AYDIN OLMAK KOLAY DEĞİL MUSTAFA!

Ahmet ARSAN 20 Tem 2016

Ahmet ARSAN
Tüm Yazıları
Mustafa Akyol'un darbe kalkışması ardından "cemaat" hakkında fikirleri değişmiş. Hatta şöyle bir twit yazmış; "Bu alçak darbe girişiminin ardında cemaat örgütlenmesi varsa, kahrolsun cemaat, kahrolsun Fethullah Gülen."

Mustafa Akyol’un darbe kalkışması ardından “cemaat” hakkında fikirleri değişmiş. Hatta şöyle bir twit yazmış; "Bu alçak darbe girişiminin ardında cemaat örgütlenmesi varsa, kahrolsun cemaat, kahrolsun Fethullah Gülen." Buraya kadar her şey normal. “Fikrin değişemez!” diyemeyiz fakat yüzlerce meslektaşının yıllar önce gördüğü gerçeği kalkıp bugün gören adama da aydın denilmez.

Benden Mustafa’ya tavsiye kendini biraz dinlenmeye alsın da aydın kisvesi altında, yazar titri altında gerçekleri daha iyi görebilsin… Topluma daha sağlıklı fikirlerini aktarabildiğin nice günlere Mustafa! Bu kalkışmanın  “En”leri En güzel çağrı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halka yaptığı sokağa çıkın çağrısı...

En güzel dua

Başbakan Yıldırım’ın “Allah'ım sen bu milleti koru, istiklalimizi korumak için bize güç ver. Bizim birliğimizi daim eyle. Minareleri ezansız bırakma!” duası…

En yıldızı

Bir olup, birlik olup Başkomutanın çağrısıyla sokağa çıkan, darbeye taş koyan, teröriste çelme takan, gerektiğinde ilk defa gördüğü tankı bile kullanan aziz Türk milleti... 

Bu kalkışmanın “kazananı-kaybedeni”

Kazananı

Aylar önce “askerin içinde darbe yapacaklar var!” dediği için köşesini bile kaybeden Cem Küçük, dediği çıkmasına rağmen ekranlarda “ben demiştim” demedi. Öyle ki Cem yakın zamanda bir yerlerde yazmaya başlayacaktır.

Kaybedeni

Kalkışmanın ilk günü, ikinci günü ve üçüncü günü hiçbir tepki göstermeyen Mustafa Ceceli bu sürecin kaybedeni oldu. Ramazan ayında anlamsız tartışmalar içerisine giren Ceceli, darbe kalkışması esnasında sessiz kalması sonrasında soluğu Kısıklı’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konutu önünde almış, orada toplanan halka seslenerek günah çıkarmaya çalışmış.

Gaziçengelköy

YeniBirlik’te yazılarını dikkatle takip ettiğim Halil İbrahim İzgi dünkü köşesinde, “Herkes bildiği, gördüğü hikâyeleri yazsın lütfen. Unutulmasın. Bu borcumuzdur canını vatana seve seve veren yiğit insanlara!” diyor. Sevgili Halil İbrahim’e katılarak çağrısını ben de burada tekrar etmiş olayım. Belki bir gün  “Gaziçengelköy"ün destansı romanını okuruz Halil İbrahim’in kaleminden. Neden olmasın.

Demode

Hüseyin Avni Mutlu

Moda

Hüseyin Avni Coş

Demode

Sokakta Pokemon avı

Moda

Sokakta FETÖ’cü asker avı

Demode

Dış mihraklar

Moda

İç mihraklar