Vakıf Katılım web

ALTIN PORTAKAL!

Hamza GEZMİŞ 21 Kas 2016

Hamza GEZMİŞ
Tüm Yazıları
Galatasaray ne mi yaptı?

Maça taraftarının olağanüstü desteği ve yılların getirdiği psikolojik üstünlükle baskılı başlayan Fenerbahçe'ydi. 6. dakikada Volkan Şen topu filelerle buluşturmak üzereyken Hakan Balta'nın müdahalesi gelecek golün habercisi gibiydi. Özellikle Carole  kapatmaya çalıştığı Galatasaray'ın sol kanadını etkili kullanan Fenerbahçe aradığı golü Şener Özbayraklı'nın bindirmesinde çıkardığı topa harika gol vuruşuyla Van Persie imza attı. Galatasaray ne mi yaptı? İlk yarı boyunca tek bir pozisyon üretemeyerek geleneği bozmak adına en ufak bir çaba sarf etmedi.

İkinci yarıya başlarken skor üstünlüğünü elinde bulunduran kanaryada Dick Advocaat Alper'i orta sahaya çekerek üçlü orta sahaya döndü ve Galatasaray'ın  geniş alan bulmasını önlemeyi başardı.

Galatasaray adına maçtaki en iyi bireysel performans gösteren Serdar Aziz'in büyük hatasında penaltı kazanan ve penaltıyı gole çevirerek maçtaki ikinci golünü bulan Roben Van Persie karşılaşmanın Altın Portakal! ödülünü alırken takımına üç puanı kazandırmayı başardı.

90 dakika boyunca bir tane gol pozisyonu üretecek organizasyonu sağlayamayan ve gole ihtiyacı olan anlarda sakatlanarak oyundan çıkan Eren Derdiyok'un yerine savunmacı Cavanda'yı tercih ederek Türkiye'nin en iyi orta alan oyuncularından olan Kaptan Selçuk'u 90 dakika kulübede tutan ve kullanmayı düşünmeyen Bey Rıekerınk için yakında Bay Bay Rıekerınk denirse kimse şaşırmasın.