ARIZA SİNYALİ

Aslı SERTDEMİR 24 Mar 2018

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Arabaların arıza sinyali olduğu gibi biz kadınların da var.

Beyler niyetiniz sorunu çözmekse, o zaman işiniz kolay. Hatta biz arıza için detaylı bilgiyi bile veriyoruz. Herhangi bir servise gitmenize de gerek yok. Bir sorunumuz varsa içimizde tutup susamayız. ‘’Düzelt rahatsızım’’ diye ilk sinyali veririz. Kaile alınırsak ne ala, susarız. Sorun devam ederse aynen arabalarda ki ‘’kemer tak ikazı’’ gibi, ses seviyemiz gittikçe artar ve sıklaşır. Kadın bunu sadece seviyor ve ilişkisi devam etsin istiyorsa yapar. Susmayan bir kadının sizinle ilgili hala hayalleri vardır. İlişkisinden ve sizden umudunu kesmemiştir. Tabii ki takıntılı bir kadın değilse. Zaten kadın yapılan yanlışı görmezden gelip susuyorsa, işte o kadına çok dikkat edin.Bu uyarı sinyalini anlamayan erkekler için durumun adı ‘’vıdı vıdıdır.’’ Anlayan ve yaşanan sorunu çözmek niyetin de olan erkek için en güzel yol konuşmaktır. Empati kurmaktır. Ne kaçmak ne de uzun süre beklemek durumu düzeltmez. Ortada bir hata varsa, kabul edip olayı tüm samimiyeti ile konuşmak her zaman işe yarar. ‘’Samimiyet’’ unutmayın iki insan arasında en çok hissedilen duygudur. Samimi yaptığınız hiçbir şey sonuçsuz kalmaz.    

 Önce sözleşme 

Bu hafta Seren Serengil ve Yaşar İpek’in yaptıkları liste çok konuşuldu. Listede ki maddelere dikkat ettiniz mi? Basit konuşularak çözülebilecek konular. Birbirlerini gerçekten seven insanlar için hiç sorun olmayacak istekler. Zaman zaman buna benzer sorunlarla ilişki yaşayan herkes karşılaşabilir. Kıskançlık ve güven problemi diye eleştirenler de olmadı değil. İkilinin geçmişte yaşadığı ilişkiler kaynaklı travmaları ve buna bağlı istekleri de olabilir. Belli ki bu istekler onlar için olmazsa olmaz.  

Karşılıklı oturulup başta koşulmadığı için ilişki ayrılık noktasına geldi. Kaçınılmaz sonu yaşayıp ayrıldılar. Anlaşılan daha sonra birbirlerini kaybetmek istemedikleri için sorunu çözme yoluna gittiler. Konuşmakla kalmayıp listeleyip yazıya da dökmüşler. Buraya kadar bence sorun yok. Sorun bu listenin fotoğrafının şu an herkesin elinde olması.                                                                                                                                                                                           

İçgüveysinden hallice aşklar

Reklam mı? Değil mi? Ayrıldılar, ayrılacaklar gibi haberlere rağmen dolu dizgin devam eden aşk. Adriana Lima ve Metin Hara. Açıkçası hala çözemediğim ve herhangi bir yorum yapamadığım ilişki. Hoş, aşk denince çokta mantık aranmamalı.  İkiliyi kameraların karşısında görene kadar çoğu kişi için bu haber, yalan veya reklamdı. Onlarda ilişkilerine bizi inandırmak için çok çaba sarf ettiler. Sosyal medya hesaplarından koydukları fotoğraflarla ‘’biz beraberiz, bakın elini tuttum. Hatta yetmedi, Adriana’yı öpüyorum’’ gibi kare kare fotoğraflar gördük.

Biri çok güzel, dünyaca tanınmış bir top model. Diğeri henüz ‘’Adriana’’ ismi yanına gelene kadar bilinmeyen biri. Görselde de son derece sıradan bir adam. Olay reklamsa başarılı. Aşksa masalsı. Son haberlere göre ailelerle de tanışılmış. Bu aşk doğruysa ve devam ederse ne mi olur? Bu hikaye mutlu sonla bitmez. Neden mi?

Bana eski kafalı diyebilirsiniz. İşin aslı astarı erkekler doğası gereği kadını koruyan kollayan, himayesine alan yaradılışa sahip. Erkeklerde ki bu içgüdü, kadın için zaten istenilen ve hatta aranan bir özellik. İlk başlarda erkeğe cazip gelen ve mutlu eden saadet uzun sürmüyor. Büyü bozuluyor. Kadının gerisinde, himayesinde kalan erkek mutlu olamıyor. Mutsuz erkek, mutlu da edemez. Yani diyorum ki Metin Hara’yı kıskanan beyler, çokta üzülmeyin bu ilişki gerçekse uzun sürmez.

Unutmadık! Dualarımız Mehmetçiklerimizle.