BATI ARTIK ERDOĞAN İLE ÇALIŞMAK DURUMUNDA

İlnur ÇEVİK 28 Haz 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ikinci defa birinci turda cumhurbaşkanlığı seçimini kazanarak demokratik ülkelerde hiç rastlanmayan büyük bir başarıya imza attı. Yani ilk turda bu kadar aday arasından sıyrılıp her iki seçmenden birisinin desteğini kazanmak eşine az rastlanır bir olay.

Bugüne kadar gerek 2016 Anayasa değişikliği referandumunda gerek bu seçimlerde Batı’nın önde gelen ülkeleri hep Erdoğan karşıtı bir tavır aldı ve sürekli muhalefeti destekleyen bir tavır içine girdi…

Batılı basın hatta hükümetlerden birkaç adım ilerde bir tavır alıp “Erdoğan gitsin” kampanyası yaptı. Batı’nın önde gelen gazeteleri “muhalefet kazanacak” yalanını pompaladılar, bu tür yorumlar yaptılar, yaptırdılar.

Ama bütün olumsuzluklara, dış müdahalelere rağmen Erdoğan yüzde 52,5 oy alarak yine tarih yazdı ve ülkeyi yönetme görevini üstlendi.

Şimdi artık beş yıl Erdoğan yine halkın müthiş desteği ile güçlenmiş bir şekilde direksiyonda. Yani dış dünya artık onunla çalışmak zorunda… Dünya liderleri, Batılı hükümetler ve AB gibi bloklar ya artık gerçekleri görüp Erdoğan’la yaşamayı seçecekler ya da olumsuz tavırlarını sürdürecekler. Ama olumsuz tavırlarını sürdürmeleri kendi ve ülkelerinin çıkarlarına ciddi zararlar vereceği için Erdoğan’la iş birliği yapmak isteyeceklerdir.

Hele hele bu yeni dönemde “daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlükler ve reform” sözleri ile yola çıkan Cumhurbaşkanımız her zaman yaptığı gibi gerekli atılımları yaptıkça Batılıların ellerindeki kozlar da bir bir düşecektir.

Batı Erdoğan’la yaşamayı, onunla iş birliği yapmayı ya öğrenecek ya öğrenecek…