​2018'İN RENKLERİ

Yonca ORTAN 31 Ara 2017

Yonca ORTAN
Tüm Yazıları
Yaz aylarının geçmesi ile 2017 – 2018 sonbahar – kış sezonunun moda ürünleri de vitrinlerde yerlerini almaya başladı.

Yaz aylarının geçmesi ile 2017 – 2018 sonbahar – kış sezonunun moda ürünleri de vitrinlerde yerlerini almaya başladı. Kışın soğuk havasına ve kasvetli etkisine inat yeni kreasyonlar olabildiğince sıcak ve canlı bir etki oluşturacak gibi görünüyor.

IMG_11882

Son yılların özellikle kadınlar için vazgeçilmez her kıyafeti rengârenk parçalardan oluşmaktadır. Bu yılda her yıl olduğu gibi pembe renkler her kadının kombinleri arasında yer almaktadır. En moda renkler arasında pembe son zamanların vazgeçilmez parçalarıdır.

Bu yıl yine kot ceketler moda olsa da farklı bir detay göze çarpmaktadır. Kot ceketlerin ya da daha doğrusu bütün ceketlerin her alanında slogan tarzında yazıların olması da dikkat çekmektedir.

Renklerin kullanımından ziyade bu yıl İspanyol kol detaylı elbiseler, yelekler, bluzlar da son derece moda haline gelmiştir. Pantolonların alt kısımlarında bulunan püskül detayları, kesilmiş parçalar, işlemeli pantolonlar da çok tercih edilen ürünler arasında yer almaktadır.

Sezon modası olarak yaz aylarında bu yıl çok göreceğimiz birbirinden farklı detaylı ürünler boy göstermektedir. En yeni sezon modası olarak çorap ayakkabılar ve fırfır detaylı kıyafetler, yırtık pantolonlar da son derece önemlidir.

Bu yıl kırmızı yine revaçta olacak. Özellikle nar şurubu rengine sıkça rastlayabileceğiz. Ortamlarda flörtöz bir hava esecek orası kesin! Bu arada kırmızı her mevsim giyilebilecek ender renklerden biri. Ne demişler, “On para fazla olsun ama kırmızı olsun!” Önümüzdeki sonbahar ve kış aylarında mutlaka gardıropa ve kozmetik çantasına yerleştirmeniz gerekir ("doğru" kırmızı ruj her kendine saygılı kız olmalı!).

IMG_11892

New York ve Londra moda haftalarında sıkça rastladığımız koyu mavi tonlarını bu sezon özellikle sonbahar aylarında göreceğiz. Koyu mavinin asil durduğu bir gerçek. Özellikle iş ortamında veya özel günlerde giyilecek abiyelerde tercih edilebilir.

IMG_11902

Genellikle yaz ve ilkbahar aylarında görmeye alışkın olduğumuz canlı ve parlak pembe daha şimdiden sonbahar ve kış aylarının en çok tercih edilen rengi haline geldi bile. Geçen sezon pembenin canlı tonlarını bol bol kullandık. Fakat modacılar sonbahara biraz daha pastel tonlar yakışır diye düşünmüş olmalılar ki pembeler bu sezon daha açık tonlarla kaşımızda. Hoş bu pastel pembelerin parlak halleriyle de karşılaşabiliriz. Özellikle aksesuarlarda kullanabilirsiniz.

Özellikle mevsimin bulutlu ve yağmurlu günlerinde tercih edilebilecek bir renk olan gri, pek çok renkle de uyum sağlayabiliyor. Gri ve pembe, gri ve gümüş rengi, gri ve kırmızı kombinleri bu sezon çok kullanılacak gibi görünüyor.

Bu sezon bej-krem ve hardal tonları azalıyor. Pastel renklerde de geçen sonbahar sezonuna oranla düşüşler var. Bu renklerin yerini altın kireç tonları ve pembe ile karışık açık kahverengiler alıyor. Modacılar bu sezon renkleri karıştırmaktan hiç çekinmediler. Ortaya da bu tatlı tonlar çıktı. Ortam şenleniyor kısacası.

Podyumlar bu sezon da yeşilden vazgeçmiyor fakat dozu azalıyor. Altın kireç renginin yeşilin tonları ile kullanıldığı görülüyor. Haki, zeytin yeşili ve kirli yeşil tonlarına rastlanıyor. Fakat bu sezon öyle bir renk var ki yeşilin pabucunu dama atıyor: Ladin rengi! O nasıl bir renk diyor olabilirsiniz? Ladin ağacından esinlenilerek oluşturulan bir ton bu. Oscar de la Renta ve Brandon Maxwell bu renk tonunu doğrudan koleksiyonlarında seslendirdiler. Moda şovlarının yıldızları monokrom katlar, elbiseler, etekler, kürk katları oldu ve gölgeli Ladin renginin bazı dekor öğeleri ya da ek parçaları, diğer tonların kıyafetlerine kattı. Çok da 2018!

2018 yeni renklerle geliyor. Dünyamızı renklendirmesi dileklerimle sizlere rengarenk bir yeni yıl diliyorum.