BAŞAKŞEHİR KOLTUĞU SEVDİ!

Hamza GEZMİŞ 26 Eki 2016

Hamza GEZMİŞ
Tüm Yazıları
​Spor Toto Süper Lig'de 8. hafta sonunda deplasmanda K.Karabükspor'u deviren Medipol Başakşehir averajla namağlup liderliğini sürdürürken, Antalyaspor'u 3 golle geçen ligin diğer namağlup ekibi Beşiktaş ikinci sırada yer aldı

Spor Toto Süper Lig'de 8. hafta sonunda deplasmanda K.Karabükspor’u deviren Medipol Başakşehir  averajla namağlup liderliğini sürdürürken, Antalyaspor’u 3 golle geçen ligin diğer namağlup ekibi Beşiktaş ikinci sırada yer aldı. Sahasında ligde kötü günler geçiren Trabzonspor’a mağlup olan Galatasaray ile evinde lige tutunmaya çalışan Kasımpaşaspor’a yenilen Osmanlıspor, "namağlup" unvanlarını kaybetti. Fenerbahçe, deplasmanda Atiker Konyaspor'u 1-0 yenip moral bulurken, Bursaspor, ligin yenisi Alanyaspor deplasmanından üst sıralarda yer edinmek adına çok önemli bir galibiyet çıkardı. 8 hafta sonunda ligde galibiyeti olmayan tek takım olarak ise Antalyaspor kaldı.

HAFTANIN TAKIMI  | TRABZONSPOR

Sezona istediği gibi başlayamayan fırtına, gerçek kimliğine bürünmesi ve taraftarının beklentisinin karşılamasına yönelik büyük bir adım olarak değerlendirdiğim Galatasaray galibiyetinden dolayı haftanın takımı olmayı başardı.

HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ | ERSUN YANAL (TRABZONSPOR)

Doğru oyun stratejisi ve akıllı hamleleriyle hayati üç puan kazanarak hem kötü gidişi, hemde kendi durumunu kurtaran Ersun Yanal, haftanın en başarılı teknik direktörü oldu.

HAFTANIN  FUTBOLCUSU  | JAN DURİCA (TRABZONSPOR)

Slovak stoper, Galatasaray’ın baskısına takım olarak direnen Trabzonspor’da pozisyon alma becerisi, yaptığı olumlu müdahaleler ve sağlam duruşuyla haftanın en iyi performansına imza attı.

HAFTANIN EN GÜZEL GOLÜ |  ABUBAKAR(BEŞİKTAŞ-ANTALYASPOR)

Haftalardır kendisinden gol bekleyen Beşiktaş taraftarının beklediğine değdi.İlk yarının son dakikasında orta alandan topu alan ve ceza sahasına girmeden attığı şutla topu 90’a yollayan Abubakar, haftanın golüne imza atmayı başardı.

 HAFTANIN EN KÖTÜ PERFORMANSI | CAVANDA (GALATASARAY)

Galatasaray’ın lanetli mevkisinin son kurbanı Cavanda oldu. Eski takımı Trabzonspor karşılaşmasında ilk 11 de şans bulan oyuncu, gösterdiği kötü performansla taraftarına saç baş yoldurttu.Yıllardır sağ bek mevkisi doldurabilmek için dünyanın parasını harcayan Galatasaray, Cavanda, Linnes, Salih Dursun ve Sabri arasından emektar Sabri’ye kalacak gibi.

RİZESPOR- GENÇLERBİRLİĞİ 2-1

Haftanın açılış karşılaşmasında  penaltıların olay adamı Leonard Kweuke’nin son dakikalarda bulduğu golüyle galibiyete uzanan Ç.Rizespor, dört hafta sonra galibiyetle tanışmış oldu. Leonard Kweuke’nin Rizespor için ne denli önemli olduğu, bu maçta göstermiş olduğu performansla bir kez daha öne çıktı .Rizespor’un aldığı galibiyette Kweuke kadar kaleci Diallo’nun  son dakikalarda çizgiden çıkarmış olduğu yüzde yüzlük gol pozisyonunu engellemiş olmasının da etkili olduğunu düşünüyorum. Gençlerbirliği’nin ise Galatasaray mağlubiyetinin ardından Rizespor’da kaybetmiş olmasını kendileri adına yakaladıkları olumlu ivmenin sonlanması adına handikap olarak değerlendiriyorum.

GAZİANTEPSPOR-KAYSERİSPOR 1-2

Kayserispor, bu sezonki ilk deplasman galibiyetini aldığı karşılaşmada, her iki takımda penaltılardan bulduğu gollerle karşılaşma berabere giderken, duran toplarının usta ismi Deniz Türüç’ün harika frikik golüyle galibiyete uzanmasını bildi. Maçın kırılma anı Gaziantepspor’un 1-0 üstün götürdüğü anlarda Daniel Larsson’la yakalamış olduğu bariz gol şansından yararlanamamış olmasının olduğunu düşünüyorum. Her iki takımın kazanmış olduğu penaltılarda defans oyuncularının ayakta kalması gereken pozisyonlarda yatarak müdahale etmesinin penaltılara sebebiyet verdiğini gördüğümüzde süper lig seviyesinde bu denli basit hataların yapılmamasının gerektiğini söyleyebilirim.

