AVRUPALI TÜRKLER TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN OYLARINI VERDİLER

Ozan CEYHUN 20 Haz 2018

Ozan CEYHUN
Tüm Yazıları
24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimlerine 6 gün kala yurtdışındaki Türk seçmenler oylarını kullandı.

Bir çok Avrupa ülkesinde seçimlere katılımı manipüle etme çabalarına rağmen her türlü zorluğu aşarak sandık başına gittiler ve çoğunlukla da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçtiler. 

Türkiyeli seçmenlerin Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’yi seçmelerini engellemek amacıyla her türlü haksız rekabet ve çifte standart gündeme geldi. 

Bizzat bazı AB üyesi ülkelerin hükümetleri ve siyası partileri seçimlere müdahale ettiler. Tüm siyasi etik kurallarını çiğneyerek taraf tuttuklarını açıkça ilan ettiler. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve AK Parti’yi destekleyen tüm etkinlikleri engellerken, terör örgütü PKK’nın sözcüsü konumundaki HDP’ye açık destek verdiler. Bizzat PKK mensubu olduğu bilinen teröristlerin ve sempatizanlarının organize ettiği seçim propaganda faaliyetlerine göz yumuldu. 

Almanya’da Sol Parti ve Yeşiller, her türlü etik kuralı ayaklar altına alarak HDP için seçim çağrıları yaptılar. Seçmenleri etkilemek için her yola başvurdular. 

Tüm bu çirkinlikler Avrupa’daki Türkiyeli seçmeni daha da kararlı hale getirdi. Türkiye karşıtlarının ve Türkiye’de seçmenin demokratik tercihini sabote etmeye çalışanların bu çabaları aslında Türkiye’ye desteği arttırdı.

Oylar sayıldığında bir kez daha Avrupalı Türklerin büyük bir çoğunluğunun Recep Tayyip Erdoğan’ı ve AK Parti’yi seçtiği ortaya çıkacak. Bunu engellemek imkansız.

Yurt dışında oy kullanımında son iki gün öncesi 1,198 milyon oy kullanıldı. Almanya:588 bin 209, Fransa:146 bin 464, Hollanda: 96 bin049, Belçika: 57 bin 563, Avusturya:45 bin 211. Son referandum oylaması ile kıyasladığımızda yüzde 9,7 artış olduğunu görmekteyiz. Yurtdışında oy verme işlemi bittiğinde 1 milyonun üzerinde seçmenin oy vermiş olduğunu sevinçle tespit edeceğiz.

Yurtdışı seçmenlerin oyları Türkiye’de oldukça önemli. Son seçimlerde büyük bir çoğunlukla AK Parti’yi seçtikleri için bazı kentlerde AK Partili milletvekili sayısının artmasını sağlamışlardı. 24 Haziran 2018 akşamı da eminim böyle olacak.

Avusturya’da olduğu gibi camileri kapayan, Almanya’da olduğu gibi ülkenin en iyi iki futbolcusunu Recep Tayyip Erdoğan ile buluştukları için medyada linç edenler ve Belçika, Hollanda, Almanya ve Avusturya’da olduğu gibi FETÖ ve PKK terör örgütü mensuplarına sığınma olanağı sunanlar “Avrupalı Türkler niçin Recep Tayyip Erdoğan’ı seçiyor?” diye hiç sormasınlar. 

Çünkü Avrupa’da yaşamakta olan Müslümanlara ve Türklere, Recep Tayyip Erdoğan ve onun Cumhurbaşkanı olduğu Türkiye sahip çıkmakta.

Avrupalı Türk seçmenler Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’yi seçtikleri takdirde Türkiye’nin güçlü bir ülke olacağını iyi bilmekteler. “Eski Türkiye’nin çapsız ve kişiliksiz politikacılarının Avrupalı Türkleri nasıl yalnız bıraktığını ve sahip çıkmadığını da” en iyi bilen onlar.

24 Haziran 2018 akşamı bazı AB üyesi ülkelerde Recep Tayyip Erdoğan tekrardan Cumhurbaşkanı seçilmesin diye çırpınan malum çevreler bir kez daha büyük bir hayal kırıklığı yaşamaya hazır olmalılar. 

Tüm kamuoyu yoklamaları Recep Tayyip Erdoğan’ın birinci turda seçileceğini tespit etmekte. Ayrıca TBMM’de de “Cumhur İttifakı’nın” çoğunluğu alacağı belirginleşmekte. Kamuoyu araştırmalarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 50,3 ile yüzde 55 arası bir oy oranı ile tekrardan Cumhurbaşkanı seçilecek. 

Türkiye’de ve yurtdışında tüm seçmenlerin çoğunluğu ile yeni sisteme son şeklini vermek üzere hükümetini kuracak. Bence AB ve tüm diğer muhataplarımız da bu duruma göre hazırlıklarını yaparlarsa akıllıca olur.

Bu yazımı bir kenara saklamalarını öneririm. Çünkü 24 Haziran 2018 akşamı yazılanların gerçekleştiğini görecekler.