AHISKALI TÜRKLERE SALDIRMAK

Güngör YAVUZASLAN
Tüm Yazıları
Kassanov birçok Türk Dünyası karşıtı odakların hedefinde olan biri.

Ahıskalı Türkler, Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan, Rusya, ABD, Kazakistan, Kırgızistan, Ukrayna, Özbekistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde toplamda 600 bin kişi olarak varlıklarına devam ediyor. Türk Dünyası STK'ları içinde Dünya Ahıskalı Türkler Birliği (DATÜB) son yıllarda yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. Bunun yanında Genel Başkanları Ziyatdin Kassanov sürekli gündemde olan bir isim. Son günlerde hem sosyal medyada hem de üst akım medyada iş hayatı ile ilgili asılsız iddialar yer aldı.

Kassanov birçok Türk Dünyası karşıtı odakların hedefinde olan biri. Çünkü Kassanov’un yaşamı Türklük ve vatan AHISKA mücadelesi için geçiyor. Ailesi ile kurduğu ve yürüttüğü ticari hayatı bazı kesimler tarafından son zamanlarda tekrar tekrar ısıtılıp ortaya atılmaya başlandı.

İŞİN ASLI NEDİR?

Ziyatdin Kassanov ve ailesi 20’ye yakın şirket sahibi. Bugün Türkiye, Kazakistan ve ABD’de tescilli ticari faaliyetleri bulunuyor. Aile yaklaşık 60 bin kişiye iş imkânı sağlıyor. Bunların içinde ciddi sayıda Ahıskalı Türk bulunuyor. Bugün Türkiye’de Koç, Sabancı başta olmak üzere önde gelen şirketler nasıl hem özel, hem kamu hem de uluslararası finans kurumlarında kaynak kullanıyorsa Kassanov ve ailesi de aynı sistemin içinde. Şirketler hem Türkiye’de hem de diğer ülkelerdeki faaliyetlerinde dolayı sürekli denetim altında. Kassanov’un iş hayatı ile Dünya Ahıskalı Türkler Birliği (DATÜB)’ün bir bağı yok. Bunun yanında Kassanov milyonlarca doları VATAN AHISKA davası için harcamış durumda. Tüm bu harcamaları da kayıt altında.

Tüm dünyada yaşanan pandemi sürecinde Ziyatdin Kassanov ve ailesi çalışmalarına devam etti. Şimdi son günlerde yasal bir şekilde kullanılan kredi ve sonrasında süreç AHISKALI TÜRKLER üzerinden iktidar karşıtlığı olarak karşımıza çıkmış durumda. İddia sahibi iddiasını ispat ile mükelleftir. 1944 yılından itibaren sürgününün sürgününü yaşamış ve hala bitmeyen sürgün acısını yaşayan bir aile ve bir millete sürekli saldırmak eleştiri değil planlı bir algı operasyonudur. Soru şu Ahıskalı Türkler neden saldırı altında? Yoksa son yıllarda vatana dönüş projesi ile öz vatanlarına dönecek binlerce Ahıska Türkü DATÜB ve başkanı Kassanov üzerinden mi saldırı altında? Türk Dünyasının mihenk taşı olan Ahlat’a gelen Ahıskalı Türkler hangi şer odaklarını rahatsız etti ki kalemşörler sazı eline aldı?  Liste uzun….