​AVRUPA'DA YAŞAMAKTA OLAN TÜRKLER, PKK'YA KARŞI KORUNMALI

Ozan CEYHUN 27 Oca 2018

Ozan CEYHUN
Tüm Yazıları
Türkiye teröre karşı top yekun mücadele vermekte. Suriye'de ve Irak'ta sadece DEAŞ terör örgütüne karşı değil aynı zamanda bir çok eylemde onunla iş birliği yapan PKK terör örgütüne ve PKK terör örgütünün Suriye'deki uzantısı YPG/PYD'ye karşı da mücadele sürmekte.

Türkiye’nin terör örgütlerine karşı başarılı mücadelesi onların özellikle Avrupa’da daha saldırgan olmalarını da beraberinde getirmekte. 

Çeşitli Avrupa ve özellikle de bazı AB üyesi ülkelerde PKK terör örgütü mensuplarının rahatça sığınma olanağı bulması, bu terör örgütüne sempati duyanların kurduğu derneklerin terör propagandası yapmalarına rağmen sorunsuz faaliyetlerini sürdürmelerine göz yumulması ve sırf Türkiye’ye karşı oldukları için çok rahat gösteri izni alıp bu ülkelerin her köşesinde eylemler yapmaları onların daha da saldırganlaşmalarına zemin hazırlamakta.

Sadece gösteri ve toplantılar yapmakla kalsalar belki bu durum içinde bulundukları ülkeler onlara sıcak baktığı için açıklanabilir. Ancak şiddete de başvurmaktalar.

PKK terör örgütü mensupları ve sempatizanları Avrupa’nın bir çok kentinde oralarda yaşamakta olan Türkleri tehdit etmekte ve bazen tehdit etmekle de kalmayıp onlara saldırmaktalar.

Avrupa ülkelerinde yaşamakta olan Türklerin yoğun olarak oturmakta oldukları mahalleler, çeşitli kültürel ve sosyal faaliyetler yaptıkları dernekler ve camileri PKK terör örgütünün saldırdığı hedefler haline gelmiş durumda.

AB üyesi ülkelerin PKK terör örgütünün Suriye’deki uzantısı YPG/PYD terör örgütünü bir “terör örgütü” olarak tanımaması PKK’lı teröristlerin PYD adını kullanarak eylemler yapmalarını kolaylaştırmakta.

YPG/PYD terör örgütünün bir “terör örgütü” olmadığını iddia eden ülkeler Avrupa’da tek bir PYD’li olmamasına rağmen yüzlerce ya da binlerce militan ve sempatizanın PYD için eylemler yapıyor olmasını nasıl açıklıyorlar acaba?

PYD için eylemler yapanları, sağa sola saldırmalarını ve AB üyesi ülkelerde yaşamakta olan Türklerin can ve mal güvenliğini tehdit ettiklerini görmüyorlar mı?

En son olay Almanya’nın Hannover havaalanında yaşandı. PKK terör örgütü mensupları ve sempatizanları “PYD” için yaptıklarını iddia ederek İstanbul’a gitmek için uçaklarını bekleyen yolculara saldırdılar. Yaralananlar oldu. Üstelik olay terör saldırılarına karşı çok iyi korunması gereken bir havaalanında gündeme geldi. Onlarca terör örgütü destekçisi uçaklarını bekleyen yolculara saldırabildiler. Bu olay durumun ne kadar vahim olduğunu bir kez daha gösterdi.

Suriye ve Irak’ta işgal ettikleri toprakları kaybeden ve işgal ettikleri yerlerde yaşamakta olan insanlardan haraç alarak ve de onların ailelerinden bazı gençleri terör örgütü için savaşsın diye kaçırarak zulmeden teröristler Türk Ordusu ve ÖSO karşısında kaybettikçe Avrupa’da insanlara daha çok zarar vermekteler.

Bu nedenle AB üyesi ülkelerden ve diğer PKK’nin yerleşerek rahatça faaliyetlerini sürdürmekte olduğu Avrupa ülkelerinden beklentimiz ülkelerinde yaşamakta olan Türkiye kökenli insanları PKK terör örgütüne karşı korumaları. Türkiye kökenli diyorum çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nden gelerek AB üyesi ülkeler ve diğer Avrupa ülkelerinde yaşamakta olan insanlar ister Türk isterse Kürt olsunlar hiç fark etmiyor. PKK terör örgütü kendinden olmayan herkese saldırıyor.

AB üyesi ülkeler ve diğer Avrupa ülkeleri PKK’nın bu derece tehlikeli bir konuma gelmesini yeterince seyrettiler. Artık tavır almalarının vakti geldi!