ARADAN 2 YIL GEÇTİ

İlnur ÇEVİK 16 Tem 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Kanlı darbenin halkımız tarafından bastırılması ve ülkece rahat bir "ohh" çekmemizin üzerinden tam iki yıl geçti… Hala bir jet sesi duyduğumuzda irkiliyoruz!

İki yıldır FETÖ ile mücadele olanca hızı ile devam ediyor ve uzun bir zaman da devam edeceğe benziyor…

FETÖ hainlerine karşı, bilhassa suçüstü yakalananlara karşı davalar devam ediyor ve sonuçlar alınmaya başlandı. Yani adalet sistemi titizlikten gelen bir yavaşlıkla emin adımlarla işliyor ve çok başarılı. Burada pek sıkıntı yok. Bu da hâkim ve savcılarımızın zor şartlar altında özverili ve hataya mahal bırakmayacak şekilde çalışmaları neticesi. Hepsinin alkışlanması lazım…

Yani adaletin işlemesinde sıkıntı yok. Olabileceğin en iyisi…

Devlet içindeki FETÖ yapılanması birçok bakanlıkta büyük ölçüde çökertilmiş ve FETÖ’cüler temizlenmiş görülüyor. Ama bilhassa Silahlı Kuvvetlerde ve diğer kolluk güçlerimizde hala düzinelerle FETÖ’cü ortaya çıkarılıyor ve iki yıl geçmesine rağmen en hassas noktalarda bile FETÖ artıklarının faal olduğu acı gerçeği önümüzde duruyor. Bunlar hala zarar verebilir ama artık kimse darbe yapmaya kalkamaz.

Bu arada FETÖ davalarının sonuçlanması, hainlerin ağır cezalar alması ise FETÖ’cüler arasında moral çöküntüsü yaratıyor… “Bugün yarın sizi hapisten kurtaracağız, sıkı durun” sözlerinin havada kaldığını, aksine hepsinin hapishanelerde çürüyeceklerini görmeye başladıkları ortaya çıkıyor.

Ama her şeye rağmen en ufak bir şekilde ihtiyatı elden bırakmamak, sürekli teyakkuz durumunda olmak lazım…

Yani iyi kötü yurt içinde durum kontrol altında… Ama yurt dışında durum hala vahim…

Darbeci Fetullah Gülen ABD’nin Pennsylvania kentindeki kalesinde rahat bir hayat yaşıyor, oralardan yandaşlarına emirler yağdırıyor. ABD’de ve Avrupa’da yandaşları rahat rahat hareket edip Türkiye’ye karşı faaliyetlerini sürdürüyorlar. İşte esas tehdit burada…

Türkiye’de yeni hükümet sistemini oturtup bu işlerle daha da aktif uğraşmak lazım…