BAL YAPAN KELEBEK

Serkan KARA 06 Kas 2017

Serkan KARA
Tüm Yazıları

Çok güzel bir futbol akşamı yaşattı bizlere hem Göztepeli ve Beşiktaşlı futbolcular, hem de taraftarlar. Özellikle Göztepe taraftarı maç boyunca bir dakika bile susmadı. Hatta hakem son düdüğünü çaldıktan sonra dahi zıplayarak eğlenmeye devam ediyorlardı.

Futbol dünyası bazı oyuncular için “Bal yapmayan arı!” benzetmesini çok kullanır. Bu deyimi biraz açmak gerekirse; sürekli topla oynayan, kameramanların gözünün üzerinde olduğu bir isimdir bu arı. Futbolda asıl amaç olan golü bir türlü bulamazlar ama hep ön plandadırlar. Benim için ise futbolda bir de “Bal yapan kelebek” var. Bunun en güzel örneği Ryan Babel. İkinci bölgede çizgiye yakınsa çok fazla risk almıyor ama kaleye yakınken bir anda Cenk Tosun’un yanında ikinci bir forvet gibi beliriyor. Kendini gösterişe kaptırmıyor ve en sade şekilde işini yapıyor. Bu tarz futbolcular için defansif orta saha pozisyonu daha uygunken, Babel bu görevi bir hücumcu olarak mükemmel bir şekilde yerine getiriyor.

Şenol Güneş’in elinde ligimizin en geniş kadrosu olduğu çok açık ancak böyle yetenekli insanları bu kadar iyi kontrol edebilmek de ayrı bir kabiliyet. Tolgay Arslan Süper Lig’in her takımında ilk on bir olarak oynayabilecekken Beşiktaş forması altında ne görev verilirse yerine getiriyor. Alvaro Negredo büyük umutlarla getirildi ama Cenk Tosun’un gösterdiği etkili performanstan sonra girdiği maçlarda beş, on dakika bile olsa elinden geleni yapıyor. Şenol Güneş sadece oynattığı futbolcuların değerini ve kalitesini arttırmıyor aynı zamanda oynatamadığı futbolcuları da unutmadığını ve onlara ihtiyacı olduğunu gösteriyor.

Göz Göz Tarafı

Göztepe, oynadığı futbolla ve yarattığı atmosferle bulunduğu yeri hak eden bir ekip. Beşiktaş karşısına çıkan ilk on birin yaş ortalaması yirmi yedi. Türkiye ortalamasına göre düşük olmasına rağmen Avrupa standartlarına göre yüksek bir sayı bu. Özellikle böylesine pozitif bir taraftar kitlesiyle daha fazla gence şans verebileceğini düşünüyorum sarı-kırmızılı ekibin. 

Hakemler Şanslı

Hakemler maçın genelinde doğru kararlar verse de önce Göztepe’nin ofsayt olan golünü yan hakem gözden kaçırdı daha sonra da Leo’nun Necip Uysal’a yaptığı müdahaleyi  kırmızı kart olarak değerlendirdi Hüseyin Göçek. Leo’nun topa gelişi biraz sert olsa da verilen kararın biraz ağır olduğunu düşünüyorum. Her iki kararın da maçın kaderini değiştirmediği için hakem dörtlüsü oldukça şanslı.