​BAŞARILI BİR KONSEPT TASARIMCI

Yonca ORTAN 24 Ara 2017

Yonca ORTAN
Tüm Yazıları
Dünyayı takip etmek günümüzün hızına yetişebilmek çok önemli.

Dünyayı takip etmek günümüzün hızına yetişebilmek çok önemli. Bana göre ünlü isimlerin tasarımlarındaki markanıza dokunuşları, marka konumlandırmasında çarpan etkisi yaratıyor. Markaların, ünlü isimlerle birlikte yaptıkları iş birlikleri ve bunun sonucunda ortaya çıkan çalışmalar başarılı oluyor. Bir nevi güçlerinizi birleştiriyorsunuz. Hedeflenen ise markanın fark edilmesini kolaylaştırmak, tanınırlığı arttırmak, farklı pazarlara ulaşabilmek oluyor. 

Dermoskin Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıyer de öyle yapmış ve yeni çıkardığı BB Krem için konsept tasarımcı Sedef Çalarkan ile iş birliğine girmiş.

IMG_11502

Sedef Çalarkan bugüne kadar birçok marka ile iş birliği yapmış vizyonu çok geniş, üretici, hızlı, dünyayı takip eden başarılı bir konsept tasarımcı. Neo-Osmanlı tarzının da yaratıcısı.

Sedef Çalarkan, BB Kremin sedefli dokusundan yola çıkarak ışıl ışıl sedef dokulu makyaj çantaları tasarladı ve bu proje için Dermoskin’in yüzü oldu. Uluslararası Gucci’nin bile projelerinde tercih ettiği gururumuz genç ve başarılı fotoğraf sanatçısı Yonca Karakaş’ın objektifinden pırıl pırıl Dermoskin dünyası yaratıldı.

Ömer Sarıyer’e sordum, Dermoskin BB Kremin diğer BB'lerden farkı nedir diye?

IMG_11452

“Güneşten korunmanın önemi ve bu konudaki bilinçlenme her geçen gün daha da artmakta. Dermoskin markasının dermatologlar tarafından tercih edilen bir marka olmasının ana nedenlerinden biri cildi desteklemeye çalışırken aynı zamanda cildin dış faktörlerden de maksimum korunmasına verilen önem. Dermoskin BB Krem 50 faktör güneş korumasına sahip. İçeriğinde bulunan aktif maddelerle cildin nemlenmesine, renk tonunu eşitlemeye, leke oluşumunu engellemeye ve cildin sıkılaşmasına yardımcı oluyor. Günümüzdeki hızlı yaşam temposunda hanımların hem bakımlı hem de sağlıklı görünmesini sadece bir ürünle sağladığı için tercih edilmektedir. Formülünde bulunan SPF 50 filtrelerle UVA/UVB ışınlarına karşı güçlü koruma sağlayan Dermoskin BB Krem; cildin kısa sürede doğal ışıltısına kavuşmasını sağlar.

Hiperpigmentasyonu önleyen renk açıcı özelliği ile licorice extract cildin gergin görünüm kazanmasına ve kırışık derinliğinin azalmasına yardımcı olan hyaluronic acid, hücre yenilenmesine, serbest radikallerin azaltılmasına, cildin sıkılaşmasına yardımcı olan A, C, E vitaminlerinden oluşmaktadır.”

Sedef Çalarkan kimdir?

IMG_11442

İstanbul'da doğdu. İngiltere-Bournemouth üniversitesi turizm ve otelcilik bölümünden mezun oldu. İngiliz Havayolların'da 8 ay çalıştı ve aile şirketi olan Türkiye Fred Perry'de çalışmaya başladı. Louis Vuitton, Arzu Kaprol, Derin, Telsim gibi uluslararası firmalarda yöneticilik ve marka danışmanlığı görevi yaptı. 2005 senesinde kendi markası olan Osm@n'ı yarattı ve 1 ay gibi kısa bir sürede Paris Prêt-à -Porter fuarına kişisel koleksiyonuyla katıldı. Bunu daha sonra H@rem, Teoman markaları izledi. Ağustos ayında padişah ve teknoloji ürünü ipod'u birleştirmesi Apple'ın dikkatini çekmiş ve Sedef Çalarkan'ın laptop ve ipod çantaları Metin Gürsoy projesi altında Apple center’larda Eylül 2006'da sergilenmeye başlamıştır.

IMG_11432

Son olarak BB Dermoskin ürününe sedef katan Sedef Çalarkan’dan da bayanlara bir 2018 mesajı var. “Buradan bu yazıyı okuyan tüm bayanlara sesleniyorum. 2018 yılını hiç yaşlanmadan bitirmek istiyorlarsa BB Dermoskin’i tercih etsinler.”