Vakıf Katılım web

​13 PUAN UÇTU GİTTİ…

Burhan AKDAĞ 24 Eki 2017

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Beşiktaş bu sezon en karlı haftalarından birini yaşayabilirdi.

Beşiktaş bu sezon en karlı haftalarından birini yaşayabilirdi. Alacağı bir galibiyet ile hanesine 3 puan yazdırıp ancak bir anda sanki 11 puan daha hanesine eklemiş olacaktı. Ama olmadı.. 

Haftaya 7 sırada 14 puanla başlayan Beşiktaş’ın üstünde bulunan 5 takımın bu hafta kaybettikleri puanların toplamı tam 8 puandı. Bir gol, bir galibiyet her şeyi değiştirebilirdi..

Böyle bereketli bir hafta sezon içinde pek nadir olur.. Tüm rakiplerin maçlarını yaptıktan sonra, haftanın son maçını oynamanın verdiği bir avantajı Beşiktaş iyi kullanamadı. Aslında maça çok iyi başlamıştı, ancak Başakşehir oyunu ağırlaştırmak için elinden ne gelirse yaptı. Son dakikalarda golü de buldu. Golden sonra Beşiktaş’ın baskısı bir beraberlik golünü ancak getirebildi.

Beşiktaş şampiyonlar liginde oynadığı futbolu nedense süper ligde gösteremiyor. Bu takım sadece Avrupa’yı mı düşünüyor, diye kendi kendi kendime sormadan edemiyorum. İnşallah düşündüğüm gibi değildir.. Maç Beşiktaş’ın baskısı ve hakemin Talisca’ya gösterdiği sarı kartla başladı. Faulun tartışılacağı omuz omuza geçen bir mücadelede hakem Mete Kalkavan oyunun başında sarı kartını Talisca’ya gösterdi. İki dakika sonra Emre’nin Quaresma’yı biçmesini nedense görmedi. Orta Hakem Kalkavan’ın ilk 15 dakika yönetimini görünce Beşiktaş’ın rakibinin yalnız Başakşehir olmadığı hissine kapıldım.

Aklına gelen başıma gelirmiş sözü bir kez daha gerçek oldu. Mete Kalkavan Beşiktaş’ın bir çok atağını düdüğü ile keserken Beşiktaşlı futbolcuları adeta sarı kart yağmuruna tuttu..

Başakşehir futbol takımı nedense hep Beşiktaş’a ters gelmiştir. Yaptıkları 21 maçın 10’u berabere bitmişti. Berabere biten maçlara bir yenisi daha eklenmiş oldu..

Bu maçta beni en çok şaşırtan, Beşiktaş taraftarı oldu. Vodafone Park’taki atmosferi tüm dünya biliyor. Birçok takım ve futbolcu bu atmosfer  yüzünden istediği futbolu oynayamıyordu. Başakşehir maçında  Vodafone Park’ta bu sezonun en sessiz haftası yaşandı. Takımını ateşleyen taraftar nedense ikinci yarı çok sessizdi.  

Beşiktaş taraftarının 14 puan beklediği haftada, 13 puan uçup gitti…