24 YIL ARADIKLARI ÇOCUKLARINA KAVUŞTULAR

Gizem ŞENYURT 09 Nis 2018

Gizem ŞENYURT
Çin'de bir aile 1994 yılında 3 yaşındayken kaybolan kızlarını tam 24 yıldır kesintisiz aradı.

Çin’in güneybatısındaki Chengdu şehrinde yol kenarında meyve satarak geçimlerini sürdüren Liu Dengying ve kocası Wang Mingqing’in kızları 3 yaşındayken kayboldu. Bir gün baba Mingding, bir müşteriye para vermek için başka tezgahta para bozdurup geri döndüğünde kızının olmadığını fark etti. Mang ve Liu yıllarca kızlarını aradı. Afişler bastırarak şehri sokak sokak gezen aile, bir gün kızları geri döner diye Chengdu’dan ayrılmayı reddetti. 2015 yılında baba Wang, kızını daha rahat aramak umuduyla taksiciliğe başladı. Taksisinin camına kızının afişini asan Wang, her gün kızının müşteri olarak taksisine binmesinin hayalini kurdu. Tüm müşterilerine hikayesini anlatan acılı baba, onlara da birer afiş vermeyi ihmal etmedi. Afişlerde ise kaybolan kızı Qifeng’in hiç fotoğrafı olmadığı için ona çok benzeyen diğer kızının fotoğrafını kullandı.

Polis yıllar içinde birçok kadının Qifeng olabileceği şüphesiyle DNA testlerini yaptı. Sonuç hep hüsran oldu. Sonunda hikaye basının da ilgisini çekti. Haberi duyan bir polis ressamı Qifeng’in bugün nasıl görünüyor olabileceğini analiz ederek yeni bir robot resim çizdi. İnternette de yayınlanan resim kısa zamanda binlerce kez paylaşıldı.

Ülkenin diğer ucunda, kilometrelerce uzakta yaşayan Kang Ying isimli kadın, fotoğrafı internette görünce kendisine çok benzediğini fark ederek araştırmaya koyuldu. Kendisini evlat edinen aileden, bir gün Chengdu’da yol kenarında bulunduğunu öğrendi. 2018 yılının başlarında çocuklarını arayan aile ile irtibata geçen genç kadın, kaybolan çocuk ile alnındaki yara izi, her ağladığında midesinin bulanması gibi pek çok ortak yönü olduğunu gördü. Kang ve aile, DNA testi yaptırmaya karar verdi. Sonuçların pozitif gelmesiyle aile yıllar sonra büyük sevinç yaşadı. Kang, eşi ve çocuklarıyla birlikte Chengdu’ya uçarak ailesiyle buluştu. Medyanın büyük ilgi gösterdiği buluşmada gözyaşı ve sevinç bir aradaydı. 24 yıl sonra çocuklarına kavuşan Liu ve Wang, umutlarını asla kaybetmediklerini, bundan sonra her zaman kızlarının yanında olacaklarını söyledi.

Asya’nın en büyük genelev bölgesinde dönüşüm var

Hindistan’ın Kalküta kentinde yer alan Sonagachi, burada yaşayan 11 binden fazla seks işçisi ile Asya’nın en büyük genelev bölgesi. Hindistan’daki seks işçiliği sorununa dikkat çekmek isteyen bir trans sanatçı, Sonagachi’yi dönüştürmek üzere kolları sıvadı. Binaların yıkılma tehlikesi bulunduğu bölgede çoğu yerde genelevler ve konutlar iç içe, yan yana bulunuyor.

 

Sanatçı, Bangalore bölgesindeki bir sanatçı topluluğu ile iş birliği yaparak Songachi’deki binaları devasa sanat eserlerine dönüştürmeye başladı. Binalara ve sokak kenarlarındaki duvarlara onlarca metrelik müray diye adlandırılan duvar resimleri yapan sanatçılar, Sonagachi’yi adeta bir açık hava resim galerisine dönüştürdü. Tek bir duvarın mürayı yaklaşık bir haftada yapılırken Sonagachi’nin büyük kısmının proje kapsamında müraylarla kaplanması planlanıyor. Günümüzde seks işçiliği Hindistan’ın en önemli sorunlarından biri. Yaklaşık 3 milyon kadının her gün seks işçiliğine zorlandığı düşünülüyor. Sanatçılar, farkındalık oluşturmak için projelerine devam edeceklerini belirtti.

Russell Crowe’dan Boşanma Müzayedesi

Ayrılıkların ardından uzmanlar, size eski ilişkinizi hatırlatan eşyalardan kurtulmanızı tavsiye eder. Bunlar kimi zaman küçük hediyeler olabileceği gibi uzun süreli ilişkilerde çok daha fazla alışkanlığın değişmesi gerekebiliyor. Yeni Zelanda asıllı ünlü oyuncu Russell Crowe da bu tavsiyeyi mi dinledi bilinmez ama 54. yaş gününde bir “Boşanma Müzayedesi” düzenledi.

 

Bu yaş günü eğer boşanmasıydı ünlü aktörün aynı zamanda 15. evlilik yıldönümü de olacaktı. Gladyatör filminin yıldızı, 2012 yılında eşi, şarkıcı Danielle Spencer ile ayrı yaşamaya başlamıştı. Crowe, geçen hafta bir müzayede düzenleyerek pek çok eşyasını satışa çıkardı. Gladyatör filminde giydiği zırhı 95 bin $’a alıcı bulurken müzayedede satılan diğer eşyalar arasında Dünyanın Uzak Ucu filminde çaldığı Leandro Bislach keman, Külkedisi Adam filminde giydiği çamaşır, Gladyatör filminde kullandığı savaş arabasının replikası, Johnny Cash’in 1986 yılında kazandığı Grammy Ödülü, Robin Hood filminde giydiği kostüm, Sefiller filminde giydiği kostüm de bulunuyor. Sotheby’s Müzayede Salonu’nda sergilenen 227 parça ürünün satışının toplam 2,3 milyon doları bulması bekleniyor.