​ MUTLU SON!

Bertan ERMAN 23 May 2017

Bertan ERMAN
Tüm Yazıları
Fenerbahçe, THY Euroleague'de normal sezonu 5. sırada tamamladı ve Playoff'ta Panathinaikos Superfoods ile karşılaştı.

Fenerbahçe, THY Euroleague’de normal sezonu 5. sırada tamamladı ve Playoff’ta Panathinaikos Superfoods ile karşılaştı. Saha avantajı Atinalılarda idi. Tarihi ve duygusal hikayenin ilk bölümü Atina’da yazıldı. Coach Zeljko Obradovic, yıllardır başarıdan başarıya koştuğu Panathinaikos’a karşı soğukkanlıydı. Atina’da en büyük kozu Bogdan Bogdanovic oldu. Sırp yıldız, Yoncaların coşkulu taraftarlarını susturdu ve seride 2-0 öne geçilerek Ataşehir’de onlara son noktayı koydurtmak kaldı. Öyle de yaptı Obradovic’in askerleri. Yoncalar süpürülmüştü ve Sarı Kanaryalar, Ataşehir’den Ataköy’e uçmuştu. 

Yarı finaldeki rakip, bir diğer temsilcimiz Darüşşafaka Doğuş’u yaptıkları tiyatroyla geçen Real Madrid’di. Sergio Llull başta olmak üzere, hem fiziksel hem de psikolojik olarak durdurulması için Zeljko Obradovic, Real Madrid’in direncini kıracak formülünü 19 Mayıs tarihine saklamıştı. Ve bu formül işledi. Tiyatrocu Real Madrid oyuncuları paralize edildi. 84-75’lik skorla Finale kalan Fenerbahçe’nin rakibi, Olympiacos oldu. 

Ege’nin iki farklı yakası, büyük bir mücadele içine girdi. Ancak bu kupa, İstanbul’da kalacaktı. Coach Zeljko Obradovic, her maç olduğu gibi oyuncularını bir maestro gibi yönetti. Ekpe Udoh ve Jan Vesely boyalı alanda canavarlaştı. Fenerbahçe’nin Sırp makineleri Bogdan Bogdanovic ve Nikola Kalinic, doğru yerde ve doğru zamanda işlevlerini gerçekleştirdi. Her şey muazzamdı ve hikayenin sonunda Fenerbahçe, kupanın burada kalmasını sağladı.

Fenerbahçe’deki herkes, kupayı Ataköy’den Kadıköy’e götüreceğini, geçen sene CSKA Moskova’ya Berlin’de kaptırılan 2016’daki final gününde kafaya koymuştu. Bu azim, bu çalışma, bu kararlılık boşuna değildi. Fenerbahçe, Türk basketbol tarihinde bir ilke imza attı. Ne desem yetmez. Lakin, bu daha başlangıç… Avrupa basketbolu, Tüm temsilcilerimizin ayak sesleriyle inleyecek.