​40 DAKIKADA SON SÖZÜ SÖYLEMEK…

Bertan ERMAN 21 May 2017

Bertan ERMAN
Tüm Yazıları
THY Euroleague Final Four yarı final maçında Fenerbahçe, büyük bir seyirci desteğiyle Real Madrid'i 84-75 devirdi ve 2015 yılının rövanşını alarak adını üst üste ikinci kez finale yazdırdı.

THY Euroleague Final Four yarı final maçında Fenerbahçe, büyük bir seyirci desteğiyle Real Madrid’i 84-75 devirdi ve 2015 yılının rövanşını alarak adını üst üste ikinci kez finale yazdırdı. Sarı lacivertlilerin rakibi ise, CSKA Moskova karşısında efsanevi geri dönüşlerden birine imza atan Olympiacos oldu. Gönlümüz Fenerbahçe’den yana olsa da bu kupa, Ege Bölgesi’nin hangi yakasına gidecek; bunu parkede göreceğiz. Peki, kupa nasıl İstanbul’da kalacak?

 Olympiacos, klasik bir Yunanistan takımı... Basketbolu satranç gibi oynuyor ve maç içinde verdikleri doğru kararlarla sonuca gidiyor. Oly’nin veteran yıldızı Vassilis Spanoulis, CSKA maçındaki son çeyrek performansıyla Yunan Magic olduğunu bir kez daha bizlere gösterdi. Yerli oyuncu katkıları ve pes etmeyen karakterleri, onların en büyük özellikleri. Ancak, basketbolun temposu gün geçtikçe yükseliyor. Bu yüzden Fenerbahçe’nin daha avantajlı olduğunu söyleyebilirim. Sarı lacivertliler, hızlı tempoya ayak uyduramayan Olympiacos’a karşı hızlı ve seri paslarla doğru şutu bulursa, hücumdaki kontrolü ele geçirir. Ayrıca, yer yer faul aldırmaya yönelik oyunlarla, Oly’nin savunmadaki direnci kırılır. Fenerbahçe, savunmada rakip oyuncuları içeriye doğru sürüklerse, Yunanistan temsilcisinin şut verimliliğini düşürecek ve kritik çıkışlara izin vermeyecektir. Keza, her iki takımda da benchten gelen X-Factor oyuncuların vereceği katkılar, maçın kaderinin belirlenmesinde etkili olacaktır. 

 Şampiyonluğu belirleyecek en önemli faktör, hiç şüphesiz ki takımların yapacakları savunmalar olacaktır. Bu konuda Vesely-Udoh ikilisiyle Fenerbahçe, boyalı alanda üstünlük sağlayacaktır. Sarı lacivertlerin en çok dikkat etmesi gereken husus, dış atışların savunması olacaktır. 

 Ayrıca, bu tür maçlar sadece topla yaptığınız hareketlerle kazanılmıyor. Organizasyonun İstanbul’da olması, Fenerbahçe için büyük bir avantaj. Real Madrid’e karşı taraftarıyla birlikte muazzam bir psikolojik üstünlük sağlayan temsilcimizin, yine aynı şekilde bu üstünlüğü sağlayacağından eminim. 

 Şimdi top sizde Obradovic’in askerleri… O kupa burada kalacak!