100. YILIMIZ KUTLU OLSUN ÇOCUKLAR

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Karantina sürecinde 1 ayı geride bıraktık.

Yeryüzündeki en büyük acılardan biri olsa gerek evlat acısı, söylemesi bile çok zor, İki gün önce oğulları Pars’ı kaybeden Ebru Şallı ve Harun Tan’a bu zorlu süreçte sabırlar ve minik Pars’a da Allah’tan rahmet diliyorum.

Karantina sürecinde 1 ayı geride bıraktık. Bu hafta sonu yine sokağa çıkma yasağı yaşıyoruz fakat cuma günü yine sokaklar insan kaynıyordu. Virüs sanki tamamen hayatımızdan çekilmiş gibi bir insan kalabalığı vardı sokaklarda. Bu süreç en çok da çocuklarımızı etkiliyor. Neden dört duvar arasında kalmak zorunda olduklarını anlayamıyorlar, sıkılıyorlar ve hırçınlaşıyorlar. Ailelerin bu süreçte çok daha sabırlı olmaları gerekiyor. Artık odalara sığamayan çocuklar için farklı oyunlar yaratıp, hayal güçlerini geliştirmelerine yardımcı olabilirsiniz. Ritim çalışmaları, şarkı söyleme etkinlikleri bu süreçte geleceğe dönük en geliştirici ve vakit harcayabileceğiniz süreçler olabilir. Bu sene büyük coşku ile kutlanma planı yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da ne yazık ki evlerimizde olacağız. Bu dört günlük süreçte çocuklarınızla okul sınıflarını süslercesine evlerinizin camlarını, kapılarını süsleyebilirsiniz. Ben buradan bütün çocuklara ve öğrencilerime sesleniyorum. 23 Nisan sabahı bayram kıyafetlerinizi giyinip törene çıkacakmışız gibi coşkulu bir şekilde öğrendiğiniz bütün şarkıları, marşları söyleyin. Evet bu zor günler geçecek ve biz yine törenlerimizi meydanlarda hep birlikte en coşkulu şekilde yapacağız.

Eskiden ne kadar mutlu, huzurlu ve özgür bir hayat yaşıyormuşuz. İnsan elindekinin değerini, kaybetmeden ya da zorluk çekmeyince anlamıyormuş. Şimdiden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızın 100. yılı kutlu olsun. Perşembe akşam saat 21.00’de İstiklal Marşı’mızı pencerelerimizden hep bir ağızdan söylemek için buluşmak dileği ile. Lütfen evde kalın.

Sağlıkla kalın.