Ekonomi

Yatırımcılar dikkat! Dövizdeki dalgalanma sürüyor

Haftanın son gününe dolar, euro ve sterlin nasıl başladı? Türkiye'deki iç dinamikler dövizin durumunu nasıl etkiliyor? İşte 25 Ekim tarihli döviz raporu...

Abone Ol

25 Ekim 2024'te Türkiye’de döviz kurları haftanın son işlem gününde dalgalı bir seyir izleyerek başladı. Haftanın tamamında ise Amerikan doları (USD), Euro (EUR) ve İngiliz sterlini (GBP) yukarı yönlü hareketlerde bulundu.

DOLAR/EURO YÜKSELDİ

Özellikle dolar, ayın başında 34,06 TL seviyesindeyken, 25 Ekim itibarıyla 34,25 TL seviyesine ulaştı. Bu artış, hem küresel piyasalarda doların güçlenmesinden hem de Türkiye'deki iç dinamiklerden kaynaklanıyor. Aynı şekilde, Euro ve sterlin de haftanın genelinde Türk Lirası karşısında değer kazandı.

DÖVİZ KURU DALGALANMASI

Türkiye'deki döviz kuru dalgalanmaları, enflasyonist baskılar, faiz artırımları, yatırımcı güvenini etkileyen sosyal ve ekonomik faktörlerle doğrudan ilişkili. Faiz artışları bir yandan TL'yi desteklemeye çalışırken, diğer yandan döviz fiyatlarında volatiliteyi engellemekte sınırlı kalıyor.

Son olarak, küresel gelişmeler ve jeopolitik olaylar, döviz piyasaları üzerinde etkili olmaya devam ediyor ve Türkiye'nin döviz kurlarındaki istikrarına yönelik riskleri artırıyor.

DÖVİZ YATIRIMCISI DİKKAT!

Bu koşullar altında döviz yatırımcılarının piyasa tepkilerini ve Merkez Bankası'nın sonraki adımlarını dikkatle izlemesi gerekiyor.