Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Az bulutlu
13°
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Yılbaşı hindi fiyatları kaç lira! Hindi neden kesilir ve nasıl pişirilir

Yılbaşı hindi fiyatları kaç lira! Hindi neden kesilir ve nasıl pişirilir

2018 yılına çok az bir süre kala 31 Aralık Pazar akşamı evde pişirilebilecek en önemli besin kaynaklarından hindinin ücreti araştırılıyor. Yılbaşı eğlencelerinin vazgeçilmezi hindinin fiyatları özelliklere göre değişkenlik gösterebiliyor. Peki 2018 hindi fiyatları kaç lira? İşte detaylar...

Okunma Süresi: 3 dk

Tavuk etleri içerisinde en lezzetlilerinden biri olan ve her yılbaşı yaklaştığında gündeme gelen hindinin fiyatları da aşağı yukarı belli oldu. Yeni yıla evde girmek isteyen vatandaşların sürekli olarak fiyatına baktığı hindiler için neden kesildiği ve nasıl pişirileceği de büyük önem taşıyor. Ödenen ücretlerin yüksekliği sonrası hayal kırıklığı yaşamak istemiyorsanız haberimizi okumanızda fayda var.

Hind fiyatları borsa gibi değişiyor adeta. Hayvanın yeminden yetiştiği ortama kadar pek çok etken fiyatlandırma konusunda belirleyici rol oynuyor. Üzerine de koyulan kar oranlarıyla birlikte önemli bir pazar oluşturulmuş durumda. İlan sitelerinde yer alan fiyatlara göre hazırlıklarınızı yapmanızda fayda var.

Hindi kaç lira?
Hindi fiyatları 85 lira ile 200 lira arasında değişiyor.

Hindi nereden alınmalı?
Bildiğiniz bir kasap veya süper market iyi bir tercih olabilir. İşin ucuzuna kaçmak sizi yarı yolda bırakaiblir. Zira 'Ucuz etin yahnisi sert olur' sözünü de hatırlamanızda fayda var.

hindi

Hindi neden pişirilir?
Yılbaşında kurulan yemek masalarında hindinin yer almasıyla alakalı hiçbir kültürde veya dinde bir bilgi yer almıyor. Günümüz koşullarında evcilleştirilen hindiler, Amerika kıtası henüz keşfedilmemişken hayatlarını yabani biçimde devam ettiren canlılardı.

Kızılderililer öğretti
Amerika'da yaşayan yerli halk yani Kızılderililer, ülkelerine gelen İngiliz ziyaretçilere yavaş yavaş ilerleyen ilişkiler sonrası mısır ekimi ve hindi avlama gibi konularda eğitim vererek yardımcı olmuşlardı. İşte bu sebeple her yıl kasım ayında Kızılderililerin bu yardımına karşı şükranı belirtmek için Şükran Günü kutlamalarında yemek masalarında hindi yer alıyor. Şükran Günü ya da yılbaşının dini bayramla bir alakası bulunmuyor ancak Müslümanlar için de herhangi bir anlam ifade etmiyor. Fakat yılbaşı ile Noel arasındaki farkın ayırt edilememesi sebebiyle ülkemizde, Hristiyan vatandaşlarınki gibi büyük bir coşkuyla karşılanan bu özel günlerde yemeklerde hindi yer alıyor.

hindi tarifi

Hindi tarifi
Bu malzemeler ve pişirme süresi yaklaşık 6kg'lık hindi için

Fırında Hindi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün hindi (6kg)
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı tavuk bulyon
  • 2 yemek kaşığı kuru maydanoz (varsa)
  • 1 tüm kuru soğan (ve arzuya göre patates ve havuç parçaları)
  • Tuz, karabiber

Fırında Hindi Tarifi Yapılışı

Fırında hindi hazırlamak için öncelikle fırın 175 dereceye ayarlanır. Tüm hindi yıkanır, içi temizlenir (ama derisi üzerinde kalır) ve büyük bir fırın tenceresine veya derin bir tepsiye konur.
Göğüs eti üzerindeki derisi hafif ayrılır, derinin altına iki göğsün üzerine ikişer kaşık tereyağı konur. Bu göğüs etinin yumuşak olmasını sağlar.
Hindinin içerisine tüm soğan konur, isterseniz patates ve havuç parçaları da konur.
Ayrı bir kapta ılık su, tavuk bulyon ve kuru maydanoz karıştırılır hindinin üzerine dökülür, tuz ve karabiber serpilir. Son olarak üzerine zeytinyağı gezdirilir.
Folyo ile kapatılır ve yaklaşık 3-3.5 saat fırında pişirilir, sonra folya alınır, üzeri açık olarak 45-60 dakika daha pişer, üzeri iyice kızarana kadar. Fırın termometreyle hindinin göğüs eti kontrol edilir, etin iç sıcaklığı en az 80 derece olduysa hindi pişmiştir.
Fırından çıkan hindi, dilimlenmeden önce 10 dakika bekletir. Hemen dilimlenirse içinin suyunu sızar ve et yerken kuru olur. Fırında Hindi yanında ister pilav, patates, makarna veya salata ile servis yapılır. Afiyet olsun.
Not: Artan hindinin etini kemiğinden ayırıp küçük küçük doğrayıp birer pişirimlik poşetlerde derin dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz, sonra çorba, ekmek, kiş salata gibi yiyeceklerde kullanabilirsiniz. Fırında hindi tarifini deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *