​ABDULLAH GÜL'ÜN AMACI NE?

Ekin GÜN 31 Ara 2017

Ekin GÜN
Tüm Yazıları
Abdullah Gül'ün son KHK'yla ilgili yapmış olduğu çıkış çok konuşuldu.

Abdullah Gül’ün son KHK’yla ilgili yapmış olduğu çıkış çok konuşuldu. Önümüzdeki süreçte de konuşulmaya devam edecekmiş gibi duruyor. Aslında Gül’ün ve arkasındaki ekibin zihniyet dünyasında herhangi bir değişiklik yok. Sadece artık açıktan oynamaya başladılar gibi gözüküyor.

Gül’ün, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’na yakınlığıyla bilinen KARAR gazetesini ziyaret etmesi birçok gelişmeye gebe. Bu noktada Gül’ün kendi partisini kurup siyasete katılması mümkün müdür bilinmez ama yapmış olduğu bu çıkışlarla Türkiye kamuoyunun nabzını yokladığı kesin.

Abdullah Gül, Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı yaptı. Her zaman siyasette net olmayan, orta yollu cümleleriyle hafızalarda iz bıraktı. Belki de bugüne kadar en net cümlesi; “Demokrasi sandık değildir.” diyebiliriz. Onda da bu açıklaması gibi yine dönemin Başbakanı Erdoğan’ı hedef alarak konuşmuştu. Aslında bu çıkışın hikayesi çok eskiye dayanıyor.

Benim yorumum, Erdoğan’la herhangi bir fikir uyuşmazlığına giren AK Parti’nin eskileri böyle karnından konuşmalar yapmak yerine siyasete adım atıp daha net cümlelerle konuşsalar daha ilkeli bir yol izlerler kanısındayım. Abdullah Gül’ün 16 Nisan referandumunda bir kere bile EVET diyemeyip, Kudüs konusunda susması, Türkiye son çeyrekte en fazla büyüyen ülke olduktan sonra tek bir açıklamasının olmaması onu muhalefetle aynı yere ittiği gibi AK Parti’nin tabanında da bu şekilde bir karşılık bulamaz.

Öyle ki, bazı iddialara göre Gül’ün eski bir Anayasa Mahkemesi Başkanı’yla gelecek günlerde açıklama yapacağı da konuşuluyor. Geçmişte AK Parti’de siyaset yapmış bazı kişilerin de Gül’ü destekleyeceği ifade ediliyor. Bu AYM Başkanı’nın kim olduğunu az çok tahmin etmişsinizdir. Böyle bir işe kalkışırlar mı bilinmez ama Gül’ün boş durmadığı, sürekli görüşme yürüttüğü biliniyor.

Gül karakter itibariyle asla kazanamayacağı bir işe girişmez. Pusuda bekler ve kendisine “birileri” tarafından görev verilmesini bekler. Şunu çok net bir şekilde ifade etmek lazım, Gül Erdoğan’a açık bir şekilde muhalefet ederek kazanamayacağını biliyor, çünkü millet Erdoğan’ın dimdik arkasında duruyor, o nedenle stratejisini de ön planda değil arka planda oluşturuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçmiş zamanda da ifade etmişti. Belki de en büyük hayal kırıklıklarını en yakın arkadaşlarından yaşadı. Hep bu konuda yalnız kaldı, milletine güvendi ve yine aynı şekilde milletine güveniyor. Millet ise Erdoğan’ın arkasında. Dolayısıyla Gül’ün millet tarafından rağbet görmesi imkansız bir hadise. Eğer buna inanıyorsa, o zaman karnından konuşmak yerine çıkıp partisini kursun ve millet kimin yanında hepimiz görelim.

2017’den 2018’e… 

Klasik cümlelerdir… “Bu yıl kötüydü, inşallah gelecek yıl daha iyi olur”, “Gelecek yıldan umutluyuz.”…

Bu cümlelerin her sene ardı arkası kesilmez. Herkes yaşadığı yıldan memnuniyetsizliğini dile getirir, gelecek yıldan beklentilerini sıralar. Bu durumu asla eleştirmiyorum, bilakis insanı her daim diri tutan ve hayata bağlayan bu dinamikliği önemsiyorum.

Ama… Ortada bir gerçek var ki, iyi ve kötüyle yaşamaya alışmalıyız. Her yılın iyiliği ve güzelliği var. Mutlak iyilik ve kötülükten bahsetmek hayal artık günümüz dünyasında. Bunu kabullenip yaşamak ve buna göre hareket etmek daha gerçekçi beklentilere yol açacaktır. Elbette hayallerden de kopalım demiyorum, hayal etmek ve ettiğin hayali çılgınca bir şekilde istemek hayatın olmazsa olmazı.

Kenan Doğulu neden saçmalıyor? 

Kenan Doğulu, Türk pop müziğine damga vurmuş sanatçılardan biri. Her parçasını beğenmesem de Türkiye’de her daim şarkıları top listelere girmiştir. Bunun bir de müzik kalitemizle alakalı olduğunu düşünüyorum ama 2018 arifesi bu konuya girerek ağzımızın tadının kaçmasını istemem.

Doğulu, Youtube kanalından yaptığı açıklamada “Yılbaşını evde geçireceklere kıyafet önerisinde bulunur musun?” sorusuna bakın nasıl cevap veriyor: “Hiç giymedikleri değişik şeyler giysinler. Mesela ‘hayatta etek giymem’ diyen bir adam etek giysin. Kostüm şart bence.”

Kenan Doğulu belli ki yeni bir şarkı yapmadığı zamanlarda saçmalamayı kendisine alışkanlık edinmiş. Birincisi yılbaşının bu kadar abartılacak bir şeyi yok, sadece takvim cilvesinden ibaret. İkincisi kostümün şart olması için böyle bir saçmalığa ne gerek var ya da gündeme gelmenin daha kaliteli bir yolu yok mu? Üçüncüsü ise bu konu neden hep erkekler üzerinden dönüyor bilemiyorum, mesela Doğulu bir kadına kravat ya da papyon taksın diyebiliyor mu? Diyemez çünkü, hayran kitlesinin bunu normal karşılaması mümkün değil. Konu erkek olunca gündeme gelmek için sallamak basit bir hale geliyor.

Açıkçası bu yılbaşını da evde geçireceğim, etek falan da giymeyeceğim, kendisi çok giymek istiyorsa onu tutan yok.

Bu yılın favori Spotify şarkılarım* 

• Ed Sheeran – Shape Of You

• Luis Fonsi – Despacito ft. Daddy Yankee

• Liam Payne – Strip That Down

• Shawn Mendes – There’s Nothing Holdin’ Me Back

• The Chainsmokers & Coldplay – Something Just Like This

Bu yılın favori filmlerim* 

• John Wick – Chapter 2

• Split (Parçalanmış)

• Life (Hayat)

• The Fate of the Furious (Hızlı ve Öfkeli 8)

• Grain (Buğday)

(* Bu iki listenin oluşumunda katkılarından yararlandığım değerli dostum Efe Berber’e teşekkürlerimle…)