BARIŞ MANÇO'NUN CAN DOSTU HANGİ KLASİKLERİ COVER'LADI

Micheal KUYUCU 04 Ara 2022

Micheal KUYUCU
Müzik dünyasında uzun süre Manço ile çalıştı. Kurtalan Ekespres'te Barış Manço'nun davulcusu oldu.

Müzik dünyasında uzun süre Manço ile çalıştı. Kurtalan Ekespres’te Barış Manço’nun davulcusu oldu. Sonrasında Hollanda’ya gitti, Barış Manço’nun aynı zamanda vokalistliğini yapan eşi ile orada yaşadı. Yakın geçmişte eşini kaybetti. Eşi Paula’ya olan sevgisini şarkılarında haykırmaya başladı.

Recep Işık’tan ya da sektördeki ismi Rec-Rocero’dan bahsediyorum. Bu ismi ona Barış Manço vermiş. Eşi Paula Işık, Barış Manço’nun uzun yıllar vokalistliğini yaparken Recep Işık onlara davul çalmış. Barış Manço’nun hem can dostu hem de müzikal yolculuğunun en önemli şahitlerinden biri. 

Eşinin acısıyla yazdığı şarkıyı seslendirdi

Rec-Rocero yakın geçmişte eşi Paula’yı kaybetti. Eşinin son sekiz saatinde yanında olan Rec-Rocero o dönem eşi için söylediği sözlerden oluşan bir şarkı yazdı. Bu şarkının bestesini ve düzenlemesini deneyimli aranjör Eser Taşkıran hayata geçirdi ve yıllardır müziğin mutfağında olan Rec- Rocero “Elveda” adlı bu şarkısı ile mikrofonu eline alarak muhteşem bir şarkı ile müzik piyasasına girdi. 

“Elveda” çok kaliteli, senfonik bir balat. Her notası nakış gibi işlenmiş son yıllarda üretilen en kaliteli bestelerden biri. Bu şarkıyı müzik piyasası tam idrak edemedi. Ne radyolar ne de  müzik medyası ve hatta müzik dinleyicisi bile bu kadar üst düzey bir şarkıyı algılayacak bir müzik kültürüne sahip olmadığı için “Elveda” mütevazı bir başarı elde etti. Şarkı Hollanda’da ve kuzey Avrupa ülkelerinde dikkatleri çekmeyi başardı. 

İddialı cover’lar

Rec-Rocero bir yıl önce müzik dünyasına giriş yaptıktan sonra şarkıcılık serüvenine devam etti. 2022 yılının ilk yarısında iki şarkılık bir single yayınladı. Bu single projede “Özlüyorum” adlı yeni bir şarkı ve bir Barış Manço klasiğini seslendirdi. Yorumladığı Barış Manço şarkısı ise pek kişinin çok sevdiği benim de kalbimde özel bir yeri olan “Allah’ım Güç Ver Bana” adlı şarkı oldu. Bu şarkıyı Barış Manço doksanların başında yayınlanan “Mega Manço” adlı albümünde Garo Mafyan’ın düzenlemesiyle seslendirmişti. Şarkının düzenlemesini Eser Taşkıran yaptı. Rec-Rocero şarkıyı senfonik bir koro eşliğinde seslendirdi.

“Allah’ım Güç Ver Bana, sığındım Sana,

Bu ne dayanılmaz bir acı, sabır ver bana

Yeter artık çektiklerim sığındım sana,

Ümitsiz haykırıyorum ne olur dön bana”

Barış Manço’nun en güzel şarkılarından biri olan ve içinde biraz da damar Arabesk kokan bestesi “Allah’ım Güç Ver Bana” yıllar sonra tekrar cover’lanması müzik tarihi adına çok güzel bir flashback oldu. Ben Rec-Rocero’nun bu şarkıyı cover’ladığını duyunca çok heyecanlanmıştım. Hatta bu şarkıyı neden bugüne kadar hiç kimsenin cover’lamayı düşünmediğini bile kendi kendime düşünmüştüm.