ALANYASPOR-BURSASPOR 0-2

Karşılıklı ataklarla geçen mücadelede skor tabelası uzun süre değişmezken mücadeleye damga vuran futbolcu Bursaspor'un kalecisi Harun Tekin oldu. Karşılaşma boyunca yaptığı kurtarışlarla takımını kanatlandıran Harun Tekin, Alanyaspor'un golcüsü Vagner Love ile karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda Brezilyalı yıldıza gol şansı vermedi ve kalesini gole kapattı. Karşılaşmaya damga vuran diğer isim ise oyuna sonradan giren Jorquera oldu. Son 15 dakika görev yapıp iki gol atarak maçı takımına kazandıran isim olan Jorquera’nın daha çok süre almasının Bursaspor adına yararlı adım olacağını düşünüyorum. Alanyaspor’un yemiş olduğu ilk gol öncesi yaptığı basit hatanın süper lig seviyesinde af edilir bir tarafının olduğunu düşünmüyorum.

AKHİSAR BELEDİYESPOR-ADANASPOR 1-0

Akhisar Belediyespor'un beş haftalık gol orucunu ve dört haftalık beraberlik serisini bozduğu karşılaşmada, maça baskılı başlayan taraf Akhisar Belediyespor’du. Özellikle Adanaspor’un hücuma çıkarken kaptırdığı toplarda etkili olan Aşigo, Rodallega’yla bulduğu golde Adanaspor kalecisi Goran Karacic’in çaprazdan gelen şutu kurtarması gerekirdi.İkinci yarıda Adanaspor toparlanıp Akhisar karşısında üstünlüğü ele alsa da Vladimir Koman’la bulduğu net pozisyonu değerlendirememesi maçtan puanla ayrılamamasına sebep oldu.

GALATASARAY-TRABZONSPOR 0-1

Galatasaray’ın sezonun ilk mağlubiyetini aldığı karşılaşmada Trabzonspor’un rakibe geniş alan vermeden hızlı hücuma çıkma stratejisi başarılı oldu ve suskun golcüsü N’Doye’yle golü buldu. Bruma’nın kişisel çabası dışında üretkenlik açısından eksik kalan Aslan, bulmuş olduğu pozisyonlarda da Jan Durica ve kaleci Onuru geçemedi. Trabzonspor’un Slovak stoperi Jan Durica defansı toparlayıp kritik müdahalelerde bulunması nedeniyle haftanın en iyi performansını gösterdiğini düşünüyorum. Aslan’ın kapanan defansı açması için hücumda genişlik ve derinlik sağlaması gerektiği kendileri adına maçtan çıkarım olarak değerlendirilmeliyken,  Trabzonspor takım olma yolunda önemli adım attığını düşünüyorum. Galatasaray maça gelen 40 bin üzerinde ki taraftarını üzerken, TT Arena’da ilk kez takımının yanında yer alan Trabzonspor taraftarı sevinen taraf oldu.

KARABÜKSPOR-MEDİPOL BAŞAKŞEHİRSPOR 0-2

Başakşehir’in liderliğini ve yenilmezlik unvanını koruduğu karşılaşmada, oyunun başından sonuna kadar Başakşehir üstünlüğü söz konusuydu. Rakibine iyi baskı yapan ve oynama şansı vermeyen ligin lideri, Karabükspor’a kendi sahasındaki ilk mağlubiyeti tattırmış oldu.Karabükspor’un yediği ikinci golden önce Dany tecrübesinde ki bir oyuncunun, topu kontrol etmeye çalışmak yerine kaleden uzaklaştırması gerekirdi. Ligin liderine karşı böyle basit goller yiyen takımın maçtan puan çıkarması çok zordu ve nitekim öylede oldu. Abdullah Avcı’nın ekibi yakalamış olduğu istikrarı devam ettiriyor olmasının lige renk verdiğini söylemeden geçemeyeceğim.

OSMANLISPOR-KASIMPAŞA 1-2

Osmanlıspor'un baskısıyla başlayan ve genelinde ev sahibi ekibin ataklarıyla devam eden karşılaşmada, Kasımpaşa bulduğu gollerle maçın gidişatını değiştirerek haftanın süprizine imza attı. Kasımpaşa adına Adem Büyük ve kaleci Ramazan Köse performans olarak maçta öne çıkan isimler olurken, karşılaşma öncesi görüşme fırsatı bulduğumuz Mustafa Reşit Akçay’ın Osmanlıspor’una nazar değdi. 

BEŞİKTAŞ-ANTALYASPOR 3-0


Beşiktaş’ın kendi sahasında favori olarak gösterilen karşılaşma, beklendiği gibi kolay başlamadı. Antalyaspor’un karşılaşmanın hemen başında yakalamış olduğu 4 gol pozisyonundan yararlanamaması Beşiktaş adına büyük şanstı. İlk yarının sonunda suskun golcü Abubakar’ın haftanın en güzel golüne imza atmasının ardından, Antalyaspor’lu Diego’nun kırmızı kartla oyun dışı kalmasıyla maç Antalyaspor adına bitti.İkinci yarıda temposunu arttıran ve Talisca’yla iki gol bulan Beşiktaş maçtan galibiyetle ayrılırken, sol beki Caner Erkin’i sakatlanmış olması büyük kayıptı.

A.KONYASPOR- FENERBAHÇE  0-1

Haftanın son maçında ligde sıkıntılı günler yaşayan Fenerbahçe, Konyaspor karşısında kazanıp güven tazelediği karşılaşmada, maçın genelinde tempo düşüktü. Jeremain Lens’in ve Emenike’nin performan olarak ön plana çıktığı karşılaşmada skoru korumayı başaran Fenerbahçe’nin maçtan galip ayrılarak moral motivasyon kazandığını düşünüyorum. Ligde 18 hafta sonra kendi sahasında kaybeden Konyaspor’un futbol kalitesi ve üretmenlik açısından kötü bir maç çıkardığını söylemek yanlış olmaz kanısındayım.