Vakıf Katılım web

2019'UN TURİZMDE REKOR YILI OLMASI HEDEFLENİYOR

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
Türkiye'nin 2019 yaz sezonunda turizm patlaması olacağını ön gören turizmciler yerli turistlerin erken rezervasyon rekor kırdığını belirtti. 

Türkiye'nin 2019 yaz sezonunda turizm patlaması olacağını ön gören turizmciler, yerli turistlerin erken rezervasyon yaptırdıklarını, Bodrumlu turizmciler yerli turisttin kapıda kalmaması için ellerini çabuk tutmaları gerektiğini söyledi. 2018 yaz sezonunda Bodrum'da artış gösteren turist sayısı yaklaşık 10 milyona ulaştı. İlçede yaz sezonunun iyi geçmesi 2019 yaz sezonunu da etkiledi. 2019 yaz sezonunda Bodrum'daki birçok otel erken rezervasyon almaya başladı. 5 yıldızlı oteller şimdiden doluluk oranlarını yarı yarıya tamamladı. Yerli turisttin gözbebeği olan Bodrum'da kapıda kalmamaları için turizmciler erken rezervasyon yaptırmalarını istedi. Yolcu sayısı yarı yarıya arttı. Milas-Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminaline 2017 yılında gelen ziyaretçi sayısının 449 bin 615 olarak hesaplanırken, 2018 yılı yaz sezonunda bu sayının 718 bin 460'a ulaştığı öğrenildi. Buna göre geçtiğimiz yıl gelen yabancı turist sayısında 268 bin 845 kişilik arttığı yüzde 59 artış yaşandığı ortaya çıktı. Bodrum'a deniz yoluyla gelen ziyaretçi sayılarına 2017 yaz sezonunda Bodrum limanlarına gelen ziyaretçi sayısının 257 bin 824 olduğu, 2018 yılının aynı döneminde ise bu sayının 285 bin 909'a ulaştığı bildirildi. Avrupalı turist artış gösteri Bodrum'u en çok ziyaret eden ülkeler arasında ise İngiltere yine başı çekti. 2018 yılında Bodrum'u en çok 157 bin 188 kişiyle İngilizler, 94 bin 549 kişiyle Ruslar, 83 bin 122 kişiyle Polonyalılar, 65 bin 159 kişiyle Almanlar, 51 bin 707 kişiyle de Hollandalılar ziyaret etti. Yerli turist akını sezon boyunca 3 milyona yakın aracın Bodrum'a girdiği ve 8 milyon yerli turisttin Bodrum'a akın ettiği öğrenildi. Türkiye'nin birçok şehrinde akın eden yerli turistler Ramazan ve Kurban bayramlarında da Bodrum’u tercih etti. Dini bayramlarda Bodrum'a gelen turistler kilometrelerce kuyruk oluşturmuştu. Emniyet güçleri ilçede kırmızı alarma geçmişti. 2019 sezonunda da bunların yaşanmaması için turizmciler yerli turistler bu yıl öngörülü davranarak rezervasyonları önceden yaptırdı. Özellikle uçakları ve toplu taşıma araçlarıyla Bodrum'a gelinmesini söyleyen işletmeciler daha rahat bir tatil geçirmeleri için yerli turistlerin araçlarıyla gelmemesi konusunda uyarılarda bulundu. 2019 yaz aylarının turizmde rekor aylar olacağı belli oldu. 

KADİR İNANIR'DAN KAPI FİLMİ 

KADİRİZM AKIMININ MODASI HİÇ BİTMİYOR

Kadir İnanır sanat yaşamının 50.yılında Kapı filmiyle sevenleriyle buluştu. 

Mardinli bir ailenin hayat hikayesini ele alan filmin yönetmen koltuğunda Nihat Durak oturuyor. Senaryosunu, Filiz Üstün Durak'ın kaleme aldığı filmin yapımını Durak Film gerçekleştirdi.

Müziklerinde Güldiyar Tanrıdağlı'nın imzası olan filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Timur Acar, Erdal Beşikçioğlu, Sermet Yeşil, Nilay Erdönmez ve Özgün Çoban yer aldı.

Dram türünde olan filmin konusu ise; Yakup ve Şemsa üç çocukları ve torunlarıyla birlikte Berlin'de yaşayan Süryani bir ailedir ve yirmi beş yıl önce Mardin'den Berlin'e göç etmişlerdir. Yeni hayatlarının mutlu bir gününde Mardin'den bir telefon gelir. Bu sarsıcı telefon, 25 yıl önce kaybettikleri oğulları Mikhael ile ilgilidir ve ailenin tüm acıları tazelenir. Yakup ve Şemsa, onları yalnız bırakmak istemeyen torunları Nardin ile Mardin'e giderler. Bu seyahat hepsinin kişisel yolculuklarının da başlangıcı olacaktır.

TASARIMCI CİHAN NACAR'IN BOĞAZ İHTİŞAMLI DEFİLESİ 

Tasarımcı Cihan Nacar, 'Dramatik İroni' adını verdiği ve şehirli kadının dramasını ironik bir dille anlattığı yeni koleksiyonunu Boğaz'da ünlü bir otelin havuz başında tanıttı. Defilenin sürpriz ismi ise ünlü oyuncu Özge Borak oldu...

Koleksiyonlarında her sezon şehirli kadının güçlü görünümü ve arkasındaki romantik ve naif tarafı konu alan tasarımcı Cihan Nacar, önceki akşam yeni koleksiyonu ‘Dramatik İroni’yi tanıttı. Özge Ulusoy ve ünlü oyuncu Özge Borak’ın podyuma çıktığı defilede seksi mayolar dikkat çekti.

Baştan sonra kırmızının birçok tonunu barındıran, yüzde yüz el işçiliğinden yapılan ve mayodan çok ‘Couture body’ olarak nitelendirilen koleksiyonda çok fazla kristal ve değerli taş kullanımı öne çıkıyor. 

Derin kırmızılarda, ışıl ışıl ve 80'ler etkisi görülen koleksiyonda dik vatkalar, dar formlar, diz altına kadar uzanan etekler ve 80'lere ait detaylar öne çıktı.

‘Dramatic Irony’ koleksiyonu 2020 kumaşlarından seçilen dokuların, el işçiliği detaylarla birleşiminden oluşurken, tasarımlara hareket katan üç boyutlu detaylar dikkat çekti.

AYŞE HATUN ÖNAL'DAN KATAKULLİ 

Türk pop müziğine birçok hit şarkısıyla damga vuran Ayşe Hatun Önal yepyeni single çalışması “Katakulli” ile yine müzikseverlerin karşısında. 

Ayşe Hatun Önal, bu sefer de son dönem Türk pop müziğinin önemli isimlerinden Mabel Matiz ile iş birliği yapıyor. Sözü ve bestesi Mabel Matiz’e ait “Katakulli” şarkısının düzenlemesi de Mabel Matiz ve Sabi Saltiel’e ait.

Eğlenceli ve dinamik düzenlemesiyle dikkat çeken ve sözleri ile yeni bir hit olacağı şimdiden belli olan “Katakulli” şarkısının video klibi için de yönetmen koltuğuna Murad Küçük oturdu.

Şarkının dinamiğine uygun, renkli ve eğlenceli görüntülerden oluşan video klip Pera Palace, Kısırkaya ve İstanbul manzaralı çeşitli mekanlarda çekildi. Ayşe Hatun Önal’ın kostümleri ise Yıldırım Mayruk imzası taşıyor.

GÜNÜN SÖZÜ:

MODA GEÇER, STİL KALIR. 

COCO CHANEL