Yıldırım Gürses klasiğini cover’ladı

Rec-Rocero şimdi de bir Yıldırım Gürses klasiğini seslendirdi. Şarkı Yıldırım Gürses’in ve Türk müziğinin tüm zamanların en önemli klasiklerinden biri olan “Sonbahar Rüzgarları”. Bu şarkıyı seksenlerin başında Ajda Pekkan da seslendirmişti. Garo Mafyan müthiş bir pop-caz düzenleme yapmıştı şarkıya. Rec- Rocero’nun seslendirdiği versiyonu ise Eser Taşkıran tarafından latin ve bossanova kokan bir tınıyla düzenlemiş. 

“Sonbahar Rüzgarları” kısa bir süre önce yayınlandı. Ben çok beğendim, dinlemenizi tavsiye edeceğim. Video klibi de şarkının anlamına uygun olmuş. Rec’in Dünyası adında bir Youtube kanalı da kurmuş ve dostu Barış Manço gibi gezi videoları da paylaşmış. 

Rec-Rocero hem hikayesi olan hem de duygusu olan bir müzik insanı. Şarkı seçimleri çok başarılı. Yılların birikimiyle şarkı söylemeye başladı. Karakteristik bir sesi de var. Dramatik bir yorumla seslendiriyor şarkılarını. Bu aşka aşık adamın şarkıları müzik dünyasına güzel bir renk kattı. Popüler müziğin alternatif ve kaliteli romantik sesi oldu. 

Rec-Rocero’nun “Sonbahar Rüzgarları” şarkısının klipini izlemek için akıllı telefonunuzun kamerası ile karekodu tıklayabilirsiniz.

İkiye On Kala’dan ismi gibi güzel şarkı

İkiye On Kala, yeni albümü “JooJee” nin üçüncü şarkısı “Arıyosam Açma”yı90ların Türkç e Pop esintilerinin üzerine kurgulanmış bir aşk hikayesini anlattı. Söz ve Müziği Uras’a ait olan şarkının düzenlemesi Furkan Yekta Özgenç ve Uras tarafından yapıldı. Yeni şarkının kapak fotoğrafını İbrahim Emre Karakaş çekti. İkiye On Kala ismi gidi değişik bir solist şarkıları da dikkat çekiyor böyle devam ederse adından daha çok bahsettirecek gibi.

Yılın son festivali

“Türkiye’nin İlk Yeni Yıl Çocuk Festivali” 17-18 Aralık’ta Zorlu PSM ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. 50’den fazla sürpriz etkinliğin yer alacağı İki gün sürecek festivalden elde edilen gelirin bir bölümü otizmli çocukların eğitimine destek olmak ve yeni yıl hayallerini gerçekleştirmek için Tohum Otizm Vakfı’na bağışlanacak.

Ece Seçkin’den bir iddialı şarkı daha 

Türk popunun yükselen yıldızı Ece Seçkin, rap şarkıcı Anıl Piyancı ve Genco Ecer ile buluştuğu, Hip-Hop ve R&B formundaki yeni şarkısı “Karma”yı  yayınladı. 

Bu projesinde de her zamanki gibi modern bir duruş sergileyen Ece Seçkin’in yeni şarkısı Karma’nın sözü ve müziği Anıl Piyancı ve Genco Ecer imzası taşıyor. Latin ezgileri ile başlayan müziği afro-drum kitleriyle sürdüren üçlü, şarkıda çok güzel bir uyumda yakalamışlar. Şarkı için çekilen klipte Ece Seçkin’in uğruna savaştığı bir kolye için neler yapabileceğini anlatıyor. Ben her zaman söylüyorum Ece Seçkin’in hem sanatı hem  özel yaşamındaki tutarlı yaşamı hem de yaptığı kaliteli projeleri çok beğeniyor takdir ediyorum. “Karma”da da yine güzel bir işe imza atmış, dinlemenizi tavsiye ederim.