ADA SAHİLLERİNDE BEKLİYORLAR

Alican DEĞER 13 Nis 2018

Alican DEĞER
Avrupa Birliği karşıydı.

Hem de nasıl. Türklerin günü birlik vizelerle “AB toprağına” gitmelerine. Ama öte yandan bir de hayatın gerçekleri vardı. Eğer Türk turistler gitmezse zaten bir ayağı çukurda olan Yunan ekonomisinin iyice batağa gömüleceği.

O yüzden Yunanlılar ısrar etti. AB Komisyonu da çaresiz kabul etti. Bir yıl daha Türkler Ege adalarına kapıdan vize alarak gidebilecekler. Bakın görün seneye de uzatılacak bu izin.

Çünkü durum bildiğiniz gibi değil. Adaların ekonomisi Türk turistler ile ayakta kalıyor. O yüzden bakmayın siz Savunma Bakanlarının afralarına tafralarına. Sıkıysa aynı sözleri gidip bir de o çok sevdiği adalarında söylesin. Bakalım başına neler geliyor.

RUSYA TARİHİ HATA YAPMIŞ

Eğer iddia edildiği gibi Amerikan seçimlerine Trump lehine müdahale ettiyse. Belayı çağırmış anlaşılan.

Şaka bir yana, anlaşılıyor ki Trump Ruslar ile olan ilişkilerinin soruşturuluyor olmasına karşı pozisyon alıyor. Bunun en iyi yolu da Ruslar ile kapışmak. Bunu da her fırsatta yapıyor. En ilginci ise attığı tweetler. Her bir mesaj ile dünya hop oturuyor-hop kalkıyor.

Rusların eğer öyle bir gücü varsa Amerika’nın ilk seçimlerinde bu kez faklı bir tavır alacağı gerçek. Üstelik yanlarına Çin’le hackerları da alarak.

BARİ TEK SEFERDE YAPIN ŞU ZAMMI

Önceki gün motorine zam geldi. 17 Kuruş. Sonrasında bir açıklama daha bugün itibariyle 13 kuruş daha geliyormuş. Zamlar otomatik yapılıyor. Dolar yükselince veya petrol fiyatları artınca. Türkiye için bu aralar ikisi de yükseliyor. Hal böyle olunca zamlar da üç gün ara ile geliyor. Tamam. Ancak bu işin üç gün arayla zam yapılmayan şekli yok mu? Tek seferde yapılsa. Zaten zamdan milletin canı yanıyor bir de “Yahu sürekli zam” düşüncesi içinde olmasın. Madem kurtuluş yok, tek seferde bitirin işi.