AMA MHP'NİN İKTİDAR ÇORBASINDA TUZU VAR

İlnur ÇEVİK 12 May 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Mahir Ünal'ın bir lafını alıp bunu MHP ile olan ittifakta kriz var imajı yaratmak gerçekten büyük zorlama…

Birileri çaresizlikten ne yapacaklarını şaşırmış gözüküyor. Ünal, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamaları sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ünal soru cevap bölümünde sarf ettiği sözleri birileri “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi hedef alır nitelikteydi” diye yorumluyor. Ünal, "Eğer bir siyasi parti yeni sistemde kendi genel başkanını cumhurbaşkanı adayı göstermiyorsa iktidar olma iddiası yok demektir" dedi.

Anlamadıkları tam aksine Devlet Bey gayet akıllı bir manevrayla genel başkan olarak cumhurbaşkanlığına aday olsa bile gerçek anlamda kolay kolay iktidara talip olamayacakken şimdi ittifak yolu ile manevi olarak iktidarın ister istemez bir parçası olacak hem de öyle büyük bir risk almadan.

MHP, AK Parti ile ittifak yaptığı zaman bunu yalnız milletvekili seçimleri için değil aynı zamanda cumhurbaşkanlığı seçimleri için yaptı ve Recep Tayyip Erdoğan’ı da resmen ortak aday olarak gösterdi. Yani CHP gibi milletvekili seçimlerinde birileri ile ittifak yapıp cumhurbaşkanlığı için kendi adayını göstermedi.

Mahir Bey’in sözleri kime? Bunu anlamayan varsa gerçekten zekâ özürlü insanlarla muhatap oluyoruz demektir. Bu sözlerden yangın çıkarmaya kalkmak gerçekten bir çaresizliğin ifadesi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, başka partilerle anlaşıp gerçekten iktidara talip olmak için güçlü bir ortak aday çıkarabilseydi bu anlaşılabilirdi ve kimse itiraz etmezdi. Ama hem bu konuda ittifak yapamayıp sonrada iktidar olmak için parti içindeki hasmınızı aday yaparsanız bu CHP’nin iktidara gerçek anlamda talip olmadığını gösterir. Kemal Bey iktidar falan olamayacağını bildiği için bu oyunları oynuyor…