1 GOL, 3 PUAN

Burhan AKDAĞ 01 Nis 2018

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Günlerdir hayatımda bir eksiklik var, bir eksiklik var derken, eksikliğinin futbol ve Beşiktaş olduğunu bugün anladım.

Geçtiğimiz hafta Başakşehir’e kaybedilen üç puan sonrasında kafamda futbola ister istemez ara vermiştim, araya bir de Milli maç haftası girince bu aralık bayağı uzadı. Ve eksiklik kendini hissettirmeye  başlamıştı..

Dört takım şampiyonluk için kıyasıya mücadele ederken, Fenerbahçe ve Galatasaray’da yönetim mücadelesi tüm hızı ile sürüyor. Bu hafta yine ilk dört takım arasında puan farkının çok değişebileceği maçlar var… Beşiktaş’ın bu haftaki rakibi Alanyaspor. Beşiktaş için rahat bir maç olarak görünse de 90 dakika bitmeden hiçbir şey belli olmuyor… Beşiktaş kendi sahasında 39 maçtır kaybetmiyor, Alanyaspor ile yaptığı üç maçın tamamını kazanmış ama top yuvarlak ne olacağı hiç belli olmuyor. Medel, Quaresma ve Adriano cezalı olduğu için defansta Caner ilk onbirde, haftalar sonra Atiba, Tolgay ve Oguzhan birlikte oynayacak..  Forvette ise Şenol Hoca Negredo’ya şans vermiş, Negredo ise elmacık kemiğindeki  kırık yüzünden özel maske ile sahadaydı.

Son hatalarda 11’de sahada olan Lens kulübedeydi. Üzüldüğüm konuların başında, Lens’in haftalardır kendisine verilen bu şansı iyi değerlendirememiş olması. Sevindiğim konu ise, 15 ay sonra Gökhan Töre yine kadroda. Maçın ilerleyen dakikalarında Gökhan Töre’yi sahada görmekten ben ve tüm Beşiktaşlılar çok mutlu olacağı kesin. Maçın hakemi Barış Şimşek, tesadüf olsa gerek, geçen sene yine bu sahada oynanan Beşiktaş Alanyaspor maçını yönetmişti.

Beşiktaş maça her zaman olduğu gibi baskılı bir şekilde başladı. Alanyaspor’u sahasına hapsedip gol aradı. Ne var ki Beşiktaş inanılmaz bir baskı kurmasına rağmen bir türlü gol pozisyonuna giremedi. Üstelik bu sene en çok pas yaptığı bir ilk yarı izledik. Pas tamam, baskı tamam ama gol pozisyonu yok. Negredo forvette bence yalnız kalıyor. Şenol hocanın özellikle iç saha maçlarında Negredo’nun yanına Lowe da monte etmeli. Beşiktaş adeta tek kale oynadığı gol pozisyonuna giremediği maçta Talisca’nın yine akıl dolu bir vuruşu ile golü buldu.

Gole kadar çok iyi bir tempo yakalayan kaleci Haydar, Talisca’nın vuruşunda inanılmaz bir şekilde topa uzansa da golü önleyemedi. İlk kırkbeş dakika Beşiktaş’ın pas trafiği içinde tek gol ile bitti.

İkinci yarı Alanyaspor’da  iki değişiklik vardı. Sanırım bu yüzden konuk takım ikinci yarıya çok etkili başladı. Beşiktaş sahasında müthiş bir baskı kurdu. Öyle ki, Beşiktaş kendi sahasından çıkmakta çok zorlandı. Alanyaspor’un baskısı artıkça maç da ortam da elektriklendi. Sarı kartlar arka arkaya çıkmaya başladı. Beşiktaş’ta sarı kart gören her futbolcu cezalı duruma geçti. Bu maçtaki orta saha Tolgay, Atiba ve Oğuzhan bir sonraki maçta cezalı.

Alanyaspor ikinci yarın beraberliği yakalamak için çok yüklendi ama başarılı olamadı. Beşiktaş özellikle ikinci yarı oynadığı çaresiz futbolu ile üç puanı alması bir mucizeydi. Son haftalar da Beşiktaş’ta gözle görülen bir gol pozisyonu üretme sıkıntısı var. Takım kaç maçtır bir türlü gol pozisyonuna giremiyor. Querasma’nın olmayışı, takımı bu kadar etkilemesi sıkıntılı, Querasma sezonu bitirmiş olabilirdi. Şenol Güneş, buna çok acil bir önlem bulmalı. Lowe da bir çift  sözüm var, “Arkadaş ayakta durmaya çalış, her pozisyonda düşülmezki, futbol ayakta oynanır..

Beşiktaş üç puanı aldı, üç futbolcusu da cezalı durama düştü…