Vakıf Katılım web

ASAP BOZUCU

Aslı SERTDEMİR 20 Eyl 2020

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Mesela size göre bu Halil Sezai'nin yaptığı normal mi?

Koronayı mumla arayacağımız başka bir virüs istilası var. Bu virüste öksürük yok. Yüksek ateş yok. Ağrı, sızı yok. Sinsice hiçbir belirti göstermeden beyni, sinir sistemini alt üst ediyor. İnsanları önce tahammülsüz sonra depresif son aşamada da agresif yapıp saldırganlaştırıyor. Bi bakın etrafınıza! Birden ayyuka çıkan bu öfkenin bir sebebi olmalı. Beyinsiz içgüdüleri ile hareket eden yaratıklara dönüşmemizin bir nedeni olmalı. Mesela size göre bu Halil Sezai’nin yaptığı normal mi?  Görüntüler olmasa kim inanır onun böyle bir şey yaptığına? Hiç tanıdığımız Halil Sezai’ye benziyor mu, o görüntülerdeki adam? Sanki içine cin girmiş. Tüm beyin hücrelerini virüsler kemirmiş de sinir sistemi alarma geçmiş gibi tekme atıyordu. Hadi Halil Sezai kafayı yedi, beyni virüs işgalinde… Peki ya o yanındaki iki dallamaya ne demeli? Onlar hasta Halil’den daha zavallı daha rezil. Yanan ateşe kucak kucak odun taşıyan, çanak tutan, olayı kızıştıran, ayırmayan da en az yapan kadar suçlanmalı.

Demir Leydi

Kadının destursuz, bodoslama, ayarsız dilini seviyorum. Tabi ki bana dokunmadığı sürece. Deniz Akkaya magazin masalarına yakışıyor. Deniz’in aykırı yorumları her kanalda kendi izleyicisini topluyor. Deniz Akkaya ile çalışınca ekstra reklam bütçesi ayırmaya gerek yok. Onun çatallı dili en büyük reklam şirketlerinin yapamadığını iki günde yapıyor.                                                                                                                                                                               Uçankuş TV de “Canlı Masa” programında, Deniz’in sağında İzzet Çapa var. Çapa zaten konuşmadan oturup sadece kafa sallasa yeter… Solunda da Emre Kara var. Programı resmen sabote etsin diye oturtmuşlar. Yavan, tatsız tuzsuz biri… Çatal dilli, üçgen suratlı Deniz’im daha fazla sabredemedi. Bu hafta Halil Sezai yorumu ile ters köşe yaptı. Ve milletin aksine Halil’e hak verdi. Bir de Selin Ciğerci ile girdiği ağız dalaşı var ki o bayağı ateşliydi. Her fırsatta çocuk sahibi olmak istediğini söyleyen Selin Ciğerci’ye canlı yayında, “Sen çocuk sahibi o la maazz sııınnn!” dedi. Akkaya belki herkesin bildiği gerçekleri ve kanunu söyledi. Ama üslup ve tavır önemli işte… Yumuşaksa üslubun ettiğin küfür espri olur. Sertse tavrın iltifat etsen, demir leblebi olur söylediklerin. İzleyene uzaktan hava hoş da bi de Selin’i düşünsenize… Ne çok canı acımıştır be!   

Aidiyet 2

Vücut; ona ait olmayan her şeyi atar. Kendi kendine atamazsa, reaksiyon gösterir. Çıkarmak için sizden yardım ister. Her bir organ bu sistemle hareket eder. Özellikle kalp! O sevgi dışında bünyesine hiçbir şeyi kabul etmez. Öyle sevgi deyip geçmeyin. Uçsuz bucaksız, sonsuz, dipsiz arı sevgi... Allah’a, anneye, babaya, evlada, sevgiliye, köpeğe, kuşa, börtü böceğe, kainata, bildiğine, bilemeğine sevgi bir oraya aittir. Ama öyle sahte, yavan, kuru kuru sevgi değil. Saf, katıksız, çıkarsız sevgi sadece oraya ait olur. Laf olsun, gün geçsin diye kandırıp uyutamazsın. Avutamazsın sahtesiyle, şıp diye anlar. Kilometrelerce uzaktan kokusunu alır. Batar kıymık gibi içinde barındırmaz, atar. Nefes aldırmaz, uyutmaz çıkana kadar. Ve işin aslı astarı; bu çok da acı verir.