılını kutladığı ve özel bir DVD olarak yayınlandığı, 2007 yılında gerçekleşen “Sertab Erener Otobiyografi: 15. Sanat Yılı Konseri” konser kaydı  dijital platformlara sunuldu. 

Konserde Sertab Erener’e şarkılarında Sezen Aksu, Levent Yüksel, Nil Karaibrahimgil, Fahir Atakoğlu, Özge Fışkın, Demir Demirkan gibi önemli isimler eşlik etmişti. Sertab Erener hayranlarının uzun süredir beklediği bu konser kaydını yayınlayacağının müjdesini sosyal medya hesabından verdi. 

Bu tarz konser ve etkinliklerin düzgün bir ses kalitesiyle kaydedilip piyasaya sunulması çok önemli bir şey. Müzik tarihine hiç materyal bırakamıyoruz bu tarz konserlerin, biyografilerin ve belgesellerin sayıca artması lazım. Mesela bir Ajda Pekkan, bir Nilüfer bir Tarkan belgeseli veya canlı konser hatta konserlerin kayıtlarının dijital müzik platformlarına sunulması gerekir